Ухвала
від 01.08.2016 по справі 817/96/15
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

01 серпня 2016 рокуСправа № 817/96/15 м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Жуковської Л.А., за участю секретаря судового засідання Лукащик Ю.Ю., інших осіб,які беруть участь у справі:

позивача (заявника) : представник не з'явився;

відповідача (боржника) :представник не з'явився,

розглянувши заяву Рівненської об'єднаної державної податкової інспекції Головного ДФС у Рівненській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі за адміністративним позовом Гощанської об'єднаної державної податкової інспекції Головного ДФС у Рівненській області до ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Гощанська об'єднана державна податкова інспекція Головного ДФС у Рівненській області звернулась до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до ОСОБА_1 іванівни про стягнення податкового боргу.

12.07.2016 року Рівненська об'єднана державна податкова інспекція Головного ДФС у Рівненській області подано письмову заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі за адміністративним позовом Гощанської об'єднаної державної податкової інспекції Головного ДФС у Рівненській області до ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу в сумі 3605,91.

Особи, які є учасниками розгляду питання щодо поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у судове засідання не з’явилися, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені у встановленому порядку.

Судом не визнавалася обов'язковою участь сторін в судовому засіданні. Отже, суд вважає за можливе розглянути справу без участі представників сторін на підставі наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, у відповідності до вимог ч.1 ст. 41 КАС України повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу судом не здійснювалося.

Вивчивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку про задоволення заяви про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Судом встановлено, що постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 05.03.2015 року у справі №817/96/15 адміністративним позов Гощанської об'єднаної державної податкової інспекції Головного ДФС у Рівненській області до ОСОБА_1 іванівни про стягнення податкового боргу в сумі 3605,91 грн., задоволено повністю, дане судове рішення набрало законної сили 13.05.2015 року.

На виконання рішення суду Рівненським окружним адміністративним судом 15.04.2016 року видано виконавчий лист по адміністративній справі №817/96/15, строк пред'явлення якого до виконання - до 14.05.2016 року.

Вказаний виконавчий лист отриманий Рівненською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Рівненській області 19.05.2016 року, тобто після закінчення строку пред'явлення виконавчого документа .

Частиною 2 статті 24 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

В свою чергу, частиною 1 статті 261 КАС України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Тому, для поновлення судом строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання необхідним є існування пропуску такого строку з підстав, які судом визнаються поважними.

Поважними за змістом вказаної норми КАС України можуть визнаватися підстави, які не залежали від волевиявлення стягувача та пов'язані з істотними перешкодами для своєчасного вчинення останнім дій щодо пред'явлення виконавчого листа до виконання.

З огляду на те, що строк для пред'явлення виконавчого листа по справі 817/96/15 закінчився раніше ніж Рівненська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Рівненській області отримала виконавчий лист суд дійшов висновку, що причини пропуску такого строку є поважними в розумінні КАС України.

За наведених обставин, заява стягувача підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 165, 261 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Рівненської об'єднаної державної податкової інспекції Головного ДФС у Рівненській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Поновити Рівненській об'єднаній державній податковій інспекції Головного ДФС у Рівненській області пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа по адміністративній справі №817/96/15, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 15.04.2016 року, до виконання.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Жуковська Л.А.

Дата ухвалення рішення01.08.2016
Оприлюднено08.08.2016
Номер документу59375562
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —817/96/15

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Постанова від 05.03.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 19.01.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Постанова від 05.03.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 19.01.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні