Ухвала
від 19.07.2016 по справі 425/2100/16-ц
РУБІЖАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.07.2016 року Провадження №2/425/566/16

Справа №425/2100/16-ц

Місто Рубіжне Луганської області

Рубіжанський міський суд Луганської області в складі:

головуючого судді Мирошникової О.Ш.,

за участю секретаря Кулішової О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Айкью Транс» про стягнення заборгованості із заробітної плати, -

встановив:

В провадженні Рубіжанського міського суду Луганської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Айкью Транс» про стягнення заборгованості із заробітної плати у сумі 6200,00 гривень та витрат на відрядження у сумі 22898,40 гривень.

В призначене судове засідання сторони не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися судом, клопотань про розгляд справи за їх відсутності не заявили, причин неявки не повідомили.

Позивачем через канцелярію суду було подано клопотання про витребування у Товариства з обмеженою відповідальністю «Айкью Транс» документи, що підтверджують розмір заборгованості з заробітної плати позивача, розмір заробітної плати та підтвердження перебування позивача у відрядженнях.

Суд, розглянувши клопотання позивача, вважає за можливе його задовольнити, виходячи з такого.

Відповідно ч. 2 ст. 135 ЦПК України заява про забезпечення доказів розглядається протягом п'яти днів з дня її надходження з повідомленням сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Присутність цих осіб не є обов'язковою.

Відповідно ч. 1 ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявляти клопотання про забезпечення цих доказів.

Відповідно ст. 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Зі змісту позовної заяви та доданих до неї документів вбачається, що позивач знаходився у трудових відносинах з відповідачем - у період з 26.11.2014 року по 14.04.2015 року працював на посаді водія та за час роботи йому була нарахована заробітна плата у сумі 6200,00 гривень, яка не була сплачена, також позивач перебував у відрядженнях та відповідачем йому не було сплачено добові.

Враховуючи предмет позову, з метою повного, всебічного та об'єктивного з'ясування всіх обставин, що мають істотне значення для правильного вирішення цієї справи, суд вважає, що докази, які просить витребувати позивач стосуються предмету доказування по цій справі, тому з урахуванням нез'явлення представника відповідача в судове засідання та наявності у позивача труднощів в отриманні таких доказів через місцезнаходження відповідача в іншій області, суд вважає необхідним витребувати вказані докази у відповідача.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 137, 209, 210 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «АЙКЬЮ ТРАНС» (місцезнаходження: 49081, місто Дніпропетровськ, пр. Воронцова, будинок 73, офіс 302, ідентифікаційний код юридичної особи: 36366496):

-Довідку про нараховану та сплачену ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) заробітну плату за період з 26.11.2014 року по 14.04.2015 рік;

-Довідку про розмір заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) станом на теперішній час, цю довідку необхідно надати, якщо така заборгованість наявна;

-Довідку про розмір заробітної плати ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) за два останні місяці роботи фактично відпрацьовані перед звільненням, із зазначенням по кожному місяцю кількості відпрацьованих днів та нарахованої заробітної плати; із зазначенням середньої заробітної плати ОСОБА_1;

-Довідку про перебування ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) за період з 26.11.2014 року по 14.04.2015 року у відрядженнях, із зазначенням кількості днів перебування у відрядженні, розміру нарахованих та виплачених добових за вказаний період;

-Довідку про розмір невиплачених добових (витрат на відрядження) ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) станом на теперішній час, цю довідку необхідно надати, якщо така заборгованість наявна.

Витребувані докази необхідно надати до 04 серпня 2016 року безпосередньо до Рубіжанського міського суду Луганської області (місцезнаходження: 93000, Луганська область, місто Рубіжне, вулиця Миру, будинок 34, кабінет № 3), або надіслати поштою на адресу суду з одночасним надсиланням на електронну адресу суду inbox@rbm.lg.court.gov.ua .

Відповідно ч. 4, 5, 6 ст. 137 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Мирошникова О.Ш.

Дата ухвалення рішення19.07.2016
Оприлюднено27.07.2016
Номер документу59153366
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із заробітної плати

Судовий реєстр по справі —425/2100/16-ц

Ухвала від 16.08.2016

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Мирошникова О. Ш.

Рішення від 16.08.2016

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Мирошникова О. Ш.

Ухвала від 19.07.2016

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Мирошникова О. Ш.

Ухвала від 08.07.2016

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Мирошникова О. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні