Ухвала
від 06.12.2011 по справі 5023/5028/11
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"05" грудня 2011 р. Справа № 5023/5028/11

          Колегія суддів у складі: головуючий суддя Бородіна Л.І., суддя Лакіза В.В., суддя Хачатрян В.С.

розглянувши у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу ініціюючого кредитора ДК «Укргазвидобування»НАК «Нафтогаз України»в особі ГПУ «Шебелинкагазвидобування» (вх.№5128 Х/2) на постанову господарського суду Харківської області від 11.10.2011 р. по справі №5023/5028/11,

за заявою Дочірньої компанії «Укргазвидобування»Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»в особі Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування», смт. Червоний Донець, Харківська область,

до Харківського дочірнього пересувного механізованого підприємства №254 Закритого акціонерного товариства «Сантехмонтаж-60», м. Харків,

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИЛА:

Постановою господарського суду Харківської області (суддя Дзюба О.А.) від 11.10.2011 р. по справі №5023/5028/11 визнано Харківське дочірнє пересувне механізоване підприємство № 254 Закрите акціонерне товариство «Сантехмонтаж-60», м. Харків, код 01414287 зареєстроване виконавчим комітетом Харківської міської ради від 15.04.1994р. № 14801160005013619, місцезнаходження: 61003, м.Харків, вул. Короленка, буд. 25 - банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Встановлено, що розмір безспірних вимог ДК «Укргазвидобування»НАК

«Нафтогаз України»в о. ГПУ «Шебелинкагазвидобування»до ХД ПМП № 254 ЗАТ

«Сантехмонтаж-60»складає 22833,17грн.

Постановлено, що з дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

Постановлено, що з дня прийняття постанови скасовуються арешти, що накладені на майно боржника і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі податкова застава), а накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Призначено ліквідатором ХД ПМП № 254 ЗАТ «Сантехмонтаж-60»ініціюючого кредитора - ДК «Укргазвидобування»НАК «Нафтогаз України»в о. ГПУ «Шебелинкагазвидобування», (код 00153146, адреса: 64250, Харківська обл., Балаклійський р-н, смт. Червоний Донець, вул.. Жовтнева, 9).

Зобов'язано ліквідатора відповідно до п. З, 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в п'ятиденний строк опублікувати в офіційному друкованому органі відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст. 25-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника станом на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов'язано ліквідатора в строк до 11 квітня 2012 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

Зобов'язано ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи

порушувалось виконавче провадження органами державної виконавчої служби у

відношенні боржника за його місцезнаходженням; чи порушувалась кримінальна

справа у відношенні боржника або його посадових осіб, чи знаходяться в матеріалах кримінальної справи відомості про майно боржника, документи бухгалтерської звітності, що надають можливість стягнення дебіторської заборгованості, чи є позивачі у даній кримінальній справі, які мають вимоги до боржника; крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута, докази вжиття зазначених заходів надати суду.

Ініціюючий кредитор, ДК «Укргазвидобування»НАК «Нафтогаз України»в особі ГПУ «Шебелинкагазвидобування», не погоджуючись з постановою місцевого господарського суду про визнання боржника банкрутом, звернувся до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати постанову господарського суду Харківської області по справі №5023/5028/11 від 11.10.2011 р. в частині призначення ліквідатором ініціюючого кредитором ініціюючого кредитора та прийняти нове судове рішення про направлення ухвали господарського суду Харківської області державному органу з питань банкрутства, якою державний орган з питань банкрутства зобов'язується протягом семи днів від дати винесення ухвали, забезпечити участь у справі ліквідатора з числа працівників державного органу з питань банкрутства.

В обґрунтування апеляційної скарги скаржник посилається на те, що оскаржувана останова прийнята з порушенням норм матеріального та процесуального права та при неповному з'ясуванні обставин, що мають значення для справи.

Одночасно з апеляційною скаргою скаржник подав клопотання про відновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного господарського суду, посилаючись на те, що він був пропущений з поважних причин.

Заслухавши доповідь судді-доповідача щодо вищевказаного клопотання згідно з вимогами ч. 3 ст. 93 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів дійшла висновку про те, що строк подання апеляційної скарги пропущений з поважних причин і повинен бути відновлений.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, їх відповідність вимогам Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду встановила, що подані матеріали є достатніми для прийняття апеляційної скарги до провадження.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 86, 93, 98 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

1. Клопотання ДК «Укргазвидобування»НАК «Нафтогаз України»в особі ГПУ «Шебелинкагазвидобування»про відновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги задовольнити та відновити строк на подання апеляційної скарги.

2. Прийняти апеляційну скаргу до провадження.

3. Розгляд скарги призначити на "13" грудня 2011 р. об 15:00 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, пр. Леніна 5, 1-й поверх., каб. № 105.

4. Боржнику надати відзив на апеляційну скаргу, документи в обґрунтування своїх заперечень.

5. Зобов'язати сторони надати довідку про включення до Єдиного держреєстру підприємств та організацій України станом на день розгляду справи.

6. Викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями. Про неможливість прибуття представників обов'язково письмово повідомити суд.

Головуючий суддя Бородіна Л.І.

Суддя Лакіза В.В.

Суддя Хачатрян В.С.

Примітка: Звернути увагу сторін на те, що суд має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ненадіслання у встановлений строк відзиву на позовну заяву або витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону (п. 5 ст.83 ГПК України).

Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено17.06.2016
Номер документу58303169
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/5028/11

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 01.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 26.09.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 05.09.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні