Ухвала
від 09.06.2016 по справі 760/3869/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/7859/16

(№760/3869/16-к)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09. 06. 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС 4-го ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС Центрального офісу з ОВП ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 - про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні №32016100110000029,

В С Т А Н О В И В :

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні №32016100110000029.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав, наведених в клопотанні.

Слідчий суддя на підставі ч. 2 ст. 172 КПК України вважає за можливе розглянути дане клопотання без повідомлення власника майна, оскільки, це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно з положеннями ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутись прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань МГУ ДФС Центрального офісу з обслуговування великих платників здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32016100110000029, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.02.16, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Фоззі Фуд» у період з 01.07.15 по 31.07.15, діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Агро Експорт Груп» та ТОВ «Еко Плант Плюс», ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 7859418,5 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Крім того встановлено, що службові особи ТОВ «Агро Експорт Груп» протягом 2015 років в бухгалтерському обліку підприємства відображали придбання сої у ТОВ «Еко Плант Плюс», яку в подальшому реалізовували для ТОВ «Фоззі Фуд».

Однак, згідно листа Ставищанської сільської ради Коростенського району Житомирської області, де зареєстроване ТОВ «Еко Плант Плюс», на території сільської ради вказане підприємство ніякою підприємницькою діяльністю не займається, інформація щодо оренди земель вищезазначеним товариством відсутня, договори сільською радою не реєструвалися. На протязі 2014-2015 років ТОВ «Еко Плант Плюс» зернові та інші культури не вирощувало, склади та елеватори для зберігання зернових та інших культур на території сільської ради не орендувало.

За таких обставин, виникають сумніви щодо товарності та законності вчинення господарських операцій з придбання сої ТОВ «Агро Експорт Груп» у ТОВ «Еко Плант Плюс» та подальшої її реалізації ТОВ «Фоззі Фуд».

Встановлено, що ТОВ «Агро Експорт Груп» в Акціонерному банку «Південний» (МФО 328209, м. Київ, вул. Саксаганського, 74/ м. Одеса, вул.Краснова, 6/1) відкрито рахунки № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 .

Грошові кошти, що знаходяться на рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 , відкритих в Акціонерному банку «Південний», власником яких являється ТОВ «Агро Експорт Груп», можуть бути використані з метою забезпечення у подальшому відшкодування спричинених державі збитків, у вигляді несплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів.

Слідчий зазначає, що з метою припинення злочинної діяльності та у подальшому відшкодування спричинених державі збитків, виникла необхідність у накладенні арешту на рахунки ТОВ «Агро Експорт Груп» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 , відкриті в Акціонерному банку «Південний».

Накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «Агро Експорт Груп» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 , відкритих в Акціонерному банку «Південний» забезпечить відшкодування нанесених державі збитків та зупинить злочинну діяльність невстановлених на даний час осіб.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання, на що слід зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Згідно з ч. 3 ст. 170 КПК України арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Згідно з ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) розмір можливої конфіскації майна, можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та цивільного позову; 4) наслідки арешту майна для інших осіб; 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Відповідно до ч.6 ст.170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, які перебувають у власності або володінні, користуванні, розпорядженні підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 175 КПК України ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Зважаючи на викладене вище, з ураховуючи вимоги ч. 2 ст. 173 КПК України, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим було доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звернувся із клопотанням про арешт майна.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 131, 132, 170, 172, 173, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати службових осіб Акціонерного банку «Південний» (МФО 328209, м. Київ, вул. Саксаганського, 74/ м. Одеса, вул. Краснова, 6/1) накласти арешт на грошові кошти, що знаходяться на рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 , що належать ТОВ «Агро Експорт Груп» (код за ЄДРПОУ 39225466).

Заборонити розпоряджатися грошовими коштами, що знаходяться на рахунках ТОВ «Агро Експорт Груп» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_3 , відкритих в Акціонерному банку «Південний», за винятком сплати до бюджетів податків, зборів та інших обов`язкових платежів, виплату заробітної плати, аліментів.

Зупинити видаткові операції з грошовими коштами, що надходять на адресу ТОВ «Агро Експорт Груп» в банківській установі Акціонерний банк «Південний» на внутрішньобанківські рахунки та зупинити видаткові операції з коштами, які надійшли на вказані рахунки та вже знаходяться на них, окрім сплати до бюджетів податків, зборів та інших обов`язкових платежів, виплату заробітної плати, аліментів.

Зобов`язати службових осіб Акціонерного банку «Південний» (МФО 328209, м. Київ, вул. Саксаганського, 74/ м. Одеса, вул. Краснова, 6/1) надати ОСОБА_3 , або оперативним працівникам, які оголошуватимуть вказану ухвалу, довідку про залишок коштів на рахунках ТОВ «Агро Експорт Груп» при накладенні арешту, а також надати виписку руху грошових коштів по вказаним рахункам на день накладення арешту та у подальшому надавати дану інформацію про залишок коштів на рахунках на запит слідчого.

Ухвала про арешт майна виконується негайно.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу58224939
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно у кримінальному провадженні №32016100110000029

Судовий реєстр по справі —760/3869/16-к

Ухвала від 07.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 23.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 23.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 23.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні