Ухвала
від 23.06.2016 по справі 756/3510/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Апеляційне провадження Головуючий у 1 інстанції - Луценко О.М.

№ 22-ц/796/8555/2016 Доповідач - Борисова О.В.

справа № 756/3510/15-ц

м. Київ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду м. Києва в складі:

головуючого судді: Борисової О.В.

суддів: Ратнікової В.М., Соколової В.В.

при секретарі: Меженко А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за апеляційною скаргою представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» - Скопюк Дар’ї Всеволодівни на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И Л А:

Рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року позов ОСОБА_4 до ОСОБА_3, ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди задоволено частково.

Рішенням Апеляційного суду м. Києва від 25 листопада 2015 року апеляційну скаргу Скопюк Д.В. в інтересах ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» задоволено частково.

Рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року в частині солідарного стягнення з ОСОБА_3, ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» на користь ОСОБА_2 судових витрат в розмірі 1474,40 грн. скасовано та ухвалено в цій частині нове рішення, яким стягнуто з ОСОБА_3, ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» на користь ОСОБА_2 судові витрати в розмірі 121,80 грн. з кожного.

В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 06 квітня 2016 року рішення Апеляційного суду м. Києва від 25 листопада 2015 року скасовано, справу передано на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Не погоджуючись з даним рішенням суду першої інстанції представник відповідача ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» - Скопюк Д.В. подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу суду та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

22 червня 2016 року на адресу Апеляційного суду м. Києва надійшла заява відповідача ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» про відмову від апеляційної скарги на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року, в якій останній просив закрити апеляційне провадження у даній справі.

В судовому засіданні апеляційного суду представник відповідача ТОВ «Видавничий дім» Медіа-ДК» підтримала заяву про відмову від апеляційної скарги та просила закрити провадження у справі.

Представник позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_5 не заперечувала проти задоволення заяви.

ВідповідачОСОБА_3 в судове засідання не з'явивсь, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, а тому колегія суддів вважає можливим розглядати справу у його відсутності.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, думку осіб які з'явились, дослідивши заяву представника позивача, колегія суддів приходить до висновку, що заява є такою, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ч.4 ст.300 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право протягом усього часу розгляду справи відмовитися від неї повністю або частково. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується апеляційним судом, що розглядає справу, в судовому засіданні. Повторне оскарження цього рішення, ухвали з тих самих підстав не допускається.

Наслідки прийняття судом відмови від апеляційної скарги із закриттям апеляційного провадження апелянту відомі та вони йому зрозумілі.

Враховуючи те, що колегією суддів прийнята заява апелянта про відмову від апеляційної скарги на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року, тому апеляційне провадження по даній справі підлягає закриттю.

Керуючись ст. ст. 218, 300, 313, 317 ЦПК України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А:

Прийняти відмову позивача товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» від апеляційної скарги на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди .

Апеляційне провадження по справі за апеляційною скаргою представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» - Скопюк Дар’ї Всеволодівни на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 07 жовтня 2015 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім» Медіа-ДК» про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення23.06.2016
Оприлюднено02.07.2016
Номер документу58582247
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —756/3510/15-ц

Ухвала від 23.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Борисова Олена Василівна

Рішення від 25.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шиманський Василь Йосипович

Ухвала від 03.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шиманський Василь Йосипович

Ухвала від 03.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шиманський Василь Йосипович

Ухвала від 21.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шиманський Василь Йосипович

Рішення від 07.10.2015

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Луценко О. М.

Рішення від 07.10.2015

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Луценко О. М.

Рішення від 23.03.2015

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Луценко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні