Ухвала
від 08.07.2016 по справі 490/2612/16-к
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, inbox@ct.mk.court.gov.ua

490/2612/16-к

н\п 1-кс/490/3269/2016

У Х В А Л А

08.07.2016р. слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчої ОСОБА_4 , представника ТОВ "Аграрна зона" адвоката ОСОБА_5 клопотання слідчого СУ ФР ГУ ДФС в Миколаївської області про визначення порядку виконання судового рішення

В С Т А Н О В И В:

В провадженні СУ ФР ГУ ДФС в Миколаївської області перебуває кримінальне провадження №3201416000000165. В рамках цього провадження 11.05.2016р. ухвалою слідчого судді був скасований арешт на грошові кошти, що були вилучені в офісному приміщені ТОВ "Аграрна зона", слідчого зобов`язано забезпечити повернення вказаних коштів директору ТОВ "Аграрна зона".

07.07.2016р. слідча звернулася з клопотанням про визначення порядку виконання вказаної ухвали, просила ухвалити додаткове рішення, яким вказати конкретне прізвище особи, якої повернути грошові кошти, зобов`язати таку особу надати необхідні для виконання рішення документи, а також зобов`язати фінансовий підрозділ ГУ ДФС в Одеської області перерахувати грошові кошти до фінансового підрозділу ГУ ДФС в Миколаївської області. Крім того зобов`язати директора ТОВ "

В судовому засіданні слідча пояснила, що грошові кошти, повернення яких вона повинна забезпечити, за матеріалами кримінального провадження були здані до фінансового підрозділу ГУ ДФС в Одеської області. На виконання ухвали слідчого судді вона направила копію ухвали для виконання до вказаної установи. У відповідь отримала лист про необхідність додати заяву директора ТОВ "Аграрна зона", а бо іншої особи за дорученням, та завірені копії паспорту, ідентифікаційного коду та реквізити банку, на який рахунок перерахувати грошові кошти. Однак адвокат ОСОБА_5 відмовився надавати вказані документи. Крім того відмовився вказувати рахунок, на який необхідно перерахувати грошові кошти, оскільки бажає отримати грошові кошти готівкою. Оскільки в телефонному режимі було з`ясовано що на отримання готівки є обмеження по сумі встановленні НБУ, то просить зобов`язати перерахувати грошові кошти до фінансового підрозділу ГУ ДФС в Миколаївської області, щоб видавати готівку по частинам в м. Миколаєві. Особливо наполягає визначити конкретну особу, якої повернути грошові кошти та зобов`язати її надати документи для отримання грошових коштів, які передбачені банківськими нормативними актами, оскільки не зрозуміло хто на даний час є директором підприємства.

Адвокат ОСОБА_5 пояснив, що вважає що гроші вже розкрадені, а всі дії ГУ ДФС в Одеської та Миколаївської області є незаконними та спрямованим на не повернення грошових коштів. Дійсно підприємство бажає грошові кошти отримати готівкою, оскільки вони були вилучені саме готівкою. Забезпечити повернення грошових котів у тому вигляді, в якому вони були вилучені, це є проблема слідчого та прокурора. Крім того, частина грошових коштів була в валюті, повернення грошових коштів безготівковим шляхом потребує відкриття валютного рахунку. Вимоги щодо написання заяви директором ТОВ "Аграрна зона" вважає незаконними, вважає що щодо повернення грошових коштів на які накладався обмеження встановленні НБУ не поширюються. Крім того відмовився пояснити чи є ОСОБА_6 на даний час директором ТОВ "Аграрна зона".

Заслухавши пояснення учасників процесу, вивчивши клопотання та додані матеріали, вважаю необхідним в задоволенні клопотання відмовити з наступних підстав.

Отримання грошових коштів, щодо яких слідчим суддею арешт був скасований, є правом а не обов`язком ТОВ "Аграрна зона". За такого відсутні жодні підстави передбачені КПК України зобов`язувати будь-кого з посадових або уповноважених осіб ТОВ "Аграрна зона" надавати будь-які документи до банківської чи фінансової установи.

Також не можливо вказати прізвище особи, якої необхідно повернути грошові кошти, оскільки встановлено що грошові кошти були вилучені у підприємства та мають бути повернені саме ТОВ "Аграрна зона". Оскільки підприємство представляє директор, то мають повертатися директору або особі, яка на це від підприємства отримає доручення. Оскільки за цей час може бути призначений новий директор, він може бути змінений вже після розгляду вказаного клопотання, то конкретне прізвище особи для отримання грошових коштів може визначити лише ТОВ "Аграрна зона".

Щодо зобов`язання слідчого забезпечити повернення грошових коштів, то під цім мається на увазі: направити до місця знаходження грошових коштів ухвалу слідчого судді; повідомити ТОВ "Аграрна зона" про місце знаходження грошових коштів; повідомити банківські та фінансові установи про юридичну адресу та засоби зв`язку ТОВ "Аграрна зона".

Керуючись ст. 307, 309 КПК України

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання слідчого СУ ФР ГУ ДфС в Миколаївської області ОСОБА_4 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59148258
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —490/2612/16-к

Ухвала від 13.09.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 11.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 08.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 08.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 08.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 06.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 24.05.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 19.05.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 19.05.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні