Рішення
від 10.08.2016 по справі 333/1359/16-ц
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Унікальний номер справи 333/1359/16-ц

Номер провадження 2/333/1274/16

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

м. Запоріжжя 10 серпня 2016 р.

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі: головуючий - суддя Фунжий О.А., при секретарі Лященко В.А., за участю представника позивача ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовними заявами

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги;

ОСОБА_2 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів об'єднання, стягнення витрат на сплату судового збору,

в с т а н о в и в :

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» звернулось до суду з позовною заявою про стягнення з відповідача заборгованості за надані послуги.

Позовні вимоги мотивовано тим, що відповідач ОСОБА_2 є власником квартири АДРЕСА_1, який знаходиться на балансі об'єднання. Між позивачем та відповідачем встановились зобов'язальні правовідносини з приводу надання житлово-комунальних послуг в розумінні положень Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 12 липня 2005 р. Розмір внесків власників квартир за послуги по утриманню будинку та прибудинкової території встановлені рішеннями загальних зборів об'єднання. За період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. за відповідачем утворилась заборгованість за надані послуги по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 2 217 грн. 11 коп., заборгованість зі сплати цільових внесків в сумі 114 грн. 38 коп., які позивач просить сягнути з відповідача. Крім того позивач просить стягнути з відповідача інфляційні втрати за вказаний період в сумі 970 грн. 12 коп., 3% річних в сумі 123 грн. 14 коп., витрати на сплату судового збору в сумі 1 378 грн., витрати на правову допомогу в сумі 500 грн.

В свою чергу ОСОБА_2 звернувся до суду із зустрічним позовом про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», оформлених протоколами № 1/2016 від 7 лютого 2016 р., № 3 від 28 лютого 2015 р., № 2 від 14 лютого 2015 р., № 19 від 8 лютого 2014 р., № 15 від 3 лютого 2013 р., а також стягнення витрат на сплату судового збору.

Позовні вимоги мотивовано тим, що на загальних зборах 7 лютого 2016 р. відсутній кворум; в протоколі не зазначені обов'язкові реквізити протоколів голосування і листків опитування; відсутні підстави проведення письмового опитування і порядок проведення письмового опитування; протокол загальних зборів не прошитий, не пронумерований, не містить переліку додатків, не підписаний секретарем зборів, не оприлюднювався і взагалі не вівся.

На зборах 28 лютого 2015 р. кошторис на 2015 р. не був затверджений; протокол не містить результатів волевиявлення присутніх співвласників; рішення з питань затвердження річного звіту і балансу за 2014 р. не приймалось і відсутнє в порядку денному; відсутні підтвердження повноважень власників квартир; протокол не прошитий, не пронумерований, не містить переліку додатків, не оприлюднювався.

На зборах 14 лютого 2015 р. відсутній кворум; відсутні підтвердження повноважень власників квартир; протокол підписаний неналежними особами; рішення про затвердження річного звіту і балансу за 2014 р. не приймалось, це питання відсутнє в порядку денному; протокол не прошитий, не пронумерований, не містить переліку додатків, не оприлюднювався.

На зборах 8 лютого 2014 р. рішення про затвердження кошторису на 2014 р. не приймалось; протокол не містить результатів волевиявлення з будь-яких питань; рішення з питань затвердження річного звіту і балансу за 2013 р. не приймалось; відсутній протокол поіменного голосування; протокол не прошитий, не пронумерований, не містить переліку додатків, не оприлюднювався.

На зборах 3 лютого 2013 р. рішення про затвердження кошторису на 2013 р. не приймалось; протокол не містить результатів волевиявлення; відсутні підтвердження повноважень власників квартир; цільові внески за відсутності рішення загальних зборів про їх призначення і порядок використання незаконно включені до кошторису; протокол не прошитий, не пронумерований, не містить переліку додатків, не оприлюднювався.

З наведених підстав позивач просить суд визнати незаконним та скасувати вказані рішення загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», а також стягнути з відповідача витрати на сплату судового збору в сумі 551 грн. 21 коп.

Представник позивача, Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», в судовому засіданні підтвердив позовні вимоги та їх обґрунтування, наполягаючи на задоволені позову; зустрічний позов ОСОБА_2 не визнав.

Відповідач ОСОБА_2 позов Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» не визнав, своїх позовні вимоги та їх обґрунтування підтвердив, наполягаючи на задоволені позову.

Суд вважає, що позов Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги підлягає задоволенню, а позов ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів об'єднання, стягнення витрат на сплату судового збору не підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що відповідач ОСОБА_2 є власником квартири АДРЕСА_1. (а.с. 46, 66)

Протоколом № 1 від 4 жовтня 2009 р. створено Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009». (а.с. 24-25)

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» об'єднання створюється для забезпечення і захисту прав

співвласників та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Згідно п. 2.2. Статуту Об'єднання його завданням є, зокрема, належне утримання будинку та прибудинкової території, здійснення господарської діяльності для забезпечення власних потреб. (а.с. 130-137)

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради № 301 від 30 червня 2010 р. на баланс Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» передано будинок № 7 по вул. Космічній в м. Запоріжжі. (а.с.127, 128)

Згідно зі ст. 13 ч.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» до житлово-комунальних послуг відносяться, зокрема, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

Відповідно до ст. 20 ч.3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Згідно зі ст. 151 ч.1, 156 ч.3 ЖК України громадяни, які мають у приватній власності жилий будинок (квартиру), зобов'язані забезпечувати його схоронність, провадити за свій рахунок поточний і капітальний ремонт, утримувати в порядку придомову територію; члени сім'ї власника будинку (квартири) зобов'язані дбайливо ставитися до жилого будинку (квартири); повнолітні члени сім'ї власника зобов'язані брати участь у витратах по утриманню будинку(квартири) і придомової території та проведенню ремонту.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» об'єднання має право відповідно до законодавства та статуту

об'єднання: приймати рішення про надходження та витрати коштів об'єднання; встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; здійснювати для виконання статутних завдань господарче забезпечення діяльності об'єднання в порядку, визначеному законом; здійснювати контроль за своєчасною сплатою внесків і платежів.

Згідно п. 2.3. Статуту Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» об'єднання має право відповідно до законодавства та статуту шляхом скликання загальних зборів встановлювати розміри платежів і внесків членів об'єднання, а також відрахувань до резервного і ремонтного фондів. (а.с. 131)

В судовому засіданні встановлено, що рішенням загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» від 3 лютого 2013 р. з 1 січня 2013 р. встановлено тариф по утриманню будинку та прибудинкової території в розмірі 1,5035 грн. за 1 кв. м загальної площі квартири та тариф на цільові внески в розмірі 0,5 грн. за 1 кв. м загальної площі квартири (а.с. 9); рішенням загальних зборів Об'єднання від 8 лютого 2014 р. з 1 січня 2014 р. тариф по утриманню будинку та прибудинкової території встановлено в розмірі 1,9889 грн. за 1 кв. м загальної площі квартири (а.с. 11); рішенням загальних зборів Об'єднання від 28 лютого 2015 р. з 1 січня 2015 р. тариф по утриманню будинку та прибудинкової території встановлено в розмірі 2,5 грн. за 1 кв. м загальної площі квартири (а.с. 13); рішенням загальних зборів Об'єднання від 7 лютого 2016 р. з 1 січня 2016 р. тариф по утриманню будинку та прибудинкової території встановлено в розмірі 2,5 грн. за 1 кв. м загальної площі квартири (а.с. 15)

Позивачем надано документи про те, що ОСОБА_2, будучи власником квартири в будинку, переданому на баланс Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», не сплачує встановлені рішенням загальних Об'єднання платежі, в зв'язку з чим за період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. має заборгованість зі сплати наданих послуг по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 2 217 грн. 11 коп. та цільових внесків в сумі 114 грн. 38 коп. (а.с. 6-20)

Перевіряючи правильність розрахунку заборгованості, судом встановлено наступне.

Згідно виписки з лицьового рахунку квартири АДРЕСА_1, власником якої є ОСОБА_2 (а.с. 16), за період з 1 червня до 31 грудня 2013 р. нараховано платежі по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 343 грн. 84 коп. (49,12 х 7 міс.), сплачено в червні, липні 2013 р. по 25 грн., усього 50 грн., заборгованість складає 293 грн. 84 коп. (343,84 - 50); за цей період нараховано також цільові внески в сумі 114 грн. 14 коп., не сплачено, заборгованість складає 114 грн. 14 коп. За 2014 р. нараховано платежі по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 779 грн. 76 коп. (64,98 х 12 міс.), не сплачено, заборгованість складає 779 грн. 76 коп. За 2015 р. нараховано платежі по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 980 грн. 16 коп. (81,68 х 12 міс.), не сплачено, заборгованість складає 980 грн. 16 коп. За період з 1 січня до 29 лютого 2016 р. нараховано платежі по утриманню будинку та прибудинкової території в сумі 163 грн. 36 коп. (81,68 х 2 міс.), не сплачено, заборгованість складає 163 грн. 36 коп. Таким чином, за період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. заборгованість зі сплати наданих послуг по утриманню будинку та прибудинкової території складає 2 167 грн. 11 коп., заборгованість зі сплати цільових внесків за той же період складає 114 грн. 38 коп.

В судовому засіданні встановлено, що договір про надання послуг по утриманню будинку та прибудинкової території між Об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» та ОСОБА_2 не укладався, однак він, будучи власником та мешканцем квартири в будинку об'єднання, користувався наданими послугами, що свідчить про наявність між сторонами договірних правовідносин.

У відповідності зі ст. 11 ч.1 ЦК України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.

Згідно зі ст. 901 ЦК України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу.

Відповідно до ст. 20 ч.3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач, зокрема, зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Згідно зі ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Приведеними вище розрахунками встановлено, що за період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. заборгованість відповідача зі сплати наданих послуг по утриманню будинку та прибудинкової території складає 2 167 грн. 11 коп., заборгованість зі сплати цільових внесків за той же період складає 114 грн. 38 коп., яка підлягають стягненню з відповідача на користь позивача.

У відповідності зі ст. 625 ч.2 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

З наведених підстав суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивача також інфляційні втрати в сумі 619 грн. 66 коп., 3% річних в сумі 60 грн. 77 коп. за період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. згідно розрахунку, наведеному нижче.

місяцьнарахов.сплаченоборгк-сть днів простро-чкисумаіндекс інфляції сума боргу з урахуванням інфляціїінфляц. втрати 06.2013 49,12 25,00 24,12 974 1,93 100,0% 43,51 19,39 07.2013 49,12 25,00 24,12 943 1,87 99,9% 43,55 19,43 08.2013 49,12 0,00 49,12 912 3,68 99,3% 89,31 40,19 09.2013 49,12 0,00 49,12 882 3,56 100,0% 89,31 40,19 10.2013 49,12 0,00 49,12 851 3,44 100,4% 88,96 39,84 11.2013 49,12 0,00 49,12 821 3,31 100,2% 88,78 39,66 12.2013 49,12 0,00 49,12 790 3,19 100,5% 88,34 39,22 01.2014 64,98 0,00 64,98 759 4,05 100,2% 116,63 51,65 02.2014 64,98 0,00 64,98 731 3,90 100,6% 115,93 50,95 03.2014 64,98 0,00 64,98 700 3,74 102,2% 113,44 48,46 04.2014 64,98 0,00 64,98 670 3,58 103,3% 109,81 44,83 05.2014 64,98 0,00 64,98 639 3,41 103,8% 105,79 40,81 06.2014 64,98 0,00 64,98 609 3,25 101,0% 104,75 39,77 07.2014 64,98 0,00 64,98 578 3,09 100,4% 104,33 39,35 08.2014 64,98 0,00 64,98 547 2,92 100,8% 103,50 38,52 09.2014 64,98 0,00 64,98 517 2,76 102,9% 100,58 35,60 10.2014 64,98 0,00 64,98 486 2,60 102,4% 98,23 33,25 11.2014 64,98 0,00 64,98 456 2,44 101,9% 96,39 31,41 12.2014 64,98 0,00 64,98 425 2,27 103,0% 93,59 28,61 01.2015 81,68 0,00 81,68 394 2,65 103,1% 114,10 32,42 02.2015 81,68 0,00 81,68 366 2,46 105,3% 108,36 26,68 03.2015 81,68 0,00 81,68 335 2,25 110,8% 97,80 16,12 04.2015 81,68 0,00 81,68 305 2,05 114,0% 85,79 4,11 05.2015 81,68 0,00 81,68 274 1,84 102,2% 83,94 2,26 06.2015 81,68 0,00 81,68 244 1,64 100,4% 83,61 1,93 07.2015 81,68 0,00 81,68 213 1,43 99,0% 84,45 2,77 08.2015 81,68 0,00 81,68 182 1,22 99,2% 85,13 3,45 09.2015 81,68 0,00 81,68 152 1,02 102,3% 83,22 1,54 10.2015 81,68 0,00 81,68 121 0,81 98,7% 84,31 2,63 11.2015 81,68 0,00 81,68 91 0,61 102,0% 82,66 0,98 12.2015 81,68 0,00 81,68 60 0,40 100,7% 82,09 0,41 01.2016 81,68 0,00 81,68 29 0,19 100,9% 81,35 0,00 02.2016 81,68 0,00 81,68 0,00 99,6% 0,00 0,00 усього 2217,11 50,00 2167,11 60,77 2 786,77 619,66

Заперечення відповідача про те, що він договору на надання послуг з позивачем не укладав, житлово-комунальними послугами не користується, суд не приймає до уваги з огляду на наступне.

У відповідності зі ст. 319 ч.4 ЦК України власність зобов'язує.

В судовому засіданні встановлено, що відповідач є власником вказаної квартири, будучи також співвласником багатоквартирного будинку.

Згідно зі ст. 322 ЦК України власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом. Відповідно до ст. 360 ЦК України співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями, пов'язаними із спільним майном.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» витрати на управління багатоквартирним будинком включають: витрати на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку; витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку; витрати на сплату винагороди управителю в разі його залучення; інші витрати, передбачені рішенням співвласників або законом. Витрати на управління багатоквартирним будинком розподіляються між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників або законодавством не передбачено іншого порядку розподілу витрат. Невикористання власником належної йому квартири чи нежитлового приміщення або відмова від використання спільного майна не є підставою для ухилення від здійснення витрат на управління багатоквартирним будинком.

Враховуючи викладене, суд вважає безпідставними вказані вище заперечення відповідача проти позову.

Стягненню з відповідача на користь позивача також у відповідності зі ст. 84, 88 ЦПК України підлягають витрати на правову допомогу в сумі 500 грн.; витрати на сплату судового збору в сумі 1 378 грн.

Вирішуючи позов ОСОБА_2 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів об'єднання, стягнення витрат на сплату судового збору, суд приймає до уваги наступне.

У відповідності зі ст. 60 ч.1 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Суд вважає, що ОСОБА_2 не довів в судовому засіданні факти невідповідності проведених загальних зборів та прийнятих ними рішень, що є обов'язковою умовою судового захисту такого права.

Вказаний висновок суду ґрунтується наступними обставинами.

У відповідності зі ст. 10 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» органами управління об'єднання є загальні збори

співвласників, правління, ревізійна комісія об'єднання. Вищим органом управління об'єднання є загальні збори. Загальні збори скликаються і проводяться в порядку, передбаченому цим Законом для установчих зборів, правлінням об'єднання або ініціативною групою з не менш як трьох співвласників. Рішення загальних зборів, прийняте відповідно до статуту, є обов'язковим для всіх співвласників. Рішення загальних зборів оприлюднюється. У передбачених статутом або рішенням загальних зборів випадках воно може бути надане співвласникам під розписку або направлене поштою (рекомендованим листом). Співвласники мають право знайомитися з рішеннями (протоколами) загальних зборів, затвердженими такими рішеннями документами та робити з них копії. Рішення загальних зборів може бути оскаржене в судовому порядку. До виключної компетенції загальних зборів співвласників відноситься, зокрема, затвердження статуту об'єднання, внесення змін до нього; затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту; визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників. Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник має один голос незалежно від кількості та площі квартир або

нежитлових приміщень, що перебувають у його власності. Статутом об'єднання може бути встановлено інший порядок визначення кількості голосів, що належать кожному співвласнику на загальних зборах. Рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини загальної кількості усіх співвласників, а в разі якщо статутом не передбачено прийняття таких рішень, - більшістю голосів. З інших питань рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості співвласників. Якщо в результаті проведення загальних зборів для прийняття рішення не набрано кількості голосів "за" або "проти", встановленої частиною чотирнадцятою цієї статті, проводиться письмове опитування серед співвласників, які не голосували на загальних зборах. Письмове опитування співвласників проводиться протягом 15 календарних днів з дати проведення загальних зборів. Якщо протягом цього строку необхідну кількість голосів "за" ненабрано, рішення вважаються неприйнятими. Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Під час підрахунку голосів враховуються і голоси, подані співвласниками під час проведення загальних зборів, і голоси, подані під час письмового опитування. Рішення оформляється особистим підписом кожного, хто проголосував, із зазначенням результату голосування ("за" чи "проти").

Згідно п.5.1. - 5.5. Статуту Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» органом управління об'єднання є загальні збори його членів, правління та ревізійна комісія. Вищим органом управління об'єднання є загальні збори. Загальні збори скликаються і проводяться згідно з вимогами Статуту та чинного законодавства. Загальні збори правомочні, якщо на них присутні більше половини членів об'єднання. До виключної компетенції загальних зборів членів об'єднання належить, зокрема, затвердження кошторису, балансу, річного звіту; визначення розмірів внесків та платежів членів об'єднання. Порядок скликання та проведення загальних зборів об'єднання встановлено п. 6.1. - 6.10 Статуту. (а.с. 130-137)

Дослідженими в судовому засіданні копіями протоколів загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» № 1/2016 від 7 лютого 2016 р., № 3 від 28 лютого 2015 р., № 2 від 14 лютого 2015 р., № 19 від 8 лютого 2014 р., № 15 від 3 лютого 2013 р. встановлено, зазначені загальні збори проводились відповідно до вимог Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» та Статуту Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», протоколи загальних зборів складено відповідно до діючих норм.

Викладене є підставою для відмови у задоволені позову ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів об'єднання та стягнення витрат на сплату судового збору.

Керуючись ст. 213-215 ЦПК України, суд

В и р і ш и в :

Позов Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, на користь Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009», ЄДРПОУ 36977870, заборгованість за надані послуги по утриманню будинку та прибудинкової території за період з 1 червня 2013 р. до 29 лютого 2016 р. в сумі 2 167 грн. 11 коп., заборгованість зі сплати цільових внесків за період з 1 червня до 31 грудня 2013 р. в сумі 114 грн. 38 коп., інфляційні втрати в сумі 619 грн. 66 коп., 3% річних в сумі 60 грн. 77 коп., витрати на сплату судового збору в сумі 1 378 грн., витрати на правову допомогу в сумі 500 грн.; усього 4 839 грн. 92 коп.

У задоволені позову ОСОБА_2 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заможність 2009» про визнання незаконними та скасування рішень загальних зборів об'єднання, стягнення витрат на сплату судового збору, відмовити.

Рішення може бути оскаржено в Апеляційний суд Запорізької області протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя О.А.Фунжий

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення10.08.2016
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59713926
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/1359/16-ц

Ухвала від 02.02.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Крилова О. В.

Рішення від 26.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Крилова О. В.

Рішення від 26.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Крилова О. В.

Ухвала від 19.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Крилова О. В.

Ухвала від 20.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Осоцький І. І.

Рішення від 13.10.2016

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Фунжий О. А.

Ухвала від 13.10.2016

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Фунжий О. А.

Ухвала від 20.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Осоцький І. І.

Ухвала від 20.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Осоцький І. І.

Ухвала від 08.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Осоцький І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні