Постанова
від 10.06.2009 по справі 3-1272-2009
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 3-1272/2009

П О С Т А Н О В А

10 червня 2009 року суддя Крас ногвардійського районного с уду м. Дніпропетровська Русн ак А.І., розглянувши адміністр ативну справу у відношенні ОСОБА_1 про притягнення до адміністративної відпові дальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

27 травня 2009 року до Красн огвардійського районного су ду м. Дніпропетровська надій шов адміністративний матері ал у відношенні ОСОБА_1 про притягнення до адмін істративної відповідальнос ті за ч. 3 ст. 122 КУпАП.

Вивчивши адміністративний матеріал, приходжу до виснов ку, що він не відповідає вимог ам п. п. 2, 4 ч. 1 ст. 278 КУпАП, з огляду на наступне.

Згідно протоколу про адмін істративне правопорушення с ерії АА № 440978, 22 березня 2009 року о 13 годині 16 хвилин водій ОСОБА _1 керуючи автомобілем МЕРС ЕДЕС-БЕНЦ GL-500, державний номер НОМЕР_1, на 156 км. автошляху З нам' янка - Луганськ - Ізвар ине, рухалась зі швидкістю 156 к м/год., перевищивши встановле ну швидкість руху на 70 км/год. Ш видкість руху вимірювалась п риладом «ВІЗІР» № 0711196 (свідоцт во про перевірку № 12316/17, дійсне д о 26 грудня 2009 року). При цьому вод ій ОСОБА_1 порушила п. 12.6 «ґ» Правил дорожнього руху Укра їни.

До протоколу додаються інс пектора ІДПС Криничанської р оти ДПС ДАІ ГУМВС України в Дн іпропетровській області пра порщика міліції ОСОБА_2. с пільно зі старшим сержантом міліції ОСОБА_3 та додатко м фотокартки, на якій зазначе ні показання технічного приладу «ВІЗІР» № 0711196, який використовується при н агляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуют ься забезпечення безпеки дор ожнього руху та картка об ліку транспортного засобу з МРЕВ-1, згідно якої ОСОБА_1 є власником автомобілю МЕРСЕД ЕС-БЕНЦ GL-500, державний номер Н ОМЕР_1.

У судовому засіданні особа , що притягається до адмініст ративної відповідальності ОСОБА_1 провину свою не визн ала.

Протокол про адміністрати вне правопорушення серії АА № 440978 від 22 березня 2009 складений у порядку ч. 1 ст. 14-1 КУпАП, згідно до якої, д о адміністратив ної відповідальності за прав опорушення у сфері забезпече ння безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючим и в автоматичному режимі спе ціальними технічними засоба ми, що мають функції фото- і кі нозйомки, відеозапису, чи зас обами фото- і кінозйомки, віде озапису притягаються власни ки (співвласники) транспортн их засобів. Однак, вказаний ви ще протокол не відповідає ви могам ст. 256 КУпАП, виходячи з на ступного.

Як вбачається з адміністра тивного матеріалу відносно ОСОБА_1 письмових пояснен ь з приводу зафіксованих показань технічного приладу «ВІЗІР» від 22 березня 2009 ро ку о 13 годині 16 хвилин на 156 км. ав тошляху Знам' янка - Луганс ьк - Ізварине, не має.

Згідно ст. 256 КУпАП, у протоко лі про адміністративне право порушення зазначаються: дата і місце його складення, посад а, прізвище, ім'я, по батькові о соби, яка склала протокол; від омості про особу, яка притяга ється до адміністративної ві дповідальності (у разі її вия влення); місце, час вчинення і суть адміністративного прав опорушення; нормативний акт, який передбачає відповідаль ність за дане правопорушення ; прізвища, адреси свідків і по терпілих, якщо вони є; поя снення особи, яка притягаєть ся до адміністративної відпо відальності; інші відом ості, необхідні для вирішенн я справи. Якщо правопорушенн ям заподіяно матеріальну шко ду, про це також зазначається в протоколі. Протокол пі дписується особою, яка його с клала, і особою, яка притягаєт ься до адміністративної відп овідальності; при наявн ості свідків і потерпілих пр отокол може бути підписано т акож і цими особами. У раз і відмови особи, яка притягає ться до адміністративної від повідальності, від підписанн я протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка притя гається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауважен ня щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а так ож викласти мотиви свого від мовлення від його підписання . При складенні протоколу осо бі, яка притягається до адмін істративної відповідальнос ті, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статт ею 268 цього Кодексу, про що роби ться відмітка у протоколі.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 254 КУпА П, протокол про адміністрати вне правопорушення, у разі йо го оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається осо бі, яка притягається до адмін істративної відповідальнос ті. Протокол не складається у випадках, передбачених стат тею 258 цього Кодексу.

За змістом ч. 5 ст. 258 КУпАП зазн ачено, що у разі виявлення адм іністративного правопоруше ння у сфері забезпечення без пеки дорожнього руху, зафікс ованого за допомогою працююч их в автоматичному режимі сп еціальних технічних засобів , що мають функції фото- і кіно зйомки, відеозапису чи засоб ів фото- і кінозйомки, відеоза пису, протокол про адмін істративне правопорушення н е складається, а постанова у с праві про адміністративне пр авопорушення виноситься без участі особи, яка притягаєть ся до адміністративної відпо відальності. Копії пост анови у справі про адміністр ативне правопорушення та мат еріалів, зафіксованих за доп омогою працюючих в автоматич ному режимі спеціальних техн ічних засобів, що мають функц ії фото- і кінозйомки, відеоза пису чи засобів фото- і кінозй омки, відеозапису, надсилают ься особі, яка притягається д о адміністративної відповід альності, протягом трьох дні в з дня винесення такої поста нови. Однак, визначена пр оцедура, коли протокол про ад міністративне правопорушен ня не складається, стосуєтьс я правопорушення, передбачен ого ч. 1 ст. 122 КУпАП - перевищен ні водіями транспортних засо бів встановлених обмежень шв идкості руху транспортних за собів більш як на двадцять кі лометрів на годину, тобто не б ільше п' ятдесяти кілометрі в на годину, та відповідно до с т. 222 КУпАП є компетенцією розг ляду органами внутрішніх спр ав (міліції).

Таким чином, інспектор ДПС н е зупиняючи особу, що за показ аннями технічного приладу «В ІЗІР» перевищує встановлені обмеження швидкості руху тр анспортних засобів більш як на п'ятдесят кілометрів на го дину зобов' язаний офор мити та скласти протокол про адміністративне правопоруш ення у двох екземплярах, один з яких під розписку вручаєть ся особі, яка притягається до адміністративної відповіда льності. Тим самим, у раз і невиконання вимог ст. 254 КУпА П, у подальшому порушуються в имоги ст. 256 КУпАП, де законодав чо закріплений зміст протоко лу про адміністративне право порушення.

Також, відповідно до п. п. 13.1, 13.2 «Інструкції з діяльності пі дрозділів дорожньо-патрульн ої служби Державтоінспекції МВС України», затвердженої н аказом Міністерства внутріш ніх справ України № 1111 від 13 лис топада 2006 р., зареєстрованої в М іністерстві юстиції України № 1243/13117 від 29 листопада 2006 р., спеці альні контрольно-вимірюваль ні прилади для визначення шв идкості руху, фіксації поруш ень правил, норм та стандарті в у сфері безпеки дорожнього руху, прилади для виявлення п ідробок у документах, інші сп еціальні технічні засоби зас тосовуються згідно з інструк ціями та методичними вказівк ами про порядок використання цих технічних засобів. До роб оти зі спеціальними технічни ми засобами допускаються пра цівники, які вивчили інструк ції з їх експлуатації та скла ли заліки з правил їх застосу вання. Перевірка знань прави л експлуатації спеціальних т ехнічних засобів здійснюєть ся щокварталу. Працівники, як і не склали заліків, до роботи з такими засобами не допуска ються. Працівники ДПС, яким сп еціальні технічні засоби вид ані для використання, несуть персональну відповідальніс ть за їх цілісність та працез датність. Забороняється заст осування засобів вимірюванн я, які не пройшли метрологічн ої повірки або мають свідоцт во про таку повірку, термін ді ї якого минув.

Однак, інструкція та методи чні вказівки про порядок вик ористання технічного пр иладу «ВІЗІР», відповідний д окумент, який підтверджує, що інспектора ІДПС Криничанськ ої роти ДПС прапорщик міліці ї ОСОБА_2. допущений д о роботи зі спеціальними техн ічними засобами та склав зал ік з правил застосування тех нічного приладу «ВІЗІР» - до матеріалів справи про адм іністративне правопорушенн я не додані.

У вказаному вище рапорті ін спекторів ІДПС ОСОБА_2. та ОСОБА_3. міститься інформ ація, що технічний прилад «ВІЗІР» № 0711196 згідно свідо цтва про перевірку № 12316/17 дійсн ий до 26 грудня 2009 року, одна к копії свідоцтва до матеріа лу також не додано.

Отже, зазначені вище недолі ки унеможливлюють встановит и обставини, що мають значенн я для правильного вирішення справи.

Для своєчасного, всебічног о, повного і об'єктивного з'ясу вання обставин справи, виріш ення її в точній відповіднос ті з законом, а також для можли вості в подальшому виконати постанову про накладення адм іністративного стягнення, вв ажаю за необхідне повернути вказану справу на доопрацюва ння відповідно вимогам чинно го КУпАП.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 246, п. п. 2, 4 ч. 1 ст. 278, ст. 280 К УпАП, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Направити адміністрат ивну справу у відношенні ОСОБА_1 про притягнення до адміністративної відпові дальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП до к омандира батальйону ДПС ДАІ для обслуговування м. Дніпро петровська підпорядкованог о УДАІ УМВС України в Дніпроп етровській області для доопр ацювання відповідно вимогам чинного КУпАП.

Суддя А.І. Руснак

УКРАЇНА

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОН НИЙ СУД

М. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпропетровс ьк, проспект Пушкіна 77-б теле фон (056) 371 27 02

Р.-17 від 10.06.2009 року КОМ АНДИРУ БАТАЛЬЙОНУ ДПС ДАІ ДЛ Я

ОБ СЛУГОВУВАННЯ МІСТА ДНІПРОПЕ ТРОВСЬКА

П ІДПОРЯДКОВАНОГО УДАІ УМВС УК РАЇНИ

В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ТИ МКО П.В.

49000, м. Дніпропетровськ, Тр оїцька площа, 2 А

Красногвардійський ра йонний суд м. Дніпропетровсь ка повертає на Вашу адресу ад міністративний матеріал у ві дношенні ОСОБА_1 про притягнення до адміністр ативної відповідальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП для доопрацюв ання відповідно вимогам чинн ого КУпАП.

Додаток: адміністрат ивний матеріал на 10 арк.

Суддя Красногвардійс ького

районного суду м. Дніпропе тровська А.І. Руснак

УКРАЇНА

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОН НИЙ СУД

М. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпропетровс ьк, проспект Пушкіна 77-б теле фон (056) 371 27 02

Р.-17 від 10.06.2009 року КОМ АНДИРУ БАТАЛЬЙОНУ ДПС ДАІ ДЛ Я

ОБ СЛУГОВУВАННЯ МІСТА ДНІПРОПЕ ТРОВСЬКА

П ІДПОРЯДКОВАНОГО УДАІ УМВС УК РАЇНИ

В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ТИ МКО П.В.

49000, м. Дніпропетровськ, Тр оїцька площа, 2 А

Красногвардійський ра йонний суд м. Дніпропетровсь ка повертає на Вашу адресу ад міністративний матеріал у ві дношенні ОСОБА_1 про притягнення до адміністр ативної відповідальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП для доопрацюв ання відповідно вимогам чинн ого КУпАП.

Додаток: адміністрат ивний матеріал на 10 арк.

Суддя Красногвардійс ького

районного суду м. Дніпропе тровська А.І. Руснак

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення10.06.2009
Оприлюднено16.12.2009
Номер документу5925991
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-1272-2009

Постанова від 23.09.2009

Адмінправопорушення

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Третяк В.В.

Постанова від 08.04.2009

Адміністративне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Пойда Сергій Миколайович

Постанова від 03.07.2009

Адмінправопорушення

Крижопільський районний суд Вінницької області

Панасюк Борис Григорович

Постанова від 18.12.2009

Адмінправопорушення

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

Постанова від 10.06.2009

Адмінправопорушення

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Руснак А.І.

Постанова від 06.05.2009

Адмінправопорушення

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні