Ухвала
від 28.04.2014 по справі 905/4881/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ЗА СПРАВОЮ ПРО БАНКРУТСТВО

28.04.2014р. Справа № 905/4881/13

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю В«Галіція ОСОБА_1В» , м. Львів

до боржника ОСОБА_2 акціонерного товариства В«Страхова компанія В«ОрадонВ» , м. Донецьк

про банкрутство

арбітражний керуючий ОСОБА_3

Суддя Лейба М.О.

Господарським судом Донецької області ухвалою за результатами підготовчого засідання від 01.08.2013р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю В«Галіція ОСОБА_1В» , м. Львів порушена справа про банкрутство ОСОБА_2 акціонерного товариства В«Страхова компанія В«ОрадонВ» , м. Донецьк внаслідок його фінансової неспроможності; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; вжито заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; введена процедура розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять днів та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий ОСОБА_3

В газеті В«Голос УкраїниВ» №151 від 15.08.2013р. опубліковано оголошення про порушення справи №905/4881/13 про банкрутство ОСОБА_2 акціонерного товариства В«Страхова компанія В«ОрадонВ» , м. Донецьк.

Ухвалою суду від 19.11.2013р. строк процедури розпорядження майном боржника по справі №905/4881/13 про банкрутство ОСОБА_2 акціонерного товариства В«Страхова компанія В«ОрадонВ» продовжений на 2 місяці до 23.01.2014р.; керівника боржника ОСОБА_2 акціонерного товариства В«Страхова компанія В«ОрадонВ» відсторонено від займаної посади та виконання обов'язків керівника боржника покладено на розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_3

Ухвалою суду від 03.04.2014р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів.

08.04.2014р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання розпорядника майна про витребування доказів. У поданому клопотанні розпорядник майна з метою отримання необхідної інформації для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства боржника просить суд зобов'язати Головне управління статистики у Донецькій області надати копії фінансової звітності - ОСОБА_2 акціонерного товариства «Страхова компанія «Орадон» за період з 2010р. по 2013р.

Розглянувши подане клопотання, господарським судом встановлено наступне:

У відповідності з п.1 ст.2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст.4 -1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно ч.1 ст.38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Провадження у справі №905/4881/13 перебуває в процедурі розпорядження майном боржника на стадії підсумкового засідання, в якому має бути вирішено питання щодо введення (застосування) наступної судової процедури (санації, ліквідації чи укладання мирової угоди).

В силу ч.3 ст.22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» розпорядник майна зобов'язаний ... «аналізувати фінансову, господарську діяльність, інвестиційне становище боржника його становище на товарних ринках; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника ...».

Згідно з ст.6 Закону України „Про державну статистику" статистична інформація - інформація, отримана на підставі проведених органами державної статистики статистичних спостережень, існує у вигляді первинних даних щодо респондентів, статистичних даних, що пройшли одну чи декілька стадій опрацювання та накопичені на паперових, магнітних та інших носіях або в електронному вигляді, а також аналітичних матеріалів, підготовлених на підставі цих даних. Первинні дані - інформація щодо кількісної та якісної характеристики явищ і процесів, яка подана респондентами під час статистичних спостережень.

Первинними статистичними даними щодо діяльності ОСОБА_2 акціонерного товариства «Страхова компанія «Орадон» є баланси, звіти про фінансові результати, звіти з праці, інші форми звітності, які товариство зобов'язане надавати до органу державної статистики.

Відповідно до матеріалів справи розпорядником майна здійснені заходи з метою отримання документів фінансово-господарської діяльності боржника, необхідні для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства боржника, проте будь-яка бухгалтерська та інша документація щодо фінансово -господарської діяльності боржника розпоряднику майна не надана, відомості щодо подання боржником фінансової та статистичної звітності до відповідних державних органів також відсутні.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд визнає дане клопотання обґрунтованим, доведеним та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись п.1 ст.2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст.4 -1 , 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Клопотання розпорядника майна задовольнити.

Головному управлінню статистики у Донецькій області в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України у термін до 12.05.2014р. надати копії фінансової звітності підприємства боржника - ОСОБА_2 акціонерного товариства «Страхова компанія «Орадон», м. Донецьк (код ЄДРПОУ 37697390) за період з 2010р. по 2013р.

Інформацію надати суду, або розпоряднику майна ОСОБА_2 акціонерного товариства «Страхова компанія «Орадон», м.Донецьк ОСОБА_3

Попередити, що за ненадання у встановлений строк витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної особи стягується штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України).

Суддя М.О. Лейба

Дата ухвалення рішення28.04.2014
Оприлюднено15.07.2016
Номер документу58899000
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст.4 -1 , 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

Судовий реєстр по справі —905/4881/13

Ухвала від 28.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 16.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 20.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 25.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні