Ухвала
від 08.07.2016 по справі 922/2204/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

"08" липня 2016 р.Справа № 922/2204/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Пономаренко Т.О.

розглянувши матеріали

позовної заяви Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ю ПІ Сістем" про стягнення коштів в розмірі 2 558,24 грн. та розірвання договору оренди

визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Крім того, у позовні Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області просить суд відстрочити сплату судового збору за подання позовної заяви.

Розглянувши зазначене клопотання про відстрочення сплати судового збору, суд вважає за можливе його задовольнити та відстрочити сплату судового збору, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до пп. 2 п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір у розмірі 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 150 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно ст. 8 Закону України "Про судовий збір", враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Обґрунтовуючи неможливість сплати судового збору при зверненні з позовною заявою, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області надало до позовної заяви копію листа Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області №07.2-04/35-3767 від 10.05.2016.

У вказаному листі зазначено, що залишок асигнувань за КЕКВ 2800, КПКВ 6611010, на рахунку 90751001001203 (код ЄДРПОУ 23148337) станом на 01.05.2016 року складає 558,54 грн.

Відповідно до ст. 55 Конституції України кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Згідно приписів ст. 2 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Частиною 3 статті 3 вказаного Закону встановлено, що судова система забезпечує доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України.

Кожному гарантується захист його прав, свобод та законних інтересів незалежним і безстороннім судом, утвореним відповідно до закону. Для забезпечення справедливого та неупередженого розгляду справ у розумні строки, встановлені законом, в Україні діють суди першої, апеляційної, касаційної інстанцій і Верховний Суд України. Кожен має право на участь у розгляді своєї справи у визначеному процесуальним законом порядку в суді будь-якої інстанції. Іноземці, особи без громадянства та іноземні юридичні особи мають право на судовий захист в Україні нарівні з громадянами і юридичними особами України.

Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (ст.ст. 7, 8 Закону).

Конституційне право на судовий захист передбачає як невід'ємну частину такого захисту можливість поновлення порушених прав і свобод громадян, правомірність вимог яких встановлена в належній судовій процедурі і формалізована в судовому рішенні, і конкретні гарантії, які дозволяли б реалізовувати його в повному об'ємі і забезпечувати ефективне поновлення в правах за допомогою правосуддя, яке відповідає вимогам справедливості, що узгоджується також зі ст. 13 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

З огляду на визначені Законом України "Про Фонд державного майна України" функції з управління об'єктами державної власності, які слід оцінювати як представлення інтересів з управління об'єктами державної власності суспільства в цілому, а також, враховуючи наявність складної економічної ситуації у фінансовому забезпеченні діяльності органів державної влади, відсутність коштів на рахунку Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області може бути оцінена судом як підстава для відстрочення сплати судового збору.

Керуючись статтями 27, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "28" липня 2016 р. о(об) 10:15 .

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Харківський національний університет радіоелектроники (пр. Леніна, буд. 14, м. Харків, 61166).

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під’їзд, 1-й поверх, кабінет № 112.

5. Зобов’язати сторони за три дні до дати судового засідання надати через канцелярію суду наступні документи:

ПОЗИВАЧА:

- докази сплати судового збору;

- направити на адресу залученої третьої особи копію позовної заяви з доданими до неї документами;

- докази направлення надати до суду;

- правове обґрунтування позовних вимог;

- усі додаткові угоди та додатки до договору оренди (за наявності);

- докази права власності на передане в оренду майно;

- рахунки на оплату послуг, докази вручення рахунків відповідачеві;

- докази часткового виконання зобов'язань відповідачем за спірним договором (виписки про рух коштів на поточному рахунку позивача, копії платіжних доручень відповідача, квитанцій, корінців прибуткових касових ордерів тощо);

- оригінали документів, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні).

ВІДПОВІДАЧА:

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- у разі незгоди з розрахунком позивача - контррозрахунок суми боргу.

- докази відсутності порушень прав позивача діями (бездіяльністю) відповідача.

Державний вищий навчальний заклад "Харківський коледж текстилю та дизайну":

- Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на дату розгляду справи;

- пояснення по суті спору з документами в обґрунтування своєї правової позиції у справі.

6. ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов’язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України. Відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

7. Окремо попередити учасників судового процесу про відповідальність, передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом, зокрема за ненадання витребуваних судом документів у встановлений строк.

8. Відстрочити Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Харківській області сплату судового збору в розмірі 4 134,00 грн. до винесення рішення по справі №922/2204/16.

Суддя ОСОБА_1

справа №922/2204/16

Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено13.07.2016
Номер документу58814484
СудочинствоГосподарське
СутьФонд державного майна України" функції з управління об'єктами державної власності, які слід оцінювати як представлення інтересів з управління об'єктами державної власності суспільства в цілому, а також, враховуючи наявність складної економічної ситуації у фінансовому забезпеченні діяльності органів державної влади, відсутність коштів на рахунку Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області може бути оцінена судом як підстава для відстрочення сплати судового збору. Керуючись статтями 27, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —922/2204/16

Ухвала від 08.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

Рішення від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

Ухвала від 28.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

Ухвала від 08.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Пономаренко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні