Ухвала
від 07.06.2016 по справі 505/664/16-а
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/664/16-а

Провадження № 2-а/505/14/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" червня 2016 р. Котовський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Фабіжевського С. А.,

при секретарі - Бондаренко Н. І..,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Котовську Одеської області адміністративну справу за позовом «Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства «Громадська рада Північного регіону» до Котовської міської ради Одеської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

«Регіональна громадська організація сприяння розвитку громадянського суспільства «Громадська рада Північного регіону» звернулась до суду з адміністративним позовом до Котовської міської ради Одеської області, в якому просить визнати протиправною бездіяльність Котовської міської ради Одеської області щодо нездійснення належного самоврядного контролю за дотриманням законодавства у сфері благоустрою території міста Котовськ Одеської області, зобов'язати Котовську міську раду Одеської області вирішити питання щодо приведення об'єктів до первинного стану згідно закону шляхом демонтажу тимчасових споруд, що розташовані в м. Котовськ по вул. Калініна, а саме від будинку №5 до вул. Сільськогосподарська та по вул. Сільськогосподарській від вул. 50 років Жовтня до вул. Радянської.

24 травня 2016 року до суду надійшла заява ОСОБА_1, відповідно до якої він просить закрити провадження по даній справі на підставі ч.2 ст. 157 КАС України, оскільки він не є членом «Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства «Громадська рада Північного регіону», проте у позовній заяві стоїть його підпис та вказано його прізвище та ініціали.

Вивчивши матеріали поданого позову, суд вважає, що він має бути залишений без розгляду, оскільки поданий та підписаний особою, яка не має повноважень на ведення справи, що передбачено п.2 ч.1 ст.155 КАС України.

Відповідно до вимог ст. 58 КАС України повноваження представників, які беруть участь в адміністративному процесі на основі договору, на здійснення представництва в суді повинні бути підтверджені довіреністю. Оригінали довіреностей або засвідчені підписом судді копії з них приєднуються судом до справи.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 59 КАС України повноваження на ведення справи в суді дає представникові право на вчинення від імені особи, яку він представляє, усіх процесуальних дій, які може вчинити ця особа. Розпорядження довірителя представникові, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, щодо ведення справи є обов'язковими для нього. Представник, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, має право повністю або частково відмовитися від адміністративного позову, визнати адміністративний позов, змінити адміністративний позов, досягнути примирення, передати повноваження представника іншій особі (передоручення), оскаржити судове рішення, якщо право на вчинення кожної із цих дій спеціально обумовлене у виданій йому довіреності.

Як вбачається з матеріалів позову, позов підписано представником ОСОБА_1, однак до матеріалів справи долучена довіреність на уповноваження ОСОБА_2 представляти інтереси організації.

За нормою п.2 ч.1 ст.155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Керуючись ст. 58, 59, п.2 ч.1 ст.155 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву «Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства «Громадська рада Північного регіону» до Котовської міської ради Одеської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії -залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її отримання

Суддя -

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено04.07.2016
Номер документу58600136
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —505/664/16-а

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Ухвала від 07.06.2016

Адміністративне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Фабіжевський С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні