Ухвала
від 24.04.2020 по справі 802/1594/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

24 квітня 2020 р. Справа № 802/1594/13-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Яремчука Костянтина Олександровича, розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі №802/1594/13-а у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №802/1594/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 13 травня 2013 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 задоволено шляхом стягнення з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування в сумі 4572 гривні 12 копійок.

06 червня 2013 року видано виконавчий лист №802/1594/13-а.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду від 03 червня 2016 року заяву представника Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області про заміну стронони виконавчого провадження задоволено. Замінено Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області його правонаступником в особі Іллінецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

11 лютого 2020 року Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області подано до Вінницького окружного адміністративного суду заяву про заміну стягувача у виконавчому листі №802/1594/13-а. Заява обгрунтована тим, що постановою Кабінету Міністрів України №628 від 22 серпня 2018 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Іллінецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. 15 серпня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, громадських формувань внесено запис про припинення Іллінецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

Ухвалою від 12 лютого 2020 року вказану заяву призначено до розгляду на 21 лютого 2020 року.

Іншою ухвалою суду від 21 лютого 2020 року відкладено розгляд заяви на 24 березня 2020 року, а ухвалою від 24 березня 2020 року - на 24 квітня 2020 року.

У судове засідання, що призначене на 24 квітня 2020 року, ані представник заявника, ані представники сторін не з`явилися, незважаючи на те, що про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

31 березня 2020 року представником заявника подано заяву, у якій просив розгляд заяви здійснювати без його участі.

Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

З урахуванням положень частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішив розгляд заяви здійснювати в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони у виконавчому листі, суд зважає на таке.

Особливості розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження (заміну стягувача або боржника у виконавчому листі) визначені статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, частиною 1 цієї статті передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Водночас, згідно з частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відтак, підстави та порядок заміни сторони виконавчого провадження та сторони у виконавчому листі тотожні.

Як свідчать обставини справи, на виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 13 травня 2013 року видано виконавчий лист №802/1594/13-а.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №628 від 22 серпня 2018 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Іллінецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, сформованим станом на 22 серпня 2019 року, підтверджується факт припинення в результаті реорганізації Іллінецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області як юридичної особи 15 серпня 2019 року.

Відповідно до положень частини 1, 5 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відтак, зважаючи на приписи постанови Кабінету Міністрів України №628 від 22 серпня 2018 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", Іллінецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області припинено як юридичну особу, тому до правонаступника, яким є Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, перейшли усі права та обов`язки реорганізованої установи.

Таким чином, заява Головного управління Пенсійного України у Вінницькій області про заміну сторони у виконавчому листі є обґрунтованою та підлягає задоволенню шляхом заміни стягувача в особі Іллінецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області його правонаступником в особі Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі №802/1594/13-а задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №802/1594/13-а в особі Іллінецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області його правонаступником в особі Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до частини 1 статті 295 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк апеляційного оскарження продовжується на строк дії такого карантину (пункт 3 розділу VI "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України).

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.04.2020
Оприлюднено27.04.2020
Номер документу88906580
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1594/13-а

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 03.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 13.05.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Постанова від 13.05.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні