Постанова
від 22.07.2015 по справі 509/2080/15-к
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/2080/15-к

УХВАЛА

22 липня 2015 року. Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4

захисників ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання захисника ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_7 за ознаками злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України, по надання тимчасового доступу про автомобілів,-

В С Т А Н О В И В:

Під час розгляду справи по суті захисник ОСОБА_5 для забезпечення проведення комплексної судово-фототехнічної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи, заявив клопотання про надання тимчасового доступу, залученим стороною захисту судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертих ОСОБА_8 і ОСОБА_9 до об`єктів дослідження, зокрема: автомобіля «ВАЗ-21015», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який зберігається на спецмайданчику та території Товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», по вул. Одеська,8 в смт Овідіополі, та автопотягу у складі тягача «DAF 95 XF39», реєстраційний номер НОМЕР_2 , із напівпричепом «Schmitz S 01», реєстраційний номер НОМЕР_3 , належного ОСОБА_10 , із забезпеченням експертам можливості огляду цих транспортних засобів, їх співставлення, проведення необхідних замірів та фотографування.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, показання ОСОБА_10 власника зазначеного вище вантажного автомобіля з напівпричепом, яка висловила згоду на надання тимчасового доступу експертам та стороні захисту до автомобіля, суд вважає, що клопотання захисника підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно зі ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Захисником у клопотанні доведено, що зазначені вище транспортні засоби зберігаються відповідно на спецмайданчику на території товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», по вул. Одеська,8 в смт Овідіополі, та за місцем проживання водія власника автопотягу ОСОБА_10 по АДРЕСА_1 , що ці речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у справі і без них неможливе проведення комплексної судово-фототехнічної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи.

Керуючись ст.ст. 159, 163-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання захисника обвинуваченого ОСОБА_7 адвоката ОСОБА_5 про надання тимчасового доступу до автомобілів задовольнити.

Надати судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертих ОСОБА_8 і ОСОБА_9 тимчасовий доступ до об`єктів дослідження: автомобіля «ВАЗ-21015», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який зберігається на спецмайданчику на території товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», по вул. Одеська,8 в смт Овідіополі, та автопотягу у складі тягача «DAF 95 XF39», реєстраційний номер НОМЕР_2 , із напівпричепом «Schmitz S 01», реєстраційний номер НОМЕР_3 , належного ОСОБА_10 , із забезпеченням експертам можливості огляду цих транспортних засобів, їх співставлення, проведення необхідних замірів та фотографування.

Зобов`язати директора товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_11 (місцезнаходження: Одеська область, Овідіопольський район, смт Овідіополь, вул Одеська 8, код ЄДРПОУ 37184727) забезпечити 4 або 5 серпня 2015 року судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертих ОСОБА_8 і ОСОБА_9 тимчасовий доступ до об`єкта дослідження: автомобіля «ВАЗ-21015», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який зберігається на спецмайданчику на території Товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», по вул. Одеська,8 в смт Овідіополі, із забезпеченням експертам належних умов для його огляду, фотографування та співставлення на території товариства з автопотягом у складі тягача «DAF 95 XF39», реєстраційний номер НОМЕР_2 , із напівпричепом «Schmitz S 01», реєстраційний номер НОМЕР_3 , належного ОСОБА_10 .

Зобов`язати ОСОБА_10 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити 4 або 5 серпня 2015 року доставку на спецмайданчик за адресою: смт Овідіополь, вул. Одеська,8, на територію товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», належний їй автомобіль автопотяг у складі тягача «DAF 95 XF39», реєстраційний номер НОМЕР_2 , із напівпричепом «Schmitz S 01», реєстраційний номер НОМЕР_3 , а також забезпечити судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертих ОСОБА_8 і ОСОБА_9 тимчасовий доступ до зазначеного транспортного засобу, можливість його огляду, фотографування, проведення замірів та співставлення з автомобілем «ВАЗ-21051» реєстраційний номер НОМЕР_1 , який зберігається на спецмайданчику на території Товариства з обмеженою відповідальністю «Овідіопольавтотранс», по вул. Одеська,8 в смт Овідіополі об`єкта із забезпеченням експертам можливості огляду цих транспортних засобів, їх співставлення, проведення необхідних замірів та фотографування.

Зобов`язати директора товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_11 (місцезнаходження: Одеська область, Овідіопольський район, смт Овідіополь, вул Одеська 8, код ЄДРПОУ 37184727) 4 або 5 серпня 2015 року надати стороні захисту обвинуваченому ОСОБА_7 та його захисникам адвокатам ОСОБА_5 і ОСОБА_6 можливість доступу на територію спецмайданчика під час проведення експертами огляду автомобілів та їх співставлення.

Попередити власника автопотягу ОСОБА_10 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до належного їй автомобіля, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку та затримання автомобіля згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначеної речі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.07.2015
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59261670
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —509/2080/15-к

Постанова від 18.09.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 16.05.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 11.05.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Постанова від 05.01.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 23.12.2016

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Постанова від 22.12.2016

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Постанова від 26.04.2016

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Курочка В. М.

Постанова від 11.05.2016

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Курочка В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні