Ухвала
від 01.11.2017 по справі 505/664/16-а
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/664/16-а

Провадження №2-асз/505/2/17

УХВАЛА

01.11.2017 року Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Нікітішина В.П.

розглянувши в м. Подільську Одеської області заяву заступника голови правління Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону ОСОБА_1 про повернення сплаченого судового збору по адміністративній справі за позовом Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону до Котовської міської ради Одеської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії , -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Котовського міськрайонного суду Одеської області від 07 червня 2016 року позов Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону до Котовської міської ради Одеської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії - було залишено без розгляду, оскільки поданий та підписаний особою, яка не має повноважень на ведення справи.

31 жовтня 2017 року заступник голови правління Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про повернення сплаченого судового збору у розмірі 1378,00 грн., оскільки при подачі вказаного позову судовий збір сплатив він з власних коштів, так як організація є неприбутковою, а Законом України Про судовий збір передбачено повернення судового збору в разі залишення заяви без розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого.

З матеріалів справи вбачається, що згідно квитанції №126 від 15 лютого 2016 року сплачений судовий збір у сумі 1378,00 грн., платником є Регіональна громадська організація сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону

Відповідно до ч. 2 ст. 87 КАС України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до вимог ст. 7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

При таких обставинах, заява про повернення сплаченого судового збору підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 87 КАС України, ст.7 Закону України Про судовий збір , суд -

У Х В А Л И В:

Заяву заступника голови правління Регіональної громадської організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону ОСОБА_1 - задовольнити.

Повернути Регіональній громадській організації сприяння розвитку громадянського суспільства Громадська рада Північного регіону , Код ЄДРПОУ 39432959, місцезнаходження: 66301, Одеська область, м. Подільськ, вул. Армійська, 203/16, сплачений судовий збір, через Управління Державної казначейської служби України у Подільському (до перейменування - Котовському) районі Одеської області в розмірі - 1378 (одна тисяча триста сімдесят вісім) грн. 00 коп., сплаченого 15 лютого 2016року за квитанцією №126.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Котовський міськрайонний суд Одеської області протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

С у д д я ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69916512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —505/664/16-а

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Ухвала від 07.06.2016

Адміністративне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Фабіжевський С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні