Ухвала
від 19.07.2016 по справі 2-1917/07
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1917/07

Провадження № 6/165/108/16

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2016 року м. Нововолинськ

Нововолинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого Галушки О.Г.,

за участю секретаря Дячук С.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нововолинську подання головного державного виконавця Нововолинського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України, -

встановив:

12 липня 2016 року головний державний виконавець Нововолинського міського ВДВС ГТУЮ у Волинській області ОСОБА_1 звернувся в суд з поданням про тимчасове обмеження ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України.

Свої вимоги обґрунтовує тим, що на примусовому виконанні у Нововолинському міському ВДВС ГТУЮ у Волинській області перебуває виконавче провадження №5989060 по виконанню виконавчого листа Нововолинського міського суду Волинської області №2-1917 від 05 листопада 2007 року про стягнення з ОСОБА_2 в користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, 30 липня 2004 року, аліменти в сумі по 200 грн. щомісячно на кожну дитину починаючи з 09 жовтня 2007 року до досягнення дитиною повноліття. В добровільному порядку кошти за виконавчим документом боржник не сплачує. При проведенні виконавчих дій стало відомо, що у ОСОБА_2 відсутні джерела доходів, на рахунки у банківських установах міста накладено арешти, автотранспортних засобів за ним не зареєстровано, нерухомого майна не виявлено, заборгованість станом на 01 червня 2016 року залишається не погашеною та становить 39683 грн. Вважає, що ОСОБА_2 злісно ухиляється від виконання зобов’язань, покладених на нього згідно виконавчого документа, а відтак невжиття відповідних заходів у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України може зробити неможливим виконання рішення суду, тому просить тимчасово обмежити ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України до повного виконання ним зобов’язань згідно виконавчого листа Нововолинського міського суду Волинської області №2-1917 від 05 листопада 2007 року.

В судове засідання головний державний виконавець Нововолинського міського ВДВС ГТУЮ у Волинській області ОСОБА_1 не з'явився, подав суду заяву, в якій просить подання розглядати у відсутності їх представника, подання підтримав.

Дослідивши матеріали справи та перевіривши надані матеріали виконавчого провадження, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення подання.

Відповідно до ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадку, якщо він ухиляється від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи) до виконання зобов’язань.

Згідно п.18 ч.3 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника фізичної особи або керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань за рішенням.

Тобто, законом передбачено юридичні санкції у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України не за наявності факту невиконання зобов'язань, а за ухилення від їх виконання.

Згідно ч.1 ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Судом встановлено, що відносно ОСОБА_2 діють невиконані зобов'язання за виконавчим листом Нововолинського міського суду Волинської області №2-1917 від 05 листопада 2007 року (а.с.37).

Державним виконавцем, після відкриття виконавчого провадження вчинено ряд дій спрямованих на виконання рішення суду, зокрема направлено запити в різні установи з метою встановлення джерел доходу боржника, наявності в нього нерухомого майна, коштів, інших цінностей на які можна звернути стягнення, однак примусові заходи результатів не дали, станом на 01 червня 2016 року заборгованість по аліментах залишається не погашеною і складає 39683 грн.

Крім того, за адресою реєстрації ОСОБА_2 державним виконавцем неодноразово надсилалися виклики із попередженням про наявну заборгованість та заходи, які будуть застосовані в разі неявки боржника до виконавчої служби в визначений час. Однак, боржник на виклики державного виконавця не реагує та жодних пояснень з приводу невиконання ним зобов’язань не надає.

Вищевикладене свідчать про явне та свідоме ухилення боржника ОСОБА_2 від виконання покладених на нього рішенням суду грошових зобов’язань, а відтак суд подання задоволює та тимчасово обмежує останнього у праві виїзду за межі України шляхом заборони перетинати Державний кордон України до фактичного виконання ним зобов’язань згідно виконавчого листа Нововолинського міського суду Волинської області №2-1917 від 05 листопада 2007 року.

Керуючись ч.2 ст.197, ст.377-1 ЦПК України, п.18 ч.3, ст.5, ст.11 Закону України "Про виконавче провадження", ст.6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в України громадян України",Правилами оформлення і видачі паспортів громадян України суд, -

ухвалив:

Подання задовольнити.

Тимчасово обмежити громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, який зареєстрований за адресою: мікрорайон Шахтарський, буд.28, кв.13, сел. Жовтневе м. Нововолинська Волинської області, реєстраційний номер облікової картки платника податків не встановлено, у праві виїзду за межі України шляхом заборони перетинати Державний кордон України до фактичного виконання ним зобов’язань згідно виконавчого листа Нововолинського міського суду Волинської області №2-1917 від 05 листопада 2007 року.

. Копію ухвали суду направити для виконання Адміністрації Державної прикордонної служби України (01034, м. Київ, вул. Володимирська, 26).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Волинської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги, яка подається протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий підпис

Згідно з оригіналом

Суддя О.Г. Галушка

СудНововолинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення19.07.2016
Оприлюднено28.07.2016
Номер документу59178749
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1917/07

Ухвала від 19.07.2016

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Галушка О. Г.

Ухвала від 13.07.2016

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Галушка О. Г.

Рішення від 22.08.2007

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Гибало О.І.

Ухвала від 14.08.2009

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Дьомич Л.М.

Рішення від 05.11.2007

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Свередюк А.В.

Ухвала від 24.10.2007

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Фомін В.А.

Рішення від 02.10.2007

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н.В.

Рішення від 11.09.2007

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Міросєді А.І.

Рішення від 01.10.2007

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т.В.

Ухвала від 04.10.2007

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні