Ухвала
від 09.08.2016 по справі б22/018-10/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 235-95-51

У Х В А Л А

"09" серпня 2016 р. Справа № Б22/018-10/13

за заявою Управління Пенсійного фонду України у Бориспільському районі, Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 19422946)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство», Київська обл., Бориспільський р-н, с. Старе (код ЄДРПОУ 32875286) - Боржник/Банкрут

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

Представники учасників у справі згідно протоколу судового засідання

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

у провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б22/018-10/13 за заявою Управління Пенсійного фонду України у Бориспільському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство» про банкрутство з урахуванням особливостей ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в ред., чинній до 19.01.2013) (надалі також: «Закон про банкрутство»).

Постановою господарського суду Київської області від 16.03.2010 визнано Боржника банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором ініціюючого кредитора - УПФ України у Бориспільському районі, вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 31.03.2014 припинено повноваження ліквідатора - УПФ України у Бориспільському районі, призначено ліквідатором Банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_1; зобов’язано ліквідатора ОСОБА_1 за результатами роботи подати суду звіт, ліквідаційний баланс та пояснювальну записку до нього; вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалою суду від 03.04.2015 продовжено строк ліквідаційної процедури на 6 місяців.

Ухвалою суду від 15.01.2016 у зв'язку зі спливом строку ліквідаційної процедури та відсутністю у суду інформації про перебіг ліквідаційної процедури, було призначено розгляд звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу Банкрута на 16.02.2016; зобов’язано ліквідатора Банкрута подати до суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 16.02.2016 розгляд звіту відкладено на 15.03.2016.

Ухвалою суду від 15.03.2016 зобов’язано ліквідатора Банкрута подати звіт про виконану роботу, звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс до 14.06.2016.

У зв'язку з невиконанням ліквідатором Банкрута в черговий раз вимог суду щодо надання звіту ліквідатора, ухвалою суду від 15.06.2016 призначено розгляд справи на 09.08.2016; зобов’язано ліквідатора Банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_1 надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу по ліквідації ТОВ «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство», всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури ТОВ «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство», ліквідаційний баланс Банкрута та пояснювальну записку до нього; явку ліквідатора Банкрута визнано обов’язковою; попереджено ліквідатора, що у разі невиконання вимог суду або подання звіту, який буде свідчити про неповне виконання ліквідатором всіх передбачених законом дій в ліквідаційній процедурі судом буде розглянуто питання щодо усунення арбітражного керуючого ОСОБА_1 від виконання обов’язків ліквідатора Банкрута.

09.08.2016 у судове засідання з’явилась представник кредитора і надала пояснення у справі. Ліквідатор Банкрута арбітражний керуючий ОСОБА_1 в черговий раз у судове засідання не з'явився, вимоги попередніх ухвал суду не виконав, звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс Банкрута та пояснювальну записку до нього не надав, про причини неявки і невиконання вимог суду не повідомив.

Частиною 1 статті 25 Закону про банкрутство в ред., чинній до 19.01.2013 визначено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується в першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Всупереч вищевикладеним вимогам Закону про банкрутство, арбітражним керуючим ОСОБА_1 протягом більш ніж 2 років не надано суду доказів вжиття всіх наведених вище заходів.

Відповідно до ч. 6 ст. 3-1 Закону про банкрутство в ред., чинній до 19.01.2013, при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно ч. 11 ст. 3-1 Закону про банкрутство в ред., чинній до 19.01.2013, невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Таким чином, у зв’язку з черговою неявкою ліквідатора Банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_1 у судове засідання, а також систематичне невиконання ним вимог суду, ненадання інформації про хід ліквідаційної процедури, звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута, судом встановлено факт неналежного виконання арбітражним керуючим ОСОБА_1 обов’язків ліквідатора у даній справі, що є підставою для усунення арбітражного керуючого ОСОБА_1 від виконання обов’язків ліквідатора ТОВ «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство».

Разом з тим станом на поточну дату у суду відсутня інформація щодо кандидатур арбітражних керуючих, які виявили бажання взяти участь у даній справі про банкрутство.

Таким чином з метою уникнення сумнівів в неупередженості арбітражного керуючого під час виконання обов’язків ліквідатора у даній справі, суд дійшов висновку про потребу застосувати автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у цій справі про банкрутство.

За таких обставин розгляд справи підлягає відкладенню.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

УХВАЛИВ:

1. Застосувати автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України щодо визначення арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «Старинське спеціалізоване лісогосподарське підприємство» (код ЄДРПОУ 32875286).

2. Розгляд справи відкласти на "06" вересня 2016 року о 10 год. 20 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16, в залі судових засідань №1.

3. Копію ухвали надіслати учасникам у справі про банкрутство, Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата ухвалення рішення09.08.2016
Оприлюднено17.08.2016
Номер документу59679590
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —б22/018-10/13

Ухвала від 11.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 23.02.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.01.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 15.06.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 03.04.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 29.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні