Ухвала
від 01.08.2016 по справі 820/4078/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про відстрочення сплати судового збору

01.08.2016 р.                                                                       № 820/4078/16

          Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мар'єнко Л.М., розглянувши клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору за подання адміністративного позову Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова до Державного підприємства з сертифікації кранової продукції "Підйом" про стягнення суми ,-

встановив:

          Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державного підприємства з сертифікації кранової продукції "Підйом" в якому просить суд стягнути з відповідача - Державного підприємства з сертифікації кранової продукції "Підйом", код ЄДРПОУ 25613465, суми заборгованості по відшкодуванню різниці у розмірі пенсій наукових (науково-педагогічних) працівників за період з вересня 2015 року по липень 2016 року у сумі 782,32 грн. на користь управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова на р/р управління №256053012089 в філію ХОУ ПАТ ДОБУ, МФО 351823, код ЄДРПОУ управління 22682017.

Разом із зазначеним позовом, Управлінням подано клопотання з проханням про звільнення від сплати судового збору внаслідок недостатності відповідних кошторисних призначень у 2016 році.

Дослідивши заявлене клопотання та перевіривши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідно до статті 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо оплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.

Суд зазначає, що позиція заявника підтверджується наданим витягом з кошторису за 2016 рік та відповідними довідками, проте відсутність коштів для сплати судового збору на день подання адміністративного позову не являється підставою для звільнення від сплати судового збору. Між тим, для забезпечення права позивача в доступі до правосуддя, суд вважає за можливе відстрочити позивачу сплату судового збору до розгляду справи по суті.

                    Враховуючи викладене та керуючись ст. ст.88, 106, 160, 186, 254 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

          У задоволенні клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору за подання адміністративного позову Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова до Державного підприємства з сертифікації кранової продукції "Підйом" про стягнення суми - відмовити.

          Відстрочити Управлінню Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова сплату судового збору до ухвалення судового рішення в адміністративній справі №820/4078/16.

                    Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження..

          Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                      Мар'єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення01.08.2016
Оприлюднено04.08.2016
Номер документу59349361
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4078/16

Ухвала від 22.04.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Постанова від 19.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні