Ухвала
від 22.06.2016 по справі 915/603/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

22 червня 2016 року Справа № 915/603/16

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Олейняш Е.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві справу

за позовом Дочірнього підприємства В«ЛІССЕРВІСВ» , вул. Заводська, 41, м. Миколаїв, 54042 (код ЄДРПОУ 33513969)

до відповідача ОСОБА_1 сільської ради Жовтневого району Миколаївської області, вул. Центральна, 1, с. Галицинове, Жовтневий район, Миколаївська область, 57286 (код ЄДРПОУ 22440768)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«АВК-ІнвестВ» , вул. Набережна, 56, с. Галицинове, Жовтневий район, Миколаївська область, 57286 (код ЄДРПОУ 24797189)

про визнання права власності на самочинно збудоване майно

Представники сторін у судове засідання не з'явились.

ВСТАНОВИВ:

Дочірнє підприємство В«ЛІССЕРВІСВ» звернулось до господарського суду Миколаївської області з позовними вимогами до відповідача ОСОБА_1 сільської ради Жовтневого району Миколаївської області про визнання за Дочірнім підприємством В«ЛІССЕРВІСВ» права власності на самочинно збудоване майно - капітальної будівлі (споруди) - ангар загальною площею 636, 9 кв. м., яка знаходиться за адресою: Миколаївська область, Жовтневий район, село Галицинове, вул. Набережна, 56/1 (літ. А), на земельній ділянці, якою користується ДП В«ЛІССЕРВІСВ» , як особі, яка здійснила самочинне будівництво.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 26.05.2016 року прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі. Розгляд справи призначено в судовому засіданні на 09.06.2016 року.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 09.06.2016 року залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«АВК-ІнвестВ» . Розгляд справи відкладено на 22.06.2016 року.

Сторони та третя особа явку повноважних представників в судове засідання 22.06.2016 року не забезпечили, хоча про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином, про що свідчать повідомлення про вручення поштових відправлень, які наявні в матеріалах справи.

Сторони вимоги ухвали суду повторно не виконали.

22.06.2016 року до господарського суду Миколаївської області від представника позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, мотивоване необхідністю надання можливості позивачу виконати вимоги ухвали суду.

Подане клопотання долучено судом до матеріалів справи. Клопотання судом розглянуто та задоволено.

22.06.2016 року до господарського суду Миколаївської області від представника третьої особи надійшли письмові пояснення.

Подані письмові пояснення долучено судом до матеріалів справи.

Відповідно до п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів.

За приписами п. 4 ч. 3 ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Оскільки, відповідно до ч. 3 ст. 4-3 ГПК України господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, суд вважає за необхідне з метою дотримання процесуальних прав сторін розгляд справи відкласти.

Керуючись п. 1, 2 ч. 1 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи на 05.07.2016 року на 11 год. 00 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 54001 (поверх 9).

Позивачу подати суду:

- докази направлення копії позовної заяви з додатками третій особі;

- інформацію щодо земельної ділянки, на якій знаходиться самочинно збудоване майно (інформацію щодо форми власності земельної ділянки, власника та землекористувача, місце розташування, цільового призначення, площі тощо) (витяг з Державного земельного кадастру та інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно );

- докази, які підтверджують, що об'єкт самочинного будівництва знаходиться на земельній ділянці, якою користується позивач ДП В«ЛІССЕРВІСВ» (як вказано в прохальній частині позовної заяви).

Відповідачу подати суду:

- інформацію щодо земельної ділянки, на якій знаходиться самочинно збудоване майно (інформацію щодо форми власності земельної ділянки, власника та землекористувача, місце розташування, цільового призначення, площі тощо) (витяг з Державного земельного кадастру та інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ).

Витребувані цією ухвалою докази подати суду за 3 (три) дні до судового засідання.

Для об'єктивного, повного та всебічного з'ясування обставин справи представникам сторін з'явитися в судове засідання для дачі пояснень, подати докази в обґрунтування заявлених вимог та заперечень та згідно ст. 28 ГПК України представити документальне підтвердження своїх повноважень у справі.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 В«Національного стандарту України. Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів. ДСТУ4163-2003В» , затвердженого наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 року.

Суд доводить до відома сторін, що згідно п. 5 ст. 83 ГПК України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони може бути стягнуто в дохід Державного бюджету України штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, господарський суд виносить окрему ухвалу (ст. 90 ГПК України).

Суддя Е.М. Олейняш

Дата ухвалення рішення22.06.2016
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58498487
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності на самочинно збудоване майно

Судовий реєстр по справі —915/603/16

Рішення від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 22.06.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні