Ухвала
від 17.08.2016 по справі 357/7629/16-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/7629/16-к

1-кс/357/2332/16

У Х В А Л А

17 серпня 2016 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук обшуку у нежитловому приміщенні по кримінальному провадженню №32016110080000024 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 212 КК України

в с т а н о в и в :

16.08.2016 до слідчого судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук у нерухомому майні за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 1, що належить на праві власності ТОВ «Фламенко» (код ЄДРПОУ 31610334), з метою вилучення документів ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» (код ЄДРПОУ 35625082) пов`язаних із фінансово-господарськими взаємовідносинами з ТОФ «Тєфія» (код ЄДРПОУ 35023477), а саме: реєстри отриманих та виданих податкових накладних; відомості бухгалтерського обліку по відображенню проведених операцій; платіжні доручення; виписки по рахункам; договора з додатками та додатковими угодами; специфікації; рахунки-фактури; товарні накладні; податкові накладні; видаткові накладні; акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг); товарно-транспортні накладні; довіреності відвантаження та отримання товарів; книги (реєстри) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг); книги (реєстри) реєстрації доручень; книги (реєстри) складського обліку; векселі та документи щодо їх руху; акти звірок придбаних (реалізованих) товарів, отриманих (наданих) робіт, послуг; акти звірок взаєморозрахунків; листування, щодо виконання умов договорів, тощо; журнали обліку в`їзду та виїзду автотранспортних засобів; документи, які визначають вартість товару, документи контролю за доставкою товарів, чорнові бухгалтерські записи, комп`ютерна техніка, інші електронні носії інформації, документи, в які вносились завідомо підроблені дані, печатки суб`єктів господарювання, що здійснюють фіктивну діяльність, грошові кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, телефонні апарати, роздруківки руху коштів по рахункам ТОВ «Сав-Дістрибьюшн», чекові книжки на отримання готівкових коштів, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Клопотання обґрунтоване тим, що 25.07.2016 року слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надав дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів первинних фінансово-господарських документів ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» пов`язаних із фінансово-господарськими взаємовідносинами з ТОВ «Тєфія», що перебувають у володінні ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» (код ЄДРПОУ 35625082, юридична адреса: м. Київ, вул.Дорогожицька, буд. 1) про що виніс відповідну ухвалу.

29.07.2016 року з метою оголошення та вручення завіреної копії вищевказаної ухвали ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» здійснено виїзд за адресою реєстрації товариства, а саме: м. Київ, вул. Дорогожицька, буд. 1, однак здійснити такі дії не вдалося, оскільки представники охорони вказаного приміщення повідомили, що на даний час службові особи товариства чи уповноважені на такі дії співробітники відсутні та не пропускали до приміщення. При цьому охоронці заявили, що обов`язково проінформують керівників ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» про такий факт та повідомили, що 01.08.2016 року уповноважені особи товариства будуть знаходиться на робочих місцях.

З цією ж метою 01.08.2016 року повторно здійснено виїзд за юридичною адресою ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» - м. Київ, вул. Дорогожицька, буд. 1, але провести процесуальні дії знову не вдалося. Цього разу, працівники охорони повідомили ідентичну інформацію, що й 29.07.2016 року, знову не пропускали до приміщення, а лише покликали представника останнього.

Так, ОСОБА_5 заявив, що є представником власника будівлі та надав для огляду довіреність виписану від імені ТОВ «Фламенко» й підписану керівником останнього - ОСОБА_6 , та повідомив, що службових чи уповноважених осіб ТОВ «Сав-Дістрибьюшн», які можуть отримати ухвалу, не має на місці. Окрім цього, ОСОБА_5 повідомив, що донесе дану інформацію службовим особам ТОВ «Сав-Дістрибьюшн».

03.08.2016 року ситуація щодо оголошення та вручення ухвали слідчого судді повторилась знову. Охоронці приміщення відмовились пропускати до приміщення та повідомили, що стосовно ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» не володіють жодною інформацією.

Крім цього, з метою обговорення місця та часу, коли можливо оголосити та вручити вищевказану ухвалу, неодноразово здійснювались телефонні дзвінки на ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» за номером телефону, що вказаний в АІС «Податковий блок» та мережі інтернет за адресою: https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch - НОМЕР_1 , але вказаний номер не відповідав.

Разом з цим, 05.08.2016 року до СВ ФР Білоцерківської області від директора ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» ОСОБА_7 надійшов лист відповідно до якого, відповідь на нього просять надіслати на адресу: 04112, м. Київ, вул. Дорогожицька, 1.

Таким чином, даний факт дає підстави вважати, що службові особи ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» володіють інформацією щодо ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до документів та своїми діями або бездіяльністю перешкоджають виконання завдань кримінального провадження, відповідно до ст. 2 КПК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 65223400 право власності нерухомого майна розташованого за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 1, зареєстроване за ТОВ «Фламенко» (код ЄДРПОУ 31610334).

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши слідчого ОСОБА_3 , який клопотання підтримав, приходжу до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Як видно з доданих до клопотання матеріалів з ухвалою про тимчасовий доступ до речей і документів посадові особи ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» не ознайомлені і наслідки невиконання ухвали їм не роз`яснені.

З наданих до клопотання дисків з відеозаписами розмови слідчого з охоронцями приміщення не дає підстави стверджувати, що вказана подія мала місце саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 1, оскільки на відеозаписі вказана адреса не зафіксована.

Крім того, розмова слідчого з охоронцями не дає підставу вважати, що керівництво або інші працівники ТОВ «Сав-Дістрибьюшн» ознайомлені з ухвалою слідчого судді та відмовляються від її виконання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.165, 166, 234, 235 КПК України,

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 1 у кримінальному провадженні №32016110080000024 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 212 КК України відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59770919
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук обшуку у нежитловому приміщенні по кримінальному провадженню №32016110080000024 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —357/7629/16-к

Ухвала від 31.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Рудніченко О. М.

Ухвала від 17.08.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Примаченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні