Ухвала
від 21.06.2016 по справі 807/2265/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

21 червня 2016 року м. Ужгород№ 807/2265/14

Закарпатський окружний адміністративний суд в особі судді Шешеня О.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області до Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "121" відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "121" відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених по списку № 2 в сумі 5824,58 грн.

30.05.2016 року Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області надіслало до суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження за виконавчим листом виданим по адміністративній справі №807/2265/14, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області на правонаступника - Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (а.с. 73).

Сторони в судове засідання не з'явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду. Суд вважає за можливе вирішити заяву про заміну сторони виконавчого провадження на підставі наявних доказів.

Розглянувши подані документи та матеріали справи, всебічно та повно з'ясувавши всі фактичні обставини справи на яких ґрунтується подана заява, об'єктивно оцінивши докази, суд приходить до висновку про те, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що 08.07.2014 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було відкрито провадження по даній адміністративній справі.

30.07.2014 року постановою Закарпатського окружного адміністративного суду позов Управління пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області до Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "121" відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених по списку № 2 в сумі 5824,58 грн. - було задоволено в повному обсязі.

Закарпатським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист по справі №807/2265/14 про стягнення з Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "121" відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених по списку № 2 в сумі 5824,58 грн.

Згідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

При цьому, заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї зі сторін (стягувача або боржника), зокрема, внаслідок смерті або реорганізації. Заміна сторони полягає у вступі на її місце правонаступника. Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Також, згідно до ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Виходячи з наведеного, обов'язковою умовою для заміни сторони виконавчого провадження є вибуття однієї із сторін виконавчого провадження.

Так, у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року №1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" та наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області від 05.01.2016 року №3 "Про затвердження голів комісій з припинення юридичних осіб" було проведено реорганізацію шляхом злиття Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області та Управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області та утворено 01.04.2016 року Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

У відповідності до ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язкові для сторони, яку правонаступник замінив.

Виходячи з вище викладеного, суд приходить висновку про необхідність заміни сторони виконавчого провадження, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області на правонаступника - Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

За наведених обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження відповідає вимогам ч.1 ст.264 КАС України та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 264Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити .

2. Замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом виданим по адміністративній справі №807/2265/14, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді Закарпатської області на правонаступника - Ужгородське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

3. Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч.3 ст. 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку та строки, визначені ст. 254 КАС України.

Суддя О.М. Шешеня

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2016
Оприлюднено24.06.2016
Номер документу58459666
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2265/14

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 31.05.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Постанова від 30.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 08.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 08.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні