Ухвала
від 13.06.2016 по справі 4/179
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

                    

13 червня 2016 року                                                                       Справа № 4/179

                                                                                

Суддя господарського суду Луганської області Старкова Г.М. розглянувши заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області № 428 від 23.05.2016 про заміну позивача (стягуваяа у виконавчому провадженні № 42084927) у справі за позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Стаханові Луганської області, м. Стаханов Луганської області

до Державного відкритого акціонерного товариства “ Стаханівське енергоуправління” дочірнього підприємства Державної холдінгової компанії “Луганськвугілля”, м.Стаханов Луганської області

про стягнення 4303 грн. 51 коп.

без виклику представників сторін

В С Т А Н О В И В :

          До господарського суду Луганської області 13.06.2016, згідно штемпеля вхідний № 549-839/16, надійшла заява відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області (далі за текстом – заявник) від 23.052016 № 428, в якій заявник просить суд замінити позивача у справі № 4/179 (стягувача у виконавчому провадженні № 42084927) за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Стаханові Луганської області до Державного відкритого акціонерного товариства “Стаханівське енергоуправління” дочірнього підприємства Державної холдінгової компанії “Луганськвугілля” про стягнення 4303 грн. 51 коп. на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області (код ЄДРПОУ 25926690).

В обґрунтування заявник зазначає, що на даний час відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Стаханові знаходиться на тимчасово окупованій території, у зв'язку з чим не має змоги виконувати зобов'язання, визначені Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Наказом управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області № 144 від 04.08.2015, визначено відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області, яким до закінчення проведення антитерористичної операції у Луганській області, буде забезпечено робота зі страхувальниками відділення Фонду в м. Стаханові.

Заявник просить суд замінити позивача у справі № 4/179 (стягувача у виконавчому провадження № 42084927) для отримання в подальшому дубліката наказу господарського суду Луганської області № 4/179 від 02.06.2005.

Дослідивши матеріали заяви, оцінивши надані докази, суд дійшов до наступного.

Відповідно до довідки господарського суду Луганської області № 64 від 14.03.2016 справа № 4/179 вважається втраченою, що зафіксовано Актом експертної комісії господарського суду Луганської області № 1 від 03.04.2015 “Про нестачу архівних справ (документів)” в наслідок настання обставин непереборної сили – проведенням антитерористичної операції (Указ Президента України від 14.04.2014 № 405/2014 “Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”).

Ухвалою господарського суду Луганської області від 05.04.2016 справа № 4/179 відновлена такий частині:

-          ухвала господарського суду Луганської області про порушення провадження у справі від 01.04.2005;

- рішення господарського суду Луганської області від 12.05.2005;

- окрема ухвала господарського суду Луганської області від 23.05.2005.

Зміст вказаних втрачених документів відновлено з їх електронних примірників, що містяться в автоматизованій системі "Діловодство спеціалізованого суду"

З матеріалів частково відновленої справи вбачається, що в провадженні господарського суду Луганської області перебувала справа № 4/179 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Стаханові Луганської області до Державного відкритого акціонерного товариства “Стаханівське енергоуправління” дочірнього підприємства Державної холдінгової компанії “ Луганськвугілля” про стягнення 4303 грн. 51 коп.

За результатами розгляду, рішенням господарського суду Луганської області від 17.05.2005 у справі № 4/179 позов задоволено частково.

Стягнуто з Державного відкритого акціонерного товариства “Стаханівське енергоуправління” дочірнього підприємства Державної холдінгової компанії

“ Луганськвугілля”, м. Стаханов Луганської області на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Стаханові Луганської області, борг у сумі 3870 грн. 14 коп., в доход державного бюджету України держмито у сумі 45 грн. 86коп., на користь ДП “Судовий інформаційний центр” витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 106 грн. 13 коп. В решті вимог провадження у справі припинено.

          Відповідно до наказу № 144 від 04.08.2015 відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Стаханові Луганської області, знаходиться на тимчасово окупованій території та не має змоги виконувати зобов'язання визначені Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

          Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області наказом № 144 від 04.08.2015 визначило відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області таким, яким до закінчення проведення антитерористичної операції у Луганській області забезпечено роботу зі страхувальниками відділення виконавчої дирекції Фонду в Стаханові.

Згідно із ч. 1 ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Аналогічна за змістом норма закріплена і у ч. 5 ст. 8 Закону України “Про виконавче провадження”, згідно якої у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

          Зазначеною статтею Господарського процесуального кодексу України передбачено процесуальне правонаступництво у зв'язку не лише зі смертю (оголошенням померлою) фізичної особи та реорганізацією суб'єкта господарювання, а й в інших передбачених законом випадках.                                                                                                                         З огляду на вищенаведене, суд дійшов висновку, що заява про заміну позивача у справі № 4/179 (стягувача у виконавчому провадженні № 42084927) з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Стаханові Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області.

Керуючись ст. ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області задовольнити.

           2. Замінити позивача у справі № 4/179 (стягувача у виконавчому провадженні № 42084927) з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Стаханові Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Станично-Луганському районі Луганської області

Суддя                                                                                 Г.М. Старкова

Вих.№

Надр. 2 прим.:

1-до справи;

2-заявнику за адресою: 94005, Луганська область м. Стаханов, вул.. Полігонна, 23 (реком. з повід.).

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення13.06.2016
Оприлюднено22.06.2016
Номер документу58370375
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/179

Ухвала від 03.07.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 26.06.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 16.04.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сич Ю.В.

Ухвала від 13.06.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Судовий наказ від 15.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні