Ухвала
від 29.06.2016 по справі 444/330/16-ц
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/330/16-ц

Провадження № 2/444/670/2016

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2016 року Жовківський районний суд Львівської області у складі:

головуючий суддя Оприск З. Л.

секретар судового засідання Мариняк Н.В.

під час розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Жовква Львівської області цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сім’єю, скасування та визнання права власності на земельну ділянку та будинок в селі Майдан Жовківського району Львівської області,

ВСТАНОВИВ:

Позивач подав письмову заяву про забезпечення позову, а саме просив накласти арешт на земельну ділянку та будинок, усі допоміжні споруди і будівлі по вул. С.Бандери, 79 в с. Майдан Жовківського району Львівської області, заборонити відповідачам відчужувати, користуватися та вчиняти будь-які роботи щодо вказаного майна, а також надавати їх в оренду, найм, позичку, заставу, іпотеку іншим особам. Свою заяву мотивував тим, що є усі ризики можливості відповідачів під час вирішення спору відчужити спірне майно на користь третіх осіб, оформити право власності, здати в оренду, вчинити певні роботи, які призведуть до зміни об’єктів нерухомості, що може потягнути негативні наслідки щодо придатності майна або до суттєвого зниження його ринкової вартості.

Дослідивши заяву про забезпечення позову та подані матеріали, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності та інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Відповідно до ч.3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до роз'яснень постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 В«Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позовуВ» розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що між сторонами дійсно виник спір.

Однак суду не надано будь-яких доказів того, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, а також того, що відповідачі мають намір вчиняти дії, вказані позивачем в заяві про забезпечення позову.

За таких обставин у задоволенні клопотання про забезпечення позову слід відмовити повністю.

Керуючись ст.ст. 151, 208 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання позивача про забезпечення позову відмовити повністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня її проголошення, а у разі якщо її було постановлено без участі особи, яка її оскаржує - протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається Апеляційному суду Львівської області через Жовківський районний суд Львівської області.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий Оприск З. Л.

Дата ухвалення рішення29.06.2016
Оприлюднено05.07.2016
Номер документу58619616
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім’єю, скасування та визнання права власності на земельну ділянку та будинок в селі Майдан Жовківського району Львівської області

Судовий реєстр по справі —444/330/16-ц

Ухвала від 08.08.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 08.08.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 27.07.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 15.07.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 14.07.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

Ухвала від 29.06.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

Ухвала від 29.06.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

Ухвала від 29.06.2016

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Оприск З. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні