Ухвала
від 25.07.2016 по справі 357/7629/16-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/7629/16-к

1-кс/357/2123/16

У Х В А Л А

25 липня 2016 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київської області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київської області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню за №32016110080000024 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 і ч 2 ст. 212 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в :

20.07.2016 року о 10 год. 45 хв. до слідчого судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київської області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів.

Слідчий просить розкрити банківську таємницю, щодо діяльності та фінансового стану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 , та надати старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що містять банківську таємницю по рахункам № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро), відкритим у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) а саме:

-документів юридичної та кредитної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- виписок про рух грошових коштів по рахункам № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року з інформацією про: точний час надходження і перерахування грошових коштів по вказаних рахунках, залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня, призначення платежів, розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та банківські установи, в яких вони відкриті, назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), їх коди ЄДРПОУ;

- чеків та банківських виписок про видачу готівки по рахунках № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року;

- договорів, фінансових документів, платіжних доручень та інших документів, на підставі яких здійснювався рух коштів по рахунках № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року;

- договорів, укладених на користь чи за дорученням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в тому числі договорів укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів, що перебувають у володінні у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим вилученням копій вказаних документів, а у разі їх відсутності або неможливості їх виготовлення, з вилученням оригіналів вказаних документів.

Клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016110080000024 від 16.06.2016 року, за фактом надання ОСОБА_5 засобів, які полягали у документальному оформленні фінансово-господарських операціях що мали лише уявний характер, що в свою чергу призвело до безпідставного завищення розміру податкового кредиту з ПДВ, сприяв директору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_6 в умисному ухиленні від сплати податків у великих розмірах, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212 КК України. Встановлено, що в 2011 році ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою прикриття незаконної діяльності направленої на умисне ухилення від сплати податків, перебуваючи на території с.м.т. Рокитне, отримав від фізичної особи підприємця ОСОБА_7 (далі ФОП ОСОБА_7 ) доручення на виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, які включали ведення бухгалтерського та податкового обліку, нарахування та сплату податків до бюджетів, складання, підписання та надання до податкових органів звітності від імені ФОП ОСОБА_7 , для проведення видимості операцій з приводу купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, надання послуг, виконання робіт, шляхом документального оформлення нібито проведених фінансово-господарських операцій між суб`єктами господарювання.

Так, 19.04.2011 року, без справжнього наміру здійснювати діяльність, зафіксовану в реєстраційних документах, і пов`язану з купівлею продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт або наданням послуг, в порушення встановленого законодавством порядку здійснення підприємницької діяльності перебуваючи в офісі ІНФОРМАЦІЯ_3 у державного нотаріуса ОСОБА_8 , ОСОБА_7 надав ОСОБА_5 нотаріально посвідчену довіреність на виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, які включали ведення бухгалтерського та податкового обліку, нарахування та сплату податків до бюджетів від імені ФОП ОСОБА_7 та інші повноваження. В подальшому при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах ОСОБА_5 отримав від ОСОБА_7 пакет реєстраційних документів, печатку ФОП ОСОБА_7 , для подальшого незаконного використання у веденні бухгалтерського та податкового обліку від імені ФОП ОСОБА_7 , складанні та подачі звітних документів до ІНФОРМАЦІЯ_4 . ОСОБА_7 при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах передав ОСОБА_5 ключі електронної системи „Клієнт-банк та електронні ключі для подачі звітності до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Отримавши нотаріально посвідчену довіреність, реєстраційні документи, печатки в своє розпорядження ФОП ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , почав здійснювати незаконну діяльність, отримуючи грошові кошти на поточні рахунки ФОП ОСОБА_7 відкриті в ПАТКБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " МФО НОМЕР_4 , Київському ГРУ ПАТ КБ" ІНФОРМАЦІЯ_6 ", м. Київ МФО НОМЕР_5 , АТ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " МФО НОМЕР_6 , КРД АТ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " м. Київ, МФО НОМЕР_7 , від суб`єктів господарювання різних форм власності з подальшим документальним оформленням проведених безтоварних операцій з дотриманням встановлених реквізитів та процедур без фактичного отримання та реалізації товару, надання послуг, виконання робіт.

ОСОБА_5 , використовуючи реквізити та банківські рахунки ФОП ОСОБА_7 , у 2012 році сприяв в ухиленні від сплати податків, та надавав первинні документи щодо проведення неіснуючих операцій з приводу здійснення директором ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 угод, де ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 виступило Замовником, з ФОП ОСОБА_7 , який виступив Транспортним експедитором, щодо організації виконання транспортно-експедиторських послуг, що пов`язані з організацією та забезпеченням перевезень вантажу, які й стали підставою для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість при наступних обставинах:

У 2012 році у ОСОБА_6 , який здійснював на ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 фінансово-господарську діяльність, як директор та головний бухгалтер в одній особі, виник злочинний намір на ухилення від сплати податків у значних розмірах, шляхом штучного зменшення податкових зобов`язань по податку на додану вартість при здійсненні ними угод щодо організації виконання транспортно-експедиторських послуг. У зв`язку з цим, він, спільно з ОСОБА_5 , перебуваючи у не встановленому досудовим слідством місці та у не встановлений досудовим слідством час розробили план своїх протиправних дій, заздалегідь домовившись про спільне їх вчинення, використовуючи для цього реквізити та документи фізичної особи - підприємця ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_8 , адреса реєстрації АДРЕСА_2 ).

Для втілення у реальність свого злочинного задуму, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , у 2012 році, документально створили видимість здійснення фінансово-господарських операцій з ФОП ОСОБА_7 , з приводу здійсненні ними угод щодо організації виконання транспортно-експедиторських послуг.

Так, ОСОБА_6 , будучи директором ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлюючи покладену на себе відповідальність та злочинність своїх дій, переслідуючи мету зменшення зобов`язань зі сплати до бюджету податку на додану вартість, знаходячись в невстановленому досудовим слідством місці та у невстановлений досудовим слідством час в 2012 році, за попередньою змовою з ОСОБА_5 , що діяв за дорученням від імені ФОП ОСОБА_7 , отримав від нього складені і оформлені від імені ФОП ОСОБА_7 документи, а саме: податкові накладні та акти приймання-передачі виконаних робіт, товарно-транспортні накладні на підставі договорів транспортного експедирування №1 від 03.01.2012р. та №10 від 01.03.2012р., відповідно до укладених договорів ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (Замовник) з ФОП ОСОБА_7 (Транспортний експедитор). Так згідно яких транспортний експедитор за дорученням Замовника та за його рахунок виконує або організовує виконання транспортно-експедиторських послуг, що пов`язані з організацією та забезпеченням перевезень вантажу на загальну суму 3 576 890 грн., в тому числі податок на додану вартість складає 596 147 грн., ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 сплатило вказану суму на поточний рахунок ФОП ОСОБА_7 в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_6 ".

На підставі податкових накладних на загальну суму ПДВ у розмірі 596 147 грн., складених від імені ФОП ОСОБА_7 , у січні вересні 2012 року, ОСОБА_6 отримав право для ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 відобразити податок на додану вартість у розмірі 596 147 грн. в податковій звітності, як податковий кредит підприємства, заявивши при цьому вказану суму в декларації з ПДВ ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 за січень вересень 2012 року до складу податкового кредиту та надав зазначені декларації до ІНФОРМАЦІЯ_9 , тобто в повному обсязі виконав всі дії, які вважав необхідними для незаконного зменшення зобов`язань зі сплати до бюджету податку на додану вартість.

При цьому згідно висновку судово-почеркознавчої експертизи від 25.07.2013 №636 встановлено, що підписи від імені ОСОБА_7 , як фізичної особи підприємця ОСОБА_7 , в офіційних документах проведення фінансово-господарської діяльності між підприємством ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 та ФОП ОСОБА_7 виконані не гр. ОСОБА_7 , а іншою особою.

Згідно висновку судово-економічної експертизи ІНФОРМАЦІЯ_10 від 16.01.2013 №8295/13-45 у кримінальному провадженні встановлено заниження підприємством ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 по фінансово-господарським взаємовідносинам з ФОП ОСОБА_7 податку на додану вартість на загальну суму 596 147 грн.

За сприяння ОСОБА_5 , директором ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 безпідставно відображено податок на додану вартість у розмірі 596 147 грн. в деклараціях з ПДВ за січень вересень 2012, як податковий кредит підприємства ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 . Тобто ОСОБА_5 виступив пособником в ухиленні від сплати податків у значних розмірах директором ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 .

Разом з цим, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у період 2012-2016 роках використовувало у своїй діяльності рахунки № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) відкриті у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, які становлять банківську таємницю, з метою приєднання до матеріалів кримінального провадження відомостей щодо фактичного руху грошових коштів по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, а єдиним можливим способом встановлення руху грошових коштів є дослідження руху безготівкових коштів по банківським рахункам вказаного підприємства, у даному провадженні, є потреба у дослідженні інформації, яка міститься в банківських документах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходяться у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 та мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши старшого слідчого ОСОБА_9 , який просив задовольнити клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Представник ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " за адресою: АДРЕСА_1 , де містяться документи, у судове засідання не з`явився.

Слідчий довів, що вищевказані документи, можуть знаходитись у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Оскільки клопотання подано щодо документів, які містять охоронювану законом таємницю, відповідно до вимог ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий зазначив та довів неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, до якої просить надати тимчасовий доступ.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163, 164, 165, 309 КПК України,

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київської області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню за №32016110080000024 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212 КК України про тимчасовий доступ до документів, задовольнити.

Розкрити банківську таємницю, щодо діяльності та фінансового стану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 , та надати старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що містять банківську таємницю по рахункам № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро), відкритим у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) а саме:

-документів юридичної та кредитної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- виписок про рух грошових коштів по рахункам № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року з інформацією про: точний час надходження і перерахування грошових коштів по вказаних рахунках, залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня, призначення платежів, розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та банківські установи, в яких вони відкриті, назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), їх коди ЄДРПОУ;

- чеків та банківських виписок про видачу готівки по рахунках № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року;

- договорів, фінансових документів, платіжних доручень та інших документів, на підставі яких здійснювався рух коштів по рахунках № НОМЕР_3 (840 - долар США), № НОМЕР_3 (980 українська гривня), № НОМЕР_3 ( 978 євро) за період з 01.01.2012 року по 01.07.2016 року;

- договорів, укладених на користь чи за дорученням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в тому числі договорів укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів, що перебувають у володінні у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим вилученням копій вказаних документів, а у разі їх відсутності або неможливості їх виготовлення, з вилученням оригіналів вказаних документів.

Строк дії ухвали по 25 серпня 2016 року включно.

Відповідно до ч. ч. 1,4 ст. 165 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59179493
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —357/7629/16-к

Ухвала від 31.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Рудніченко О. М.

Ухвала від 17.08.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні