Ухвала
від 17.03.2015 по справі 522/5530/15-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа№ 522/3532/15-к

Провадження№ 1-кс/522/4457/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 березня 2015 року Місто Одеса

Слідчий суддя місцевого Приморського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури м.Одеси ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором прокуратури м.Одеси ОСОБА_4 , який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, про надання тимчасового доступу до речей і документів,які перебувають в приміщенні, яке належить ОСОБА_5 , в якому здійснює свою діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до комп`ютерного, серверного обладнання, за допомогою якого здійснюється розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; документації, яка підтверджує діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; договорів з абонентами, іншої документації, за допомогою якої можливо встановити період здійснення розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та кількість абонентів «БІТЕК ТЕЛЕКОМ».

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.176 КК України, у кримінальному провадженні № 12014160020000497 від 25.11.2014 року.

Досудовим розслідуванням встановленно, що 25.11.2014 до СВ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області надійшло звернення директора TOB « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_6 щодо незаконного розповсюдження Інтернет-провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та Інтернет-провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_1 » сигналу телепрограм « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », та надання протиправного доступу абонентам до перегляду вказаних телепрограм у своїх телекомунікаційних мережах в м.Одесі, що є грубим порушенням прав інтелектуальної власності TOB « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та завдає матеріальної шкоди інтересам їх клієнта у значному розмірі.

В ході досудового розслідування встановлено, що TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » представляє інтереси TOB « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з питань захисту прав інтелектуальної власності.

Відповідно до ліцензії, виданої Національною Радою з питань телебачення та радіомовлення, TOB « ІНФОРМАЦІЯ_7 » є телемовником, що створює телевізійні програми та передачі і розповсюджує їх в тому числі на телевізійних каналах під логотипом « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у кодованому вигляді, за допомогою технічних засобів шляхом трансляції для приймання їх споживачами.

TOB « ІНФОРМАЦІЯ_7 » також є власником суміжних прав на програми, що виготовляються та транслюються телеканалами «Футбол 1», «Футбол 2» та власником (законним володільцем) прав на об`єкти авторського права і суміжних прав.

16.01.2015 за участю спеціаліста - директора TOB « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (розробки в сфері інтелектуальних технологій) проведено огляд послуги IP-TV Інтернет-провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у абонента вказаного Інтернет-провайдера ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_2 . В ході проведення огляду було встановлення IP-TV Player, здійснено фіксацію завчасно установленого переліку телеканалів Інтернет-провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_1 », та встановлено наявність у списку телеканалу «Футбол»; розповсюдження вказаного телеканалу здійснюється з ір адреси, що належить до блоку ір адрес TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Тобто встановлено факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 176 КК України - незаконне розповсюдження Інтернет-провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_5 » сигналу телепрограм « ІНФОРМАЦІЯ_10 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », та надання протиправного доступу абонентам до перегляду вказаних телепрограм у своїх телекомунікаційних мережах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що юридична адреса Інтернет-провайдера « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: АДРЕСА_3 ; фактична адреса місцезнаходження серверного обладнання та офісу Інтернет-провайдера « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , відомості відсутні.

Згідно довідці, виданої селищною головою ІНФОРМАЦІЯ_11 , встановлено, що за даними обліку платників земельного податку по ІНФОРМАЦІЯ_12 власником земельної ділянки, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_5 .

Беручи, до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що комп`ютерне, серверне обладнання, за допомогою якого здійснюється розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; документація, яка підтверджує діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; договори з абонентами, інша документація, за допомогою якої можливо встановити період здійснення розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та кількість абонентів «БІТЕК ТЕЛЕКОМ», мають значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до комп`ютерного, серверного обладнання, за допомогою якого здійснюється розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; документації, яка підтверджує діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; договорів з абонентами, іншої документації, за допомогою якої можливо встановити період здійснення розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та кількість абонентів « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що зберігаються в TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити з наведених підстав.

Особа, у володінні якої перебувають зазначені речі та документи, в судове засідання не викликалася з огляду на наявність ризику знищення чи пошкодження зазначених у клопотання речей та документів.

Заслухавши слідчого, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінально провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

З наданих суду матеріалів вбачається, що СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.176 КК України, у кримінальному провадженні № 12014160020000497 від 25.11.2014 року.

В судовому засіданні слідчим доведено, що перелічені речі та документи, які перебувають у в приміщенні, яке належить ОСОБА_5 , в якому здійснює свою діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , мають значення для кримінального провадження та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених в клопотанні документів .

Однак, на думку суду, вилучення серверного обладнання перешкоджатиме господарській діяльності вказаної юридичної.

Тому суд задовольняє клопотання слідчого частково, надавши тимчасовий доступ до речей, тобто можливість оглянути обладнання та скопіювати інформацію, яка знаходиться на комп`ютерному, серверному обладнанні.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу задовольнити частково .

Зобов`язати уповноважених осіб TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчому ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, тобто можливість оглянути серверне обладнання та скопіювати інформацію, яка знаходиться на комп`ютерному, серверному обладнанні, за допомогою якого здійснюється розповсюдження телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; документацію, яка підтверджує діяльність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; договорів з абонентами.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

17.03.2015

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення17.03.2015
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59410376
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/5530/15-к

Ухвала від 17.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 17.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 26.01.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 26.01.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 17.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 17.03.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні