Вирок
від 05.08.2016 по справі 464/9689/15-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/9689/15-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.08.2016 Галицький районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю: прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

потерпілого ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальне провадження про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Львова, українки, громадянки України, з вищою освітою, працюючої на посаді головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», раніше не судимої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2,3 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 07.11.2014 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства шляхом зловживання своїм службовим становищем, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» по вул. П. Мирного, 24-г каб. №203, в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЗ 0045850 на суму 3500 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату товарів та послуг в графі «Цілі витрат» та у графах «Підписи» із наслідуванням підпису виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 та без відома та погодження з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 3500 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 3500 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 24.11.2014 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247527 на суму 17694,95 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату товарів та послуг в графі «Цілі витрат» та у графах «Підписи», із наслідуванням підпису виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 та без відома та погодження з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 17694,95 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на вказану суму.

08.12.2014 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247528 на суму 4570 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату товарів та послуг в графі «Цілі витрат» та у графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 та без відома та погодження з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 4570 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 4570 грн.

Також, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 12.12.2014 в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247529 на суму 11 663 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 11663 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 27.02.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії серії АЄ 247530 на суму 2795 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 2795 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на вказану суму.

Також, 23.03.2015 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247531 на суму 6335 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 6335 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 6335 грн.

24.04.2015 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, , маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії серії АЄ 247532 на суму 4033 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 4033 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на вказану суму.

Також, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 13.05.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247533 на суму 690 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 690 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 690 грн.

Окрім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 19.05.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247534 на суму 9875 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 9875 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 9875 грн.

20.05.2015 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247537 на суму 8791 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 8791 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 8791 грн.

Також, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 27.05.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247538 на суму 9457,9 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 9457,9 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 9457,9 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 28.05.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247542 на суму 11549, 51 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 11549, 51 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 11549, 51 грн.

Також, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 10.06.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247543 на суму 3251 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який цього ж самого дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 3251 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 3251 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 17.06.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247544 на суму 1805 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який 19.06.2015 року, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 1805 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 1805 грн.

27.07.2015 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247546 на суму 5687 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який того ж дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 5687 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 5687 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 30.07.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247547 на суму 3000 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який того ж дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 3000 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 3000 грн.

Також, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 08.09.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247548 на суму 9805,15 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який того ж дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 9805,15 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 9805,15 грн.

10.09.2015 року в ранішню пору доби, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247549 на суму 4800 грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який 11.09.2015 року, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 4800 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 4800 грн.

Окрім того, ОСОБА_4 , будучи службовою особою та обіймаючи посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс», маючи згідно ч.5 «Посадової інструкції головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс» та наказу «Про призначення на посаду головного бухгалтера ТзОВ «Бізнес Сервіс»» від 12.09.2001 право підпису організаційно-розпорядчих документів з питань, що входять в її функціональні обов`язки, а також платіжних та інших фінансових документів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, 11.09.2015 року в ранішню пору доби, маючи умисел на службове підроблення, тобто внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, з метою їх подальшого використання та заволодіння коштами товариства, знаходячись за фактичною адресою ТзОВ «Бізнес Сервіс» в приміщенні офісу по вул. П. Мирного, 24-г, каб. №203 в м. Львові, маючи доступ до печатки та чекової книжки товариства, без відома та погодження директора ОСОБА_5 , виписала на своє ім`я грошовий чек серії АЄ 247550 на суму 8380 грн грн., в який внесла завідомо неправдиві відомості про оплату за товари та послуги в графі «Цілі витрат» та із наслідуванням підпису в графах «Підписи», виконала підпис директора товариства ОСОБА_5 , та без відома та погодженням з останнім поставила печатку ТзОВ «Бізнес Сервіс», який того ж дня, знаходячись в приміщенні Львівської філії ОУ АТ «Ощадбанк» (МФО 235796), що по вул. Валова, 9 в м. Львові, використала, а саме передала його працівнику банку та отримала від останнього кошти в сумі 8380 грн., які згідно даного чеку призначались на оплату товарів та послуг ТзОВ «Бізнес Сервіс» та які в подальшому витратила на власні потреби, чим завдала останньому матеріальну шкоду на суму 8380 грн.

В судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 свою вину в інкримінованих їй злочинах визнала повністю та дала пояснення, які в повній мірі відповідають обставинам, викладеним в описовій частині вироку. У вчиненому щиро розкаюється. Просить суворо не карати.

Крім повного визнання своєї вини обвинуваченою ОСОБА_4 , її вина у вчиненні інкримінованих злочинах повністю та об`єктивно стверджується іншими зібраними по справі доказами, однак суд визнає недоцільним дослідження цих доказів стосовно фактичних обставин справи, оскільки цього не заперечують учасники судового розгляду і такі ніким не оспорюються. При цьому суд з`ясував в обвинуваченої, а також інших учасників процесу, чи правильно вони розуміють зміст фактичних обставин справи, чи немає сумнівів у добровільності та істинності їх позицій, а також роз`яснив обвинуваченій та іншим учасникам процесу, що вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку.

Оцінюючі зібрані по справі докази в їх сукупності, суд вважає доведеним, що обвинувачена ОСОБА_4 своїми умисними діями вчинила службове підроблення, тобто злочин, передбачений ч.1 ст.366 КК України, використання завідомо підробленого документа, тобто злочин, передбачений ч.4 ст.358 КК України. Крім того, ОСОБА_4 вчинила заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, тобто скоїла злочини, передбачені ч.ч.2,3 ст.191 КК України.

По даній справі представником потерпілого заявлений цивільний позов до обвинуваченої ОСОБА_7 про стягнення з останньої заподіяної потерпілому злочинними діями матеріальної шкоди в розмірі 194147,62 грн.

Обвинувачена ОСОБА_4 заявлений до неї цивільний позов визнала в повному обсязі.

Оцінивши позовні вимоги цивільного позивача, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку обвинуваченої, яка заявлений позов визнала повністю, суд прийшов до висновку, що така шкода знаходиться в прямому причинному зв`язку із вчиненими ОСОБА_5 злочинами, а тому у відповідності до ст. 1166 ЦК України, врахувавши всі обставини справи суд вважає, що цивільний позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Обираючи вид та міру покарання обвинуваченій ОСОБА_4 , суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, особу обвинуваченої: раніше не судимої, на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває, одружена, має на утриманні двоє малолітніх дітей, за місцем проживання характеризується позитивно.

Пом`якшуючою покарання ОСОБА_4 обставиною суд визнає щире каяття.

Обтяжуючих покарання обставин, судом не встановлено.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що обвинуваченій ОСОБА_4 , слід призначити покарання в межах санкції статей за якими кваліфіковано її дії.

Однак, враховуючи тяжкість вчинених злочинів, особу ОСОБА_4 , обставини справи, суд приходить до висновку, що виправлення засудженої можливе без відбування покарання, відповідно до ст.75 КК України, і останню, слід звільнити від відбування покарання з випробуванням.

Речові докази по справі залишити при матеріалах справи.

Керуючись ст.ст.368, 370, 374 КПК України, суд, -

з а с у д и в :

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України та призначити покарання за:

- за ч. 1 ст. 366 КК України у виді штрафу у розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади, пов`язанні з організаційно розпорядчими та адміністративно господарськими функціями на строк 1 (один) рік;

- за ч. 4 ст. 358 КК України у виді штрафу у розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

- за ч. 2 ст. 191 КК України на строк 1 (один) рік шість місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов`язанні з організаційно розпорядчими та адміністративно господарськими функціями на строк 1 (один) рік та шість місяців;

- за ч. 3 ст. 191 КК України на строк 3(три) роки позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов`язанні з організаційно розпорядчими та адміністративно господарськими функціями на строк 1 (один) рік та шість місяців;

Згідно ст. 70 КК України засудженій ОСОБА_4 призначити остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки з позбавленням права обіймати посади, пов`язанні з організаційно розпорядчими та адміністративно господарськими функціями на строк 1 (один) рік та шість місяців;

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_4 звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік шість місяців з призначенням додаткового покарання у виді позбавлення права займати посади, пов`язанні з виконанням організаційно розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на 1 (один) рік та шість місяців з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, а саме:

- не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально виконавчої інспекції;

- повідомляти кримінально виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання .

Цивільний позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Сервіс» (ЄДРПОУ 31507644, 1110, Львівська область, с. Зимна Вода, вул. Опільського, 2/12) суму завданої шкоди у розмірі 194147,62 (сто дев`яносто чотири тисячі сто сорок сім) гривень 62 копійки.

Речові докази у справі згідно постанови від 27.11.2015 року залишити при матеріалах кримінального провадження

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Львівської області через Галицький районний суд м. Львова протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення05.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59482574
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/9689/15-к

Постанова від 16.03.2018

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 09.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Вирок від 05.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 29.03.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 11.02.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 01.02.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Вовк А. С.

Ухвала від 11.12.2015

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 11.01.2016

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні