Постанова
від 18.11.2011 по справі 4-98/11
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-98/11

П О С Т А Н О В А

18 листопада 2011 року Білоцерківський міськрайонний суд у складі:

головуючий - суддя Бобкова Н. В. ,

при секретарі - Єрмійчук А. В.,

за участю прокурора - Савченка В.О.

розглянувши подання слідчого СВ Білоцерківського МВВС ОСОБА_1 про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, непрацюючої, не одруженої зареєстрованій за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимої :

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Білоцерківського МВВС звернувся до суду з вказаним поданням і просив обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту стосовно ОСОБА_2, мотивуючи тим, що в серпні 2011 р. ОСОБА_3 попередньо домовився з ОСОБА_2 та невстановленою слідством особою про здійснення підроблення постанов та виконавчих листів Білоцерківського міськрайонного суду по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій для того щоб шляхом обману, повідомляючи пенсіонерам, що мають право на звернення до суду для перерахування пенсії, неправдиву інформацію, що вони виконують юридичні послуги по зверненню до суду за позовами про перерахування пенсій, надбавок та доплат до пенсій, з метою заволодіння грошовими коштами громадян, які будуть до них звертатися та грошовими коштами з Державного бюджету України в особливо великому розмірі.

21 жовтня 2011 р. співробітниками Управління ПФУ в м. Біла Церква при перевірці рішень Білоцерківського міськрайонного суду по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій, було встановлено, що сорок сім рішень датованих з 13 липня до 25 жовтня 2011 р. на загальну суму виплат 237015,73 грн., що є особливо великим розміром, надійшла Управління ПФУ в м. Біла Церква з порушенням порядку надходження подібних документів.

Відповідно до відповіді Білоцерківського міськрайонного суду від 24.10.2011 р., встановлено, що розгляд по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій в порядку адміністративного судочинства по зазначеним категоріям осіб не проводився, а документи рішення надані до Управління ПФУ України в м. Біла Церква не відповідають дійсності.

28 жовтня 2011 р. співробітниками Управління ПФУ в м. Біла Церква при перевірці рішень Білоцерківського міськрайонного суду по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій, було встановлено, що сімдесят вісім рішень датованих з 06 червня до 23 серпня 2011 р. на загальну суму виплат 453946,37 грн., що є особливо великим розміром, надійшла Управління ПФУ в м. Біла Церква з порушенням порядку надходження подібних документів.

Відповідно до відповіді Білоцерківського міськрайонного суду від 07.11.2011 р., встановлено, що розгляд по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій в порядку адміністративного судочинства по зазначеним категоріям осіб не проводився, а документи рішення надані до Управління ПФУ України в м. Біла Церква не відповідають дійсності.

Відповідно висновку експерта №742 від 15 листопада 2011 р. в наданих на експертизу документах, підписи в графах «Суддя Санін В.М.» та Секретар Гульченко С.І.» виготовлені за допомогою технічних приладів по типу (факсиміле), або на високоякісному кольоровому принтері.

Відповідно до висновку експерта №743 від 15 листопада 2011 р. надані на експертизу документи виготовлені за допомогою копіювальної комп'ютерної техніки, відтиски круглої Гербової печатки «Україна Білоцерківський міськрайонний суд Київської області індетифікаційний код 26539647» проставлені не печаткою Білоцерківського міськрайонного суду, зразки відтисків, якої надано для проведення експертизи, штамп «ЗГІДНО З ОРИГІНАЛОМ» проставлені не штампом Білоцерківського міськрайонного суду, зразки відтисків, якого надано для проведення експертизи. Зазначені печатка та штамп виготовлені на заводі або кустарним способом на спеціальному обладнані.

У зв'язку з тим, що в Управління ПФУ в м. Біла Церква було виявлено документи, які за своєю формою та змістом відповідали рішенням Білоцерківського міськрайонного суду по справам щодо перерахунку пенсій, надбавок та доплат до пенсій, але які Білоцерківським судом не приймалися, то виплати по даним справам не проводилися і ОСОБА_3, ОСОБА_2 та невстановленій слідством особі з причин, що не залежали від їхньої волі не вдалося завдати шкоди Державному бюджету України в особливо великому розмірі.

04 листопада 2011 р. за фактом виявлення підроблених документів в Управлінні ПФУ в м. Біла Церква порушено кримінальну справу №02-7921 за ознаками злочину, передбаченого ст.358 ч.1 КК України.

17 листопада 2011 р. встановлено, що в результаті використання даних підроблених документів Державному бюджету України могло бути завдано матеріальну шкоду в особливо великому розмірі, встановлено причетність до вчинення даного злочину ОСОБА_3 та ОСОБА_2 та порушено щодо них кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.15 ст.190 ч.4 та ст.358 ч.3 КК України.

18 листопада 2011 р. в 03 год. 20 хв. ОСОБА_2 затримано в порядку ст. 115 КПК України.

Оскільки ОСОБА_2 підозрюється у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад п'ять років, не працює, постійно змінює місце проживання, перебуваючи на волі може продовжувати скоювати нові злочини та перешкоджати встановленню істини по справі, слідчий просив обрати ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Заслухавши доводи слідчого, пояснення ОСОБА_2, яка визнала факт вчинення інкримінованого злочину, думку прокурора, який підтримав подання, дослідивши надані суду матеріали кримінальної справи, суд рахує, що подання обґрунтоване і підлягає задоволенню.

ОСОБА_2 підозрюється у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад п'ять років, не працює, постійно змінює місце проживання, перебуваючи на волі може продовжувати скоювати нові злочини та перешкоджати встановленню істини по справі, а тому, з метою забезпечення можливості виконання процесуальних слідчих дій, суд вважає доцільним обрати ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді взяття під варту .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.155, 165-165-2 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити.

Обрати ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді взяття під варту та утримувати його в СІЗО ДДУ по виконанню покарань до 18 січня 2012 р. 03 год. 20 хв.

Контроль за виконанням постанови покласти на прокуратуру м. Білої Церкви.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом 3-х діб після проголошення.

Суддя: Н.В.Бобкова

Суддя ОСОБА_4

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.11.2011
Оприлюднено04.08.2016
Номер документу59359768
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-98/11

Постанова від 27.10.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 01.09.2011

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Порох К. Г.

Постанова від 05.09.2011

Кримінальне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Порох К. Г.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Бондарьова Г. М.

Постанова від 19.08.2011

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Постанова від 24.11.2011

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Жмурко П. Я.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Постанова від 27.09.2016

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Бондарчук Л. А.

Постанова від 04.07.2011

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Постанова від 18.11.2011

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні