Ухвала
від 11.07.2016 по справі 569/8544/16-ц
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8544/16-ц

УХВАЛА

11 липня 2016 року

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Панас О.В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_7 про звернення стягнення на предмет застави,-

В С Т А Н О В И В:

На розгляд до Рівненського міського суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 третя особа без самостійних вимог щоодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_7 про звернення стягнення на предмет застави. Ціна позову 2695196,00 грн.

В пред'явленому до суду позові позивач просить:

Звернути стягнення на предмет застави за договором № 2 застави корпоративних прав (майнових прав в статному капіталі ТОВ «ДАР-ІНВЕСТГРОУП») від 19.02.2014 року, укладеним між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 в рахунок погашення заборгованості у розмірі 2 695 196,14 грн.

Визнати за ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, податковий номер НОМЕР_1, що зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, паспорт серії ВО № 201311, виданий Іршавським РВ УМВС України в Закарпатській області 22.10.1996 року) право власності на корпоративні права - майнові права на частку в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», ідентифікаційний код 38116679 в розмірі 1 749 235,00 (один мільйон сімсот сорок дев'ять тисяч двісті тридцять п'ять) грн. 00 коп., що відповідає 50% статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», які належать ОСОБА_4.

Звернути стягнення на предмет застави за договором № 3 застави корпоративних прав (майнових прав в статному капіталі ТОВ «ДАР-Інвестгроуп») від 19.02.2014 року, укладеним між ОСОБА_3 та ОСОБА_1 в рахунок погашення заборгованості у розмірі 2 695 196,14 грн.

Визнати за ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, податковий номер НОМЕР_1, що зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, паспорт серії ВО № 201311, виданий Іршавським РВ УМВС України в Закарпатській області 22.10.1996 року) право власності на корпоративні права - майнові права на частку в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», ідентифікаційний код 38116679 в розмірі 1 749 235,00 (один мільйон сімсот сорок дев'ять тисяч двісті тридцять п'ять) грн. 00 коп., що відповідає 50% статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», які належать ОСОБА_5.

Фактично позовна заява містить в собі чотири самостійні вимоги: дві вимоги немайнового характеру, дві вимоги майнового характеру.

При пред'явленні позову до суду судовий збір не сплачений.

Відповідно до п.3 ст.6 ЗУ «Про судовий збір» з 01.01.2016 р., за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру, у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру , судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Так, за пп.1 п.1 ст.4 ЗУ «Про судовий збір» позовна заява немайнового характеру, яка подана фізичною особою складає - 551,20 грн., з врахуванням двох самостійних вимог , які підлягають оплаті судовим збором, слід сплатити судовий збір в сумі 1 102,40 грн. з розрахунку; 551,20 грн. х 2 = 1102,40 грн.

При подачі позову до суду майнового характеру підлягає до сплати судовий збір з розрахунку відповідно до п.п.1.1 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» з 01.01.2016 р. , який становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 551,20 грн. та не більше 6890 грн.

Відповідно до п.2.ч.2 ст.119 ЦПК України позовна заява повинна містити ім'я відповідача, його місце проживання (перебування). Особи, які не проживають за адресою, що зареєстрована як місце їх проживання, більше одного місяця і які мають невиконані майнові зобов'язання, накладені в адміністративному порядку чи за судовим рішенням, або призиваються на строкову військову службу і не мають відстрочки, або беруть участь у судовому процесі в будь-якій якості, зобов'язані письмово повідомити орган реєстрації про своє місце перебування.

Так, подана до суду позовна заява не містить місця реєстрації проживання (перебування), з підтверджуючими доказами, відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_6 , які є громадянами ОСОБА_8, що є порушенням вимог ЦПК, Правил реєстрації місця проживання, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів № 207 від 02.03.2016р. «Про затвердження Правил…», Закону України «Про адміністративні послуги».

Відповідно до ч.1 ст. 109 ЦПК України, позови до фізичних осіб пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.

Позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцемзнаходженням.

Між Україною та Турецькою Республікою укладена Угода про правову допомогу та співробітництво в цивільних справах, від 23.11.2000р., ратифікована ВРУкраїни 05.07.2001р.

Згідно ст.. 5 Угоди Правова допомога включає виконання судових процесуальних дій,

передбачених законодавством Договірних Сторін, зокрема опитування сторін, свідків, експертів, здійснення експертизи, судового огляду, вручення та передачу документів, та інших правових дій, якщо це не суперечить законодавству запитуваної Договірної Сторони.

Ст.17 Угоди регламентовано юрисдикцію судів за якою, якщо ця Угода не встановлює іншого, то суди Договірних Сторін мають юрисдикцію розглядати будь-які спори щодо цивільних справ, де відповідач має місце проживання. За позовами до юридичних осіб суди Договірних Сторін є компетентними, де юридична особа має орган управління чи представництво. 2. Якщо існує угода між сторонами, суд або суди Договірних Сторін мають юрисдикцію вирішувати будь-які спори, які виникають або можуть виникнути щодо правових відносин. Коли відповідач оспорює юрисдикцію суду до початку розгляду справи, суд Договірної Сторони припиняє провадження по справі, не дивлячись на те, що він має виключну юрисдикцію. 3. Коли провадження у справі між сторонами порушено, суди Договірних Сторін відповідно до положень угоди, якщо нова справа розпочата цими ж сторонами та має такі ж самі підстави, останній суд припиняє провадження у суду.

За ст.. 27 Угоди, до нерухомості й права власності на неї застосовується законодавство Договірної Сторони, на території якої знаходиться нерухоме майно.

2. Право власності на транспортні засоби, які підлягають внесенню до державних реєстрів, визначається законодавством Договірної Сторони, на території якої вони зареєстровані компетентними установами.

3. Виникнення та припинення права власності або іншого речового права на рухоме майно визначається законодавством Договірної Сторони, на території якої майно знаходилось у момент, коли мали місце дія або інша обставина, що стали підставою виникнення або припинення такого права. Виникнення та припинення права власності або іншого речового права на майно, яке є предметом угоди, визначається законодавством місця здійснення угоди, якщо інше не передбачено угодою сторін.

За правилами статті 392 ЦК України позов про визнання права власності може бути пред'явлено, по-перше, якщо особа є власником майна, але її право оспорюється або не визнається іншою особою; по-друге, якщо особа втратила документ, який засвідчує її право власності.

Майнові? права?, які були предметом застави, це права фізичних чи юридичних осіб, які пов'язані з майном відмінні від права власності .

Відповідно до ст.121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву, подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 ЦПК України, або не сплачено судовий збір постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п"яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Виходячи з викладеного, суд прийшов до висновку, що позовна заява підлягає до залишення без руху та надання позивачу строку для усунення недоліків поданої до суду заяви шляхом подачі належним чином оформленої позовної заяви з зазначенням адрес відповідачів громадян ОСОБА_8, при цьому прошу врахувати положення Угоди між Україною та Турецькою Республікою ( вчинення окремих процесуальних дій, направлення документів, підсудність, витрати на переклад документів, тощо), оплати судового збору згідно п.п.1п.1, п.п.1.2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір», протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтею 121 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАГУМ», ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_7 про звернення стягнення на предмет застави - залишити без руху.

Надати позивачу строк для виправлення вказаних у даній ухвалі недоліків позовної заяви шляхом подачі належним чином оформленої позовної заяви з зазначенням адрес відповідачів громадян ОСОБА_8, при цьому прошу врахувати положення Угоди між Україною та Турецькою Республікою ( вчинення окремих процесуальних дій, направлення документів, підсудність, витрати на переклад документів, тощо), оплати судового збору згідно п.п.1п.1, п.п.1.2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» - банк отримувача ГУДКСУ у м.Рівне, код отримувача 38012714, код банку отимувача (МФО) 833017, рахунок отримувача 31217206700002, Код класифікації доходів бюджету 22030101 , призначення платежу - судовий збір, протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачу, що не перешкоджає повторному зверненню із аналогічною заявою до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Панас

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення11.07.2016
Оприлюднено14.07.2016
Номер документу58890094
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/8544/16-ц

Ухвала від 22.07.2016

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О.В. О. В.

Ухвала від 22.07.2016

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О.В. О. В.

Ухвала від 11.07.2016

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О.В. О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні