Постанова
від 05.01.2012 по справі 2а-14112/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 січня 2012 р.                                                                                 № 2а-14112/11/1370

«12 »год. «00»хв. м. Львів, вул. Чоловського, 2

Львівський окружний адміністративний суд:

у складі судді Карп'як О.О.

розглянувши у м. Львові в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Управління Пенсійного фонду України в м.Самборі та Самбірському районі Львівської області

до Самбірське міське виробниче управління житлово-комунального господарства

про про стягнення недоїмки ,

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в м. Самборі та Самбірському районі Львівської області звернулося до адміністративного суду з позовом до Самбірського міського виробничого управління житлово –комунального господарства про стягнення заборгованості у розмірі 91570, 76 грн.

Ухвалою16 грудня 2011 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі. Відповідач в зазначений в ухвалі строк заперечень на адміністративний позов не подав, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

За таких обставин суддя розглядає адміністративну справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суддя даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», цей Закон визначає правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 6 цього ж Закону, платник єдиного внеску, крім іншого, зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно вимогами ч.8 ст.9 цього Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Заборгованість відповідача перед позивачем станом на 31.10.2011 року становить 91570, 76 грн., та підтверджується наявними у справі доказами, а саме, звіти про суми нарахованої заробітної плати на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період з липня по вересень 2011 року, картка особового рахунку платника єдиного внеску.

Управління Пенсійного Фонду України в м. Самборі та Самбірському районі Львівської області надіслано рішення № 154 від 07.07.2011 року та № 192 від 05.08.2011 року, які відповідач отримав, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень.

Як передбачено ч.4 ст.25 згаданого Закону територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

Управління Пенсійного Фонду України в м. Самборі та Самбірському районі Львівської області надіслано вимоги № Ю- 05 від 01.09.2011р. на суму 90796, 91 грн., та № Ю- 05у від 03.10.2011 року на суму 97699, 30 грн., які відповідач отримав, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень.

Згідно ч. 6 ст. 25 цього ж Закону, за рахунок сум, що надходять від платника єдиного внеску або від державної виконавчої служби, погашаються суми недоїмки, штрафних санкцій та пені у порядку календарної черговості їх виникнення.

Згідно абз. 7 ч. 4 ст. 25 цього ж Закону, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Таким чином заборгованість відповідача перед позивачем становить 91570, 76 грн.

Відповідач доказів сплати боргу чи заперечень на позов не надав.

За наведених обставин, суд вважає, що позов є підставний та обґрунтований, а тому підлягає до задоволення.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог частин 2,4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 86, 87, 94, 158, 160, 162, 163, 167, 183-2 КАС України, суд –

п о с т а н о в и в :

1.          Адміністративний позов задоволити повністю.

2.          Стягнути з Самбірського міського виробничого управління житлово –комунального господарства (Код ЄДРПОУ 03348881, юридична адреса: 81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Шухевича, 1) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Самборі та Самбірському районі Львівської області (ЄДРПОУ 37893509, юридична адреса: 81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Козацька, 6) 91570 (дев'яносто одну тисячу п'ятсот сімдесят) гривень 76 коп. боргу.

3.          Зобов'язати Самбірське міське виробниче управління житлово –комунального господарства виконати постанову негайно.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанову складено та підписано 05.01.2012 року.

Суддя                                                             Карп'як Оксана Орестівна

З оригіналом згідно

Суддя                                                             Карп'як Оксана Орестівна

Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58496508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14112/11/1370

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 06.12.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 26.10.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Постанова від 05.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 16.12.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні