Постанова
від 15.03.2011 по справі 4-201/2011
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №4-201/2011

Провадження №

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.03.2011 року суддя Київського районного суду м. Полтави Л.М.Васильєва, розглянувши подання старшого слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки оригіналів документів, що становлять банківську таємницю ,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській області ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням, погодженим з заступником прокурора Полтавської області про надання дозволу на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки оригіналів документів, що становлять банківську таємницю по рахунку ТОВ «КРЕМІНЬТРАНСБІТ» у Кременчуцькій філії АБ «Полтава-Банк».

Подання обґрунтовує тим, що порушена 24.01.2011 року кримінальна справа за фактом службового підроблення, вчиненого службовими особами АТЗТ «Спецавтоцентр», що спричинило тяжкі наслідки, за ч.2 ст. 366 КК України

Працівниками податкової міліції на підставі постанови Київського районного суду м. Полтави 28.12.2010 року проведено огляд та вилучено документи фінансово-господарської діяльності АТЗТ "Спецавтоцентр", розташованого в м. Кременчук, вул.Московська, 10-А.

Відповідно до висновку про результати проведеного документального дослідження №1/24389936/35-129 від 05.01.2011 року встановлено, до підприємство АТЗТ "Спецавтоцентр" відобразило наявність взаємовідносин з підприємством ТОВ "Вел-Маркет", яким було надано видаткову накладну №1344 від 18.10.2010 року про продаж автомобіля КрАЗ-260 за 293100 грн.

Водночас, декларація з ПДВ за жовтень 2010 року ТОВ "Вел-Маркет" не подавалась, в результаті чого у підприємства АТЗТ "Спецавтоцентр" не підтверджується податковий кредит за жовтень 2010 року в сумі 48 850 грн. від ТОВ "Вел-Маркет".

Крім цього, встановлено, що АТЗТ "Спецавтоцентр" відобразило наявність взаємовідносин з підприємством ПП "Градко", яким було надано видаткову накладну №70 від 04.11.2010 року про продаж автомобілів КрАЗ-260 в кількості 2 шт., на загальну суму 420 грн., які фактично належали іншим особам.

Таким чином, службовими особами АТЗТ "Спецавтоцентр" з метою заниження бази оподаткування, а саме податку на додану вартість у сумі 118850 грн. за 2010 рік, внесено до офіційних документів - декларацій з податку на додану вартість завідомо неправдиві дані про начебто взаємовідносини з ТОВ "Вел-Маркет" та ПП "Градко" в частині придбання автомобілів КрАЗ, які надано до Кременчуцької ОДПІ.

Крім того встановлено, що службові особи АТЗТ "Спецавтоцентр" у фінансово- господарській діяльності відображали наявність фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ "КРЕМІНЬТРАНСБІТ" та перераховували кошти на рахунки останнього за придбання автозапчастин.

З метою повного, всебічного та об'єктивного розслідування. просив суд винести постанову про надання дозволу на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки оригіналів документів що становлять банківську таємницю по рахунку ТОВ «КРЕМІНЬТРАНСБІТ» у Кременчуцькій філії АБ «Полтава-Банк».

Розглянувши матеріали, суд приходить до висновку про необхідність задоволення подання, оскільки є підстави вважати, що в банківській установі містяться дані про вчинений злочин, або документи що мають доказове значення для справи.

Керуючись ст.178 КПК України, ст. ст. 60, 62 Закону України „Про банки і банківську діяльністьВ» , -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Надати дозвіл на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки оригіналів

документів по рахунку ТОВ «КРЕМІНЬТРАНСБІТ» (код ЄДРПОУ 37015929) № 260062738, а в разі їх відсутності копій документів, що містять інформацію про рух грошових коштів, які надходили на рахунок та списувались з нього, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі а саме :

- документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справ)

вказаного клієнта банку: про відкриття вказаного рахунку, карток із зразками підписів відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаним рахункомвикористання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставіяких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів та іншихдокументів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки,платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичноїособи (юридичну справу) вказаного клієнта банку;

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, в роздрукованому вигляді на паперових носіях таелектронному вигляді, в якій зазначити:

з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву

організаційну форму відповідних підприємств);

•підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату

номер відповідного договору, угоди);

•призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

•дату та час перерахування;

•залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

•а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунках,

за період з часу відкриття рахунку по дату проведення виїмки у Кременчуцькій філії АБ "Полтав-Банк", МФО 331423, за адресою: м. Кременчук, вул. Жовтнева, 11.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Васильєва

Дата ухвалення рішення15.03.2011
Оприлюднено06.07.2016
Номер документу58706309
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-201/2011

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Постанова від 03.06.2011

Кримінальне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Руденко В.В.

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Жагорнікова Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні