Вирок
від 12.08.2016 по справі 760/13613/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кп/760/947/2016 року

Справа № 760/13613/16-к

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.08.2016 року Солом`янський районний суд м. Києва

в складі колегії суддів: головуючого судді : ОСОБА_1

суддів : ОСОБА_2

ОСОБА_3

при секретарі : ОСОБА_4

провівши в приміщенні суду м. Києва підготовче судове засідання в кримінальному провадженні № 1-кп/760/947/2016, що зареєстроване в ЄРДР 02.08.2016 року за № 5201600000000267 по обвинуваченню: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м.Києва, громадянки України, з вищою освітою, не одруженої, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, не працюючої, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше несудимої,- у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України;

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м.Києва, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , раніше не судимого,- у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України,-

за участю прокурора : ОСОБА_7

захисників : ОСОБА_8

ОСОБА_9

обвинувачених : ОСОБА_5

ОСОБА_6

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до обвинувального акту ОСОБА_5 та ОСОБА_6 обвинувачуються в тому, що з вересня 2014 року та упродовж 2015 року ОСОБА_5 були учасниками злочинної організації, створеної та очолюваної ОСОБА №1 з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у складі якої вчинили кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності за наступних обставин.

Так, ОСОБА№1, будучи народним депутатом України VII та VIIIскликань, обіймаючи протягом цих скликань посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки,

володіючи досвідом керівника у сфері управління спільною діяльністю та веденні балансу спільної діяльності від імені учасників за договором про спільну діяльність, маючи повний контроль над діяльністю підприємств ТОВ «Надра Геоцентр» (ЄДРПОУ 34763705), ТОВФірма «Хас» (ЄДРПОУ 21237338) та ТОВ«Карпатнадраінвест» (ЄДРПОУ 31789453), які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування», досконало вивчивши та проаналізувавши попит та ціни на ринку природного газу в Україні, прийняв рішення про особисте збагачення шляхом заволодіння грошовими коштами ПАТ«Укргазвидобування», отриманими від реалізаціїприродного газу, видобутого за договорами про спільну діяльність, шляхом зловживання службовим становищем, при цьому розуміючи шкоду, яка буде завдана державним інтересам.

Усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння грошовими коштами від реалізації природного газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування», він не в змозі, у січні 2013 року, за активною участю ОСОБА №2 та ОСОБА №3 створив злочинну організацію з метою вчинення особливо тяжкого злочину заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої у різний період часу увійшли ОСОБА №4, ОСОБА №5, ОСОБА №6, ОСОБА №7, ОСОБА №8, ОСОБА №9, ОСОБА№10, ОСОБА № 11, ОСОБА №12, ОСОБА №13, ОСОБА №14, ОСОБА №17, ОСОБА №18, ОСОБА №19, ОСОБА №20, ОСОБА №21, ОСОБА №22, ОСОБА №23, а також ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , а також інші невстановлені досудовим слідством особи, у тому числі із числа службових осіб ПАТ«Укргазвидобування».

Метою діяльності злочинної організації було незаконне заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест» за договорами про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування».

Вказані особи попередньо, умисно й добровільно, усвідомлюючи наслідки своїх дій, зорганізувалися у внутрішньо й зовнішньо стійке ієрархічне злочинне об`єднання, метою діяльності якого було вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та інших видів злочинів, скоєння яких було необхідною умовою для реалізації злочинного умислу, в першу чергу спрямованого на вчинення особливо тяжких злочинів, склавши при цьому єдиний план злочинних дій, відомий кожному учаснику в частині виконання ним своїх дій, з розподілом функцій кожного учасника організації, спрямованих на реалізацію цього плану, підкорюючись під час злочинної діяльності ОСОБА№2, ОСОБА №3 та ОСОБА №4, які здійснювали координацію дій учасників під час вчинення злочинів, а ОСОБА№2, ОСОБА №3 та ОСОБА№4, у свою чергу свідомо виконували всі вказівки ОСОБА №1, як організатора злочинної організації.

Створена ОСОБА №1 злочинна організація складалася із двох структурних частин організованих груп, до першої організованої групи ввійшли ОСОБА№6, ОСОБА№7, ОСОБА№8, ОСОБА№9, ОСОБА№10, ОСОБА№11, ОСОБА№12, ОСОБА№13, ОСОБА№14, ОСОБА№20, ОСОБА№21, а також невстановлені слідством особи, до другої організованої групи ввійшли ОСОБА№4, ОСОБА№5, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17, ОСОБА№22, ОСОБА№19, ОСОБА№23, ОСОБА№18, а також невстановлені слідством особи.

У вересні-жовтні 2014 року (точна дата в ході досудового

розслідування не встановлена) в денний час доби, ОСОБА№4, перебуваючи в приміщенні ресторану «Sеrebro», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Мечникова, 3, представляючи інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, звернувся до ОСОБА_6 з пропозицією, за грошову винагороду, створити або придбати суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) з метою прикриття незаконної діяльності по заволодінню коштами отриманими від реалізації природного газу, видобутого підприємствами, підконтрольними організаторам злочинної організації - ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВФірма «Хас» та ТОВ«Карпатнадраінвест», а саме створити або придбати суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи), які б стали формальними переможцями аукціонів з продажу природного газу та підприємств, які б забезпечили конвертацію безготівкових коштів, отриманих від реалізації природного газу, в неконтрольовану готівку, шляхом оформлення неіснуючих операцій, пов`язаних з наданням посередницьких та агентських послуг, які фактично не мали місце, а були б відображені лише документально. ОСОБА_6 керуючись метою одержання неправомірної вигоди, усвідомлюючи, що його розгалужені зв`язки та знайомства дозволять йому організувати створення та придбання значної кількості суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), погодився, тим самим вступив до створеної та очолюваної ОСОБА№1 злочинної організації.

При цьому ОСОБА_6 , усвідомлював, що створені або придбані ним суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи), не будуть здійснювати реальну господарську діяльність для досягнення економічних результатів, пов`язану з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, а також не будуть мати засобів для ведення господарської діяльності, а будуть використані для прикриття незаконної діяльності, в першу чергу направленої на заволодіння коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВФірма «Хас» та ТОВ«Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування».

Згідно досягнутої домовленості, обумовлені спільним злочинним планом дії повинні були вчинятись ОСОБА_6 з метою одержання неправомірної вигоди для нього особисто, а також для залучених ним до злочинної організації осіб, а також для керівника злочинної організації ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4 та ОСОБА№5, яка полягатиме в передачі від ОСОБА_6 контролю над створеними та придбаними суб`єктами підприємницької діяльності (юридичними особами), шляхом передачі печаток, статутних документів та ключів доступу до системи клієнт-банк.

Планом злочинної діяльності злочинної організації також передбачалось, що ОСОБА_6 забезпечить ведення бухгалтерського обліку від імені створених або придбаних суб`єктів підприємницької діяльності(юридичних осіб), що забезпечить видимість легальної діяльності вказаних підприємств, перед органами Державної фіскальної служби України, при здійсненні операцій по продажу природного газу операторами спільної діяльності ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВФірма «Хас» та ТОВ«Карпатнадраінвест» за істотно заниженими цінами в їх адресу, а також подальшого перепродажу придбаного природного газу за ринковою ціною промисловим споживачам України та перерахування отриманих коштів, шляхом оформлення неіснуючих операцій, пов`язаних з наданням посередницьких та агентських послуг, які

фактично не мали місце, а були відображені лише документально, на рахунки фіктивних підприємств з метою конвертації безготівкових коштів в готівку.

При цьому ОСОБА№4 було визначено, що контроль над банківськими рахунками придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації ОСОБА_6 повинен передати ОСОБА№5.

До участі в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах ОСОБА_6 залучив свою знайому ОСОБА_5 , доручивши останній, за грошову винагороду, організувати придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності по заволодінню коштами отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВФірма «Хас» та ТОВ«Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування» та організувати ведення бухгалтерського обліку від імені придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), що забезпечить видимість легальної діяльності вказаних підприємств, перед органами Державної фіскальної служби України, при здійсненні операцій по продажу природного газу за істотно заниженими цінами в їх адресу, подальшого перепродажу природного газу промисловим споживачам України за ринковими цінами, а також конвертації отриманих безготівкових коштів в готівку.

Крім того, ОСОБА_6 у вересні-жовтні 2014 року в денний час доби в ресторані «Sеrebro», розташованому за адресою: м. Київ, вул. Мечникова, 3, познайомив ОСОБА_5 з ОСОБА №4, де останній повідомив їй про існування злочинної організації та її злочинні наміри та після отримання добровільної згоди ОСОБА_5 на вступ до неї та на участь у злочинах вчинюваних такою організацією, встановив її обов`язки, як учасника злочинної організації та визначив підкорюватись ОСОБА_6 та йому особисто.

В подальшому, ОСОБА №4, в ресторані «Sеrebro» познайомив ОСОБА_5 з ОСОБА № 5 та повідомив, що вона та ОСОБА № 17 при веденні бухгалтерського обліку придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації мають підпорядковуватись ОСОБА № 5, яка являється його довіреною особою.

ОСОБА_6 , будучи виконавцем у складі злочинної організації, якому ОСОБА№1 через ОСОБА№4 доручив виконувати наступне: підпорядковуватись при виконанні своєї ролі учаснику злочинної організації ОСОБА№4; керувати діями учасника злочинної організації ОСОБА_5 , яка займалась придбанням фіктивних підприємств та веденням від їх імені бухгалтерського обліку з метою створення видимості легальної діяльності вказаних підприємств, перед органами Державної фіскальної служби України; керувати діями учасника злочинної організації ОСОБА№17, яка займалась веденням бухгалтерського обліку та подачею податкової звітності від імені придбаних ОСОБА_5 та ОСОБА№22 суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації; надавати вказівки та переконувати членів злочинної організації у неможливості притягнення їх до відповідальності за вчинені ними злочинів зважаючи на наявність тісних зв`язків зі службовими особами органів державної влади; забезпечувати маскування

злочинної діяльності, що полягало в постійній зміні способів спілкування між членами злочинної організації та використанні спеціальних програм для спілкування за допомогою мережі Інтернет, використовувати інші способи конспірації; залучати нових членів до складу злочинної організації, як виконавців; надавати вказівки та моделювати поведінку ОСОБА_5 і ОСОБА№17, а також невстановлених досудовим слідством осіб при спілкуванні з представниками правоохоронних та контролюючих органів.

ОСОБА_5 , будучи виконавцем у складі злочинної організації, якій планом діяльності злочинної організації визначалось виконувати наступне: підпорядковуватись учасникам злочинної організації ОСОБА№4 та ОСОБА_6 ; підшукати та залучити до вчинення злочинів неосвічених осіб без постійних джерел доходів, які за невелику грошову винагороду погодяться стати номінальними засновниками та директорами фіктивних підприємств; координувати поведінку номінальних директорів та засновників фіктивних підприємств при спілкуванні зі службовими особами реєстраційних та податкових органів; проводити розрахунки з формальними директорами та засновниками фіктивних підприємств, які були залучені до злочинної діяльності; вести бухгалтерський облік та подавати податкову звітність від імені створених фіктивних підприємств, які використовувались як формальні переможці неіснуючих аукціонів з продажу природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» та для конвертування безготівкових коштів, отриманих злочинною організацією від продажу природного газу, у неконтрольовану готівку; організувати відкриття від імені створених фіктивних підприємств рахунків у банківських установах та забезпечити контроль над ними учасниками злочинної організації; забезпечувати маскування злочинної діяльності, що полягала у постійній зміні способів спілкування між членами злочинної організації та використанні спеціальних програм для спілкування за допомогою мережі Інтернет, використовувати інші способи конспірації.

Крім того, до участі в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах ОСОБА_5 залучила свою знайому ОСОБА№17, яка мала досвід роботи на посаді головного бухгалтера, доручивши останній, за грошову винагороду, організувати ведення бухгалтерського обліку від імені придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), що забезпечить видимість легальної діяльності вказаних підприємств, перед органами Державної фіскальної служби України, при здійсненні операцій по продажу природного газу за істотно заниженими цінами в їх адресу, подальшого перепродажу природного газу за ринковими цінами промисловим споживачам України, а також конвертації отриманих безготівкових коштів в готівку.

Отримавши добровільну згоду ОСОБА№17 на вступ до злочинної організації та на участь у злочинах вчинюваних такою організацією, ОСОБА_5 , з метою забезпечення швидкого обміну інформацією та координації дій учасників злочинної організації, надала останній координати зв`язку з ОСОБА№5, яка являється довіреною особою ОСОБА№4 та уповноважена ним координувати їх діяльність в частині ведення бухгалтерського обліку та подачі податкової звітності. При цьому між ОСОБА№5, ОСОБА_5 та ОСОБА№17 було обумовлено, що ведення бухгалтерського обліку придбаних фіктивних підприємств ОСОБА№17 буде здійснювати за адресою свого місця проживання, а саме: АДРЕСА_5 .

Члени злочинної організації, створеної та очоленої ОСОБА№1, у складі: ОСОБА№2, ОСОБА№3, ОСОБА№4, ОСОБА№5, ОСОБА№6, ОСОБА№7, ОСОБА№8, ОСОБА№9, ОСОБА№10, ОСОБА№11, ОСОБА№12, ОСОБА№13, ОСОБА№14, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17, ОСОБА№18, ОСОБА№19, ОСОБА№20, ОСОБА№21, ОСОБА№22, ОСОБА№23 та невстановлених слідством осіб, у тому числі службових осіб ПАТ «Укргазвидобування», у період із січня 2013 року по червень 2016року заволоділи коштами ПАТ «Укргазвидобування» в розмірі 1613224251,69 грн., отриманими від реалізації природного газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, використовуючи такі підконтрольні ОСОБА№1 суб`єкти підприємницької діяльності: ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас», ТОВ«Карпатнадраінвест», ТОВ «Газтранспроект», ТОВ«Нафтогаз Трейд», ТОВ «Київпромзбут», ТОВ «ТД «Київгазенерго», ТОВ«Екселент ЛТД», ТОВ«Морісель Груп», ТОВ «Ленстер компані», ТОВ«Газ Транс Груп», товарна біржа «Центр» і товарна біржа «Львівська універсальна», спричинивши шкоду державним інтересам на зазначену суму.

ОСОБА_5 та ОСОБА_6 вступивши у злочинну організацію, керівники та учасники якої мали контроль над фінансово-господарською діяльністю ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма «ХАС» і ТОВ «Карпатнадраінвест», що являються операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування», інтереси яких представляв ОСОБА№4, діючи умисно та переслідуючи корисливий мотив, виконуючи свою частину плану злочинної діяльності злочинної організації, вирішили створити та придбати суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, в першу чергу направленої на заволодіння коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами ТОВ«Надра Геоцентр», ТОВФірма «Хас» та ТОВ«Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ«Укргазвидобування».

Так, у жовтні 2014 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), ОСОБА№4, в ресторані «Sеrebro» познайомив ОСОБА_5 з ОСОБА№5 та повідомив, що остання та ОСОБА№17 при веденні бухгалтерського обліку створених та придбаних підприємств мають підпорядковуватись ОСОБА№5, яка являється його довіреною особою та яка особисто буде здійснювати контроль над грошовими коштами, що будуть надходити на рахунки створених та придбаних підприємств.

ОСОБА№4, ОСОБА№5, ОСОБА_6 , ОСОБА№22, ОСОБА_5 та ОСОБА№17 вступивши у злочинну організацію, діючи відповідно до заздалегідь розробленого ОСОБА№1, єдиного плану злочинних дій, відомого всім учасникам, з розподілом функцій кожного, переслідуючи мету швидкого незаконного збагачення та маючи умисел на створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації прийняли рішення зареєструвати на необізнаних про їх злочинні наміри осіб, які за невелику грошову винагороду погодяться стати номінальними директорами створених та придбаних суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб).

Реалізовуючи свою частину плану злочинної діяльності ОСОБА_5 , звернулась до свого чоловіка ОСОБА_10 та

запропонувала йому здійснити пошук осіб без постійних джерел доходів, які за грошову винагороду в розмірі 200 доларів США погодяться стати формальним засновниками та директорами суб`єктів підприємницької діяльності(юридичних осіб).

При цьому ОСОБА_5 не повідомляла свого чоловіка про існування злочинної організації та про її злочинні наміри, а повідомила, що підприємства здійснюють законну фінансово-господарську діяльність, але в в`язку з особливостями діяльності та недостатньою кількістю працівників необхідно знайти формальних директорів, які будуть лише підписувати документи та отримувати грошову винагороду.

В подальшому ОСОБА_10 , будучи введеним в оману щодо законності створення та діяльності підприємств, повідомив свого знайомого ОСОБА_11 про можливість підробітку на законних умовах та запропонував йому стати формальним засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності за грошову винагороду в розмірі 200 доларів США. ОСОБА_11 в зв`язку з скрутним матеріальним становищем родини погодився на пропозицію ОСОБА_10 , також повідомив про вказану можливість заробітку своїх рідних та знайомих ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 та ОСОБА_24 , які також погодились на вказану пропозицію.

В подальшому, на початку грудня 2014 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена) в денний час доби, ОСОБА_10 спільно з ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , та ОСОБА_24 прибули до офісного приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_6 , де їх зустрів ОСОБА№22, який представився працівником Служби безпеки України, чим викликав у всіх присутніх довіру до себе, як до працівника правоохоронного органу. ОСОБА№22 запевнив всіх присутніх, в тому числі і ОСОБА_10 , про законність реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), чим ввів в оману ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_24 , ОСОБА_23 та ОСОБА_10 .

Після чого, ОСОБА№22, реалізовуючи спільний злочинний умисел направлений на придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, отримав від ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_25 та ОСОБА_24 копії паспортів та ідентифікаційних податкових номерів та в подальшому на підставі отриманих копій документів ОСОБА_6 , ОСОБА№22, ОСОБА_5 та ОСОБА№17 забезпечили виготовлення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

В подальшому, 11 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у

ОСОБА_18 протокол реєстрації учасників на загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Фалком Сервіс» (код ЄДРПОУ 39407744) від 11.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Фалком Сервіс» № 11/12 від 11.12.2014.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Фалком Сервіс» № 11/12 від 11.12.2014, ОСОБА_18 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Фалком Сервіс» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ «Фалком Сервіс» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня (Голосіївський), 42) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_18 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Фалком Сервіс» №11/12 від 11.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_18 призначено на посаду директора ТОВ «Фалком Сервіс» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_18 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Фалком Сервіс», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_18 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Будіндустрії, будинок 7.

Підписання ОСОБА_18 реєстраційних документів ТОВ «Фалком Сервіс» (код ЄДРПОУ 39407744) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4 та ОСОБА№5, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної

особи завідомо неправдиві відомості, забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Фалком Сервіс» (код ЄДРПОУ 39407744) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 11 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_15 протокол реєстрації учасників на загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ю Стрім» (код ЄДРПОУ 39407896) від 11.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ю Стрім» № 11/12 від 11.12.2014.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ю Стрім» № 11/12 від 11.12.2014, ОСОБА_15 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Ю Стрім» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ «Ю Стрім» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня (Голосіївський), 42) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_15 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ю Стрім» №11/12 від 11.12.2014 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_15 призначено на посаду директора ТОВ «Ю Стрім» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 248000,00 грн., які фактично ОСОБА_15 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Ю Стрім», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_15 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Саксаганського, 22-Б, офіс № 204.

Підписання ОСОБА_15 реєстраційних документів ТОВ «Ю Стрім» (код ЄДРПОУ 39407896) дало змогу ОСОБА№22,

ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Ю Стрім» (код ЄДРПОУ 39407896) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 11 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_20 протокол реєстрації учасників на загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бура Торг» (код ЄДРПОУ 39407880) від 11.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бура Торг» № 11/12 від 11.12.2014.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бура Торг» № 11/12 від 11.12.2014, ОСОБА_20 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнана про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Бура Торг» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Бура Торг» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинні вказівки ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня (Голосіївський), 42) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_20 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бура Торг» №11/12 від 11.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_20 призначено на посаду директора ТОВ«Бура Торг» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на

249000,00 грн., які фактично ОСОБА_20 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Бура Торг», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_20 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Саперно-Слобідська, будинок 8.

Підписання ОСОБА_20 реєстраційних документів ТОВ «Бура Торг» (код ЄДРПОУ 39407880) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, які на виконання вказівок ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляли інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бура Торг» (код ЄДРПОУ 39407880) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 11 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_19 протокол реєстрації учасників на загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Дарвей Трейд» (код ЄДРПОУ 39429532) від 11.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Дарвей Трейд» № 11/12 від 11.12.2014.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Дарвей Трейд» № 11/12 від 11.12.2014, ОСОБА_19 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Дарвей Трейд» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Дарвей Трейд» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня (Голосіївський), 42) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному

державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_19 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Дарвей Трейд» №11/12 від 11.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_19 призначено на посаду директора ТОВ «Дарвей Трейд» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_19 не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Дарвей Трейд», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_19 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Будіндустрії, будинок 7.

Підписання ОСОБА_19 реєстраційних документів ТОВ «Дарвей Трейд» (код ЄДРПОУ 39429532) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Дарвей Трейд» (код ЄДРПОУ 39429532) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 11 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_16 протокол реєстрації учасників на загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Альтмен» (код ЄДРПОУ 39407854) від 11.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Альтмен» № 11/12-1 від 11.12.2014.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Альтмен» № 11/12-1 від 11.12.2014, ОСОБА_16 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнанапро те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Альтмен» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Альтмен» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1,

діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня (Голосіївський), 42) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_16 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Альтмен» №11/12-1 від 11.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_16 призначено на посаду директора ТОВ «Альтмен» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_16 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Альтмен», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_16 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Байкова, 7.

Підписання ОСОБА_16 реєстраційних документів ТОВ «Альтмен» (код ЄДРПОУ 39407854) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Альтмен» (код ЄДРПОУ 39407854) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 12 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_17 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Морісель Груп» № 2 від 12.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Морісель Груп» № 3 від 12.12.2014.

На час підписання протоколів загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Морісель Груп» № 2 від 12.12.2014 та № 3 від 12.12.2014, ОСОБА_17 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Морісель

Груп» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Морісель Груп» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_17 , протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Морісель Груп» №2 від 12.12.2014 відповідно до п. 2 якого ОСОБА_17 призначено на посаду директора ТОВ «Морісель Груп» та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Морісель Груп» №3 від 12.12.2014 в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства до 300000,00 грн., які фактично ОСОБА_17 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Морісель Груп», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_17 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Північна, 46, офіс 2.

Підписання ОСОБА_17 реєстраційних документів ТОВ «Морісель Груп» (код ЄДРПОУ 39469444) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№1, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, які виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Морісель Груп» (код ЄДРПОУ 39469444) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 12 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у

ОСОБА_23 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Нексіс» № 2 від 12.12.2014 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Нексіс» № 3 від 15.12.2014.

На час підписання протоколів загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Нексіс» № 2 від 12.12.2014 та № 3 від 15.12.2014, ОСОБА_23 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнана про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Нексіс» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Нексіс» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.12.2014 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_23 , протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Нексіс» №2 від 12.12.2014 відповідно до п. 5 якого ОСОБА_25 призначено на посаду директора ТОВ«Нексіс» та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Нексіс» №3 від 15.12.2014 в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на299000,00 грн., які фактично ОСОБА_25 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Нексіс», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_25 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Байкова, будинок 7.

Підписання ОСОБА_23 реєстраційних документів ТОВ «Нексіс» (код ЄДРПОУ 39331780) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, які виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 12 та 15грудня 2014 року повторно внесли в документи,

які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.12.2014 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Нексіс» (код ЄДРПОУ 39331780) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 23 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_24 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Алондо ЛТД» (код ЄДРПОУ 39462590) № 23/12/14 від 23.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Алондо ЛТД» № 23/12/14 від 23.12.2014, ОСОБА_24 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Алондо ЛТД» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Алондо ЛТД» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_24 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Алондо ЛТД» №23/12/14 від 23.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_24 призначено на посаду директора ТОВ «Алондо ЛТД» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_24 до статутного капіталу не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Алондо ЛТД», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_24 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Автозаводська, 24.

Підписання ОСОБА_24 реєстраційних документів ТОВ «Алондо ЛТД» (код ЄДРПОУ 39462590) дало змогу ОСОБА№22,

ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, які виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 23грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Алондо ЛТД» (код ЄДРПОУ 39462590) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 24 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_21 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Анторг Групп» (код ЄДРПОУ 39436749) № 24/12/14 від 24.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Анторг Групп» № 24/12/14 від 24.12.2014, ОСОБА_21 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Анторг Групп» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Анторг Групп» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_21 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Анторг Групп» №24/12/14 від 24.12.2014 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_21 призначено на посаду директора ТОВ «Анторг Групп» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу

товариства на 269000,00 грн., які фактично ОСОБА_21 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Анторг Групп», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_21 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, проспект Героїв Сталінграду, будинок 20.

Підписання ОСОБА_21 реєстраційних документів ТОВ «Анторг Групп» (код ЄДРПОУ 39436749) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 24грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Анторг Групп» (код ЄДРПОУ 39436749) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 25 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_13 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бреттон» (код ЄДРПОУ 39481241) № 25/12/14 від 24.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бреттон» № 25/12/14 від 25.12.2014, ОСОБА_13 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Бреттон» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Бреттон» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі

юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_13 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бреттон» №25/12/14 від 25.12.2014 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_13 призначено на посаду директора ТОВ «Бреттон» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 234000,00 грн., які фактично ОСОБА_13 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Бреттон», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_13 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою товариства: м. Київ, вул.Маршала Малиновського, будинок 34.

Підписання ОСОБА_13 реєстраційних документів ТОВ «Бреттон» (код ЄДРПОУ 39481241) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 25грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бреттон» (код ЄДРПОУ 39481241) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 29 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_14 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Одін Груп Сервіс» (код ЄДРПОУ 39467358) № 29/12/14 від 29.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Одін Груп Сервіс» № 29/12/14 від 29.12.2014, ОСОБА_14 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Одін Груп Сервіс» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Одін Груп Сервіс» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1,

діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_14 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Одін Груп Сервіс» №29/12/14 від 29.12.2014 відповідно до п. 6 якого ОСОБА_14 призначено на посаду директора ТОВ «Одін Груп Сервіс» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 199000,00 грн., які фактично ОСОБА_14 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Одін Груп Сервіс», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_14 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, проспектГероїв Сталіграда, будинок 4-А.

Підписання ОСОБА_14 реєстраційних документів ТОВ «Одін Груп Сервіс» (код ЄДРПОУ 39467358) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 29грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Одін Груп Сервіс» (код ЄДРПОУ 39467358) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 29 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у ОСОБА_12 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Центр-Парітет» (код ЄДРПОУ 39467337) № 29/12/14 від 29.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Центр-Парітет» № 29/12/14 від 29.12.2014, ОСОБА_12 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної

діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Центр-Парітет» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Центр-Парітет» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 15.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_12 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Центр-Парітет» №29/12/14 від 29.12.2014 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_12 призначено на посаду директора ТОВ «Центр-Парітет» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_12 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Центр-Парітет», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_12 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Куренівська, будинок 16-А.

Підписання ОСОБА_12 реєстраційних документів ТОВ «Центр-Парітет» (код ЄДРПОУ 39467337) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 29грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 15.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Центр-Парітет» (код ЄДРПОУ 39467337) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 23 грудня 2014 року, ОСОБА№22, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписав у

ОСОБА_22 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бафет Груп» (код ЄДРПОУ 39436890) № 23/12/14 від 23.12.2014, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бафет Груп» № 23/12/14 від 23.12.2014, ОСОБА_22 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Бафет Груп» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Бафет Груп» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 16.01.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_22 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бафет Груп» №23/12/14 від 23.12.2014 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_22 призначено на посаду директора ТОВ «Бафет Груп» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_22 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Бафет Груп», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_22 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Героїв Дніпра, будинок 54-А, офіс 83.

Підписання ОСОБА_22 реєстраційних документів ТОВ «Бафет Груп» (код ЄДРПОУ 39436890) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, які виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 23грудня 2014 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної

реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 16.01.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бафет Груп» (код ЄДРПОУ 39436890) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Приблизно в січні 2015 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), реалізуючи свою частину плану злочинної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, запропонували своїй спільній знайомій ОСОБА_26 , за грошову винагороду, стати номінальним засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ«Ленстер Компані». При цьому ОСОБА_5 та ОСОБА_6 не повідомляли ОСОБА_26 про існування злочинної організації та про її злочинні наміри, а повідомила, що підприємство ТОВ «Ленстер Компані», директором якого вона має стати, буде здійснювати законну діяльність з продажу природного газу, а вона лиши буде підписувати документи та отримувати грошову винагороду. ОСОБА_26 будучи введеною в оману щодо законності створення та діяльності підприємства ТОВ «Ленстер Компані», а також в в`язку з скрутним матеріальним становищем родини погодилась на пропозицію ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та надала їм копію власного паспорту та ідентифікаційного податкового номеру для виготовлення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

Після чого, 11лютого 2015 року, ОСОБА_5 та ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, перебуваючи за місцем проживання ОСОБА_26 , а саме за адресою: АДРЕСА_7 , підписалау останьої протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ленстер Компані» (код ЄДРПОУ 39551711) № 11/02/15 від 11.02.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ленстер Компані» № 11/02/15 від 11.02.2015, ОСОБА_26 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнана про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Ленстер Компані» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Ленстер Компані» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 та ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.02.2015 перебуваючи в

приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, вул. Львівська, 8/6) подали «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_26 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Ленстер Компані» №11/02/15 від 11.02.2015 відповідно до п. 4 якого ОСОБА_26 призначено на посаду директора ТОВ«Ленстер Компані» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_26 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Ленстер Компані», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_26 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Генерала Наумова, будинок 3.

Підписання ОСОБА_26 реєстраційних документів ТОВ «Ленстер Компані» (код ЄДРПОУ 39551711) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11лютого 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.02.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Ленстер Компані» (код ЄДРПОУ 39551711) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, на початку лютого 2015 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), реалізуючи свою частину плану злочинної діяльності ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, запропонувала своєму знайомому ОСОБА_27 та його дружині ОСОБА_28 , за грошову винагороду, стати номінальним засновником та директором суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ «Реал Гарант» та ТОВ«Іррідіум» відповідно. При цьому ОСОБА_5 не повідомляла ОСОБА_27 та ОСОБА_28 про існування злочинної організації та про її злочинні наміри, а повідомила, що підприємстваТОВ «Реал Гарант» та ТОВ«Іррідіум», директорами яких вони мають стати, будуть здійснювати законну діяльність з купівлі-продажу природного газу, а вони лиши будуть підписувати документи та отримувати грошову винагороду. ОСОБА_27 та ОСОБА_28 будучи введенеми в оману, щодо законності створення та діяльності підприємств ТОВ «Реал Гарант» та

ТОВ«Іррідіум», а також в в`язку з скрутним матеріальним становищем родини погодилась на пропозицію ОСОБА_5 та надали їй копіївласних паспортів та ідентифікаційних податкових номерів для виготовлення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

Після чого, 11 лютого 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, перебуваючи в невставноленому в ході досудового розслідування місці, підписала у ОСОБА_28 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Іррідіум» (код ЄДРПОУ 39579255) № 11/02/15 від 11.02.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Іррідіум» № 11/02/15 від 11.02.2015, ОСОБА_28 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнана про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Іррідіум» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Іррідіум» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 та ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 12.02.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, вул. Львівська, 8/6) подали «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_28 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Іррідіум» №11/02/15 від 11.02.2015 відповідно до якого ОСОБА_28 призначено на посаду директора ТОВ«Іррідіум» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_28 до статутного капіталу товариства не вносились.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Іррідіум», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_28 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 148/1, офіс 257, літера А.

Підписання ОСОБА_28 реєстраційних документів ТОВ «Іррідіум» (код ЄДРПОУ 39579255) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної

організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 11лютого 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 12.02.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Іррідіум» (код ЄДРПОУ 39579255) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 12 лютого 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, перебуваючи в невставноленому в ході досудового розслідування місці, підписала у ОСОБА_27 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Реал Гарант» (код ЄДРПОУ 39482198) № 12/02/15 від 12.02.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Реал Гарант» № 12/02/15 від 12.02.2015, ОСОБА_27 не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Реал Гарант» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Реал Гарант» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 та ОСОБА_29 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 13.02.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, вул. Львівська, 8/6) подали «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_27 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Реал Гарант» №12/02/15 від 12.02.2015 відповідно до якого ОСОБА_28 призначено на посаду директора ТОВ«Реал Гарант» та в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором

проведено державну перереєстрацію ТОВ «Реал Гарант», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_30 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул Картвелішвілі, будинок 7/2.

Підписання ОСОБА_31 реєстраційних документів ТОВ «Реал Гарант» (код ЄДРПОУ 39482198) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 12лютого 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 13.02.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Реал Гарант» (код ЄДРПОУ 39482198) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, на початку березня 2015 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), реалізовуючи свою частину плану злочинної діяльності ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, запропонувала своїм знайомим ОСОБА_32 , ОСОБА_33 та ОСОБА_34 , за грошову винагороду, стати номінальними засновниками та директорами суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ «Максвел-Торг», ТОВ«АСЛ КОМ» та ТОВ«Джойвест». При цьому ОСОБА_5 не повідомляла ОСОБА_35 , ОСОБА_36 та ОСОБА_37 про існування злочинної організації та про її злочинні наміри, а повідомила, що підприємстваТОВ «Максвел-Торг», ТОВ«АСЛ КОМ» та ТОВ«Джойвест», директорами яких вони мають стати, будуть здійснювати законну діяльність з купівлі-продажу природного газу, а вони лише будуть підписувати документи та отримувати грошову винагороду. ОСОБА_38 , ОСОБА_39 та ОСОБА_40 будучи введенеми в оману, щодо законності створення та діяльності підприємств ТОВ «Максвел-Торг», ТОВ«АСЛ КОМ» та ТОВ«Джойвест», а також в в`язку з скрутним матеріальним становищем погодились на пропозицію ОСОБА_5 та надали їй копії власних паспортів та ідентифікаційних податкових номерів для виготовлення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

Після чого, 24 березня 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписала у ОСОБА_36 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «АСЛ КОМ» (код ЄДРПОУ 39462428) № 24/03/15 від 24.03.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «АСЛ КОМ» № 24/03/15 від 24.03.2015, ОСОБА_39 , не розумів, що він придбав суб`єкт

підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «АСЛ КОМ» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«АСЛ КОМ» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 25.03.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 57) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_41 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бафет Груп» №24/03/15 від 24.03.2015, відповідно до п. 3 якого ОСОБА_36 призначено на посаду директора ТОВ «АСЛ КОМ» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо розподілу статутного капіталу товариства.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «АСЛ КОМ», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_36 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Бережанська, будинок 4.

Підписання ОСОБА_41 реєстраційних документів ТОВ «АСЛ КОМ» (код ЄДРПОУ 39462428) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 24березня 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 25.03.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «АСЛ КОМ» (код ЄДРПОУ 39462428) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 03 квітня 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписала у

ОСОБА_37 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Джойвест» (код ЄДРПОУ 39443798) № 03/04/15 від 03.04.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Джойвест» № 03/04/15 від 03.04.2015, ОСОБА_40 , не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаним про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Джойвест» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Джойвест» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 10.04.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, вул.Львівська, 8/6) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_42 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Джойвест» № 03/04/15 від 03.04.2015, відповідно до п. 3 якого ОСОБА_37 призначено на посаду директора ТОВ«Джойвест» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо розподілу статутного капіталу товариства.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Джойвест», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_37 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Академіка Булаховського, будинок 5-Б.

Підписання ОСОБА_42 реєстраційних документів ТОВ«Джойвест» (код ЄДРПОУ 39443798) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 03квітня 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо

неправдиві відомості, державному реєстратору та 10.04.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ«Джойвест» (код ЄДРПОУ 39443798) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 16 квітня 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, підписала у ОСОБА_43 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Максвел-Торг» (код ЄДРПОУ 39660492) від 16.04.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Максвел-Торг» від 16.04.2015, ОСОБА_38 , не розуміла, що вона придбала суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не була обізнана про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Максвел-Торг» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Максвел-Торг» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 17.04.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, вул.Львівська, 8/6) подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_44 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Максвел-Торг» від 16.04.2015, відповідно до якого ОСОБА_35 призначено на посаду директора ТОВ«Максвел-Торг» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо розподілу статутного капіталу товариства.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Максвел-Торг», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_35 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул.Картвелішвілі, будинок 7/2.

Підписання ОСОБА_44 реєстраційних документів ТОВ«Максвел-Торг» (код ЄДРПОУ 39660492) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що

представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 16квітня 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 17.04.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ«Максвел-Торг» (код ЄДРПОУ 39660492) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, на початку липня 2015 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), реалізовуючи свою частину плану злочинної діяльності ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№17, що представляють інтереси керівника злочинної організації ОСОБА№1, запропонувала своїм знайомим ОСОБА_45 , ОСОБА_46 та ОСОБА_47 , за грошову винагороду, стати номінальним засновником та директором суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ«Вензор», ТОВ «Програм-Інвест» та ТОВ«Кейс-Менеджмент». При цьому ОСОБА_5 не повідомляла ОСОБА_48 , ОСОБА_49 та ОСОБА_50 про існування злочинної організації та про її злочинні наміри, а повідомила, що підприємства ТОВ «Вензор», ТОВ «Програм-Інвест» та ТОВ«Кейс-Менеджмент», директорами яких вони мають стати, будуть здійснювати законну діяльність з купівлі-продажу природного газу, а вони лиши будуть підписувати документи та отримувати грошову винагороду. ОСОБА_51 , ОСОБА_52 та ОСОБА_53 будучи введенеми в оману, щодо законності створення та діяльності підприємств ТОВ «Вензор», ТОВ «Програм-Інвест» та ТОВ«Кейс-Менеджмент», а також в в`язку з скрутним матеріальним становищем погодилась на пропозицію ОСОБА_5 та надали їй копії власних паспортів та ідентифікаційних податкових номерів для виготовлення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

В подальшому, 02 липня 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, перебуваючи в невставноленому в ході досудового розслідування місці, підписала у ОСОБА_48 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Кейс-Менеджмент» (код ЄДРПОУ 39340512) № 2 від 02.07.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Кейс-Менеджмент» № 2 від 02.07.2015, ОСОБА_51 не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Кейс-Менеджмент» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з використанням ТОВ«Кейс-Менеджмент» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Продовжуючи свої злочинні дії, реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності злочинної організації, ОСОБА№22 та ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, які представляють інтереси керівника злочинної організації

ОСОБА№1, діючи з прямим умислом та корисливим мотивом, бажаючи настання юридичних наслідків внаслідок придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, 07.07.2015 перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м.Києві (м. Київ, проспект Маяковського, будинок 29) подали «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (із зазначенням зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників та зміна видів діяльності) заповнену та підписану ОСОБА_54 та протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Кейс-Менеджмент» №2 від 02.07.2015 відповідно до якого ОСОБА_48 призначено на посаду директора ТОВ«Кейс-Менеджмент» та в який внесені завідомо неправдиві відомості, щодо збільшення Статутного капіталу товариства на 249000,00 грн., які фактично ОСОБА_54 до статутного капіталу товариства не вносились

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну перереєстрацію ТОВ «Кейс-Менеджмент», а саме: змінено види діяльності товариства, визначено ОСОБА_48 одноосібним засновником та призначено директором товариства, за юридичною адресою: м. Київ, вул Електротехнічна, будинок 18.

Підписання ОСОБА_54 реєстраційних документів ТОВ «Кейс-Менеджмент» (код ЄДРПОУ 39340512) дало змогу ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та іншим учасникам злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1, інтереси якого представляв ОСОБА№4, здійснювати незаконну діяльність, користуватися печаткою підприємства, прикриваючись фактом державної реєстрації вказаного товариства.

Таким чином, ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА№17 виконуючи вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, що представляють інтереси організатора злочинної організації ОСОБА№1, 02липня 2015 року повторно внесли в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості, повторно забезпечили подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору та 07.07.2015 повторно здійснили придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Кейс-Менеджмент» (код ЄДРПОУ 39340512) з мето прикриття незаконної діяльності злочинної організації.

Крім того, 02 липня 2015 року, ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА№22 та ОСОБА№17, виконуючи злочинну вказівку ОСОБА№4 та ОСОБА№5, перебуваючи в невставноленому в ході досудового розслідування місці, підписала у ОСОБА_49 протокол загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Програм-Інвест» (код ЄДРПОУ 39340706) № 2 від 02.07.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості.

На час підписання протоколу загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Програм-Інвест» № 2 від 02.07.2015, ОСОБА_52 не розумів, що він придбав суб`єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації, оскільки не був обізнаний про те, що в подальшому, до діяльності ТОВ «Програм-Інвест» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарську діяльність з

використанням ТОВ«Програм-Інвест» будуть здійснювати ОСОБА№22, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА№17 та інші члени злочинної організації, організованої та очоленої ОСОБА№1.

Дії обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_5 органами досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 КК України, т.я. вони своїми умисними діями, що виразились в участі у злочинній організації, створеній з метою вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочину, а також участі у злочинах, вчинюваних такою організацією.

Крім того, дії обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_5 органами досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч.4 ст.28, ч.2 ст. 205-1 КК України, т.я. вони своїми умисними діями, які виразились у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисному поданні документів, які мають завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору, вчиненими повторно в складі злочинної організації.

Також, дії обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_5 органами досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК України, т.я. вони своїми умисними діями, які виразились у придбанні суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненими повторно в складі злочинної організації.

02.08.2016 року начальник четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_7 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, зареєстрованому в ЄРДР 02.08.2016 за №52016000000000267, з одного боку, та обвинуваченими ОСОБА_6 та ОСОБА_5 у присутності захисників-адвокатів ОСОБА_9 та ОСОБА_8 , з іншого боку, на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України в приміщенні Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, уклали угоду про визнання винуватості, додержуючись наступних умов.

Відповідно до угоди про визнання винуватості, прокурор та обвинувачені ОСОБА_6 та ОСОБА_5 дійшли згоди, зокрема, щодо формування обвинувачення та його правової кваліфікації за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України; істотних для даного кримінального провадження обставин; беззастережного визнання обвинуваченими своєї винуватості у вчиненні кримінальних правопорушень в обсязі обвинувачення у судовому провадженні; співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень, вчинених іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, що внесене в ЄРДР 04.12.2015 року за №52015000000000002; з`являтися на виклик слідчого (детектива), прокурора та суду для надання показань, а також приймати участь у проведення інших слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні, що внесене в ЄРДР 04.12.2015 року за №52015000000000002 (або в кримінальних провадженнях, з якими буде об`єднано зазначене кримінальне провадження); узгоджене покарання та згода сторін на його призначення: за ч. 1 ст. 255 КК України у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років; за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 51000 (п`ятдесят одна тисяча) грн.; за

ч.4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17000 (сімнадцять тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю;

- на підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів остаточно призначити покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років, штрафу, шляхом повного складання, у розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 68000 (шістдесят вісім тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю;

- в силу вимог ч. 3 ст. 72 КК України покарання у виді штрафу виконувати самостійно;

- враховуючи тяжкість злочину, особи ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , а також наявність пом`якшуючих обставин, сторони дійшли згоди на підставі ч. 2, ч. 4 ст. 75 КК України звільнити обвинувачених: ОСОБА_5 від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років з іспитовим строком тривалістю один рік, а ОСОБА_6 від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років з іспитовим строком тривалістю три роки; наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості та наслідки невиконання даної угоди.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим, а згідно до вимог п.п.1,2 ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо злочинів тяжких та особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності Національного антикорупційного бюро України.

Відповідно до ст. 12 КК України, інкриміновані ОСОБА_6 та ОСОБА_5 кримінальні правопорушення, передбачені за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України, відноситься до злочинів тяжких та особливо тяжких, а тому, виходячи з вимог ч. 4 ст. 469 КПК України, суд вважає, що в даному кримінальному провадженні може бути затверджена угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими.

У підготовчому судовому засіданні встановлено, що обвинувачені ОСОБА_6 та ОСОБА_5 цілком розуміють права визначені п. 1 ч. 5 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, яке буде застосоване до них у разі затвердження угоди судом. Судом встановлено, що укладення угоди про визнання винуватості сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді; умови даної угоди відповідають вимогам КПК України та КК України, а тому сторони угоди просять затвердити угоду.

Згідно ч.1 ст.475 КПК України, якщо суд переконався, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджує угоду і призначає узгоджену сторонами міру покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_5 є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання обвинувачених ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , судом не встановлено.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне затвердити угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , які раніше не судимі, позитивно характеризується за місцем проживання, не працюють, на обліку лікарів психіатра та нарколога не перебувають, мають на утриманні неповнолітніх дітей і призначити їм узгоджену сторонами міру покарання: за ч. 1 ст. 255 КК України у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років; за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 51000 (п`ятдесят одна тисяча) грн.; за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17000 (сімнадцять тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю;

- на підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів остаточно призначити покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років, штрафу, шляхом повного складання, у розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 68000 (шістдесят вісім тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю;

- в силу вимог ч. 3 ст. 72 КК України покарання у виді штрафу виконувати самостійно;

- враховуючи тяжкість злочину, особи ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , а також наявність пом`якшуючих обставин, сторони дійшли згоди на підставі ч. 2, ч. 4 ст. 75 КК України звільнити обвинувачених: ОСОБА_5 від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років з іспитовим строком тривалістю один рік, а ОСОБА_6 від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років з іспитовим строком тривалістю три роки; наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості та наслідки невиконання даної угоди.

Керуючись ст.ст. 314, 368-371, 373, 374, 474, 475 КПК України, суд,-

З А С У Д И В:

Угоду про визнання винуватості від 02.08.2016 року, що укладена у кримінальному провадженні № 1-кп/760/947/2016, що зареєстроване в ЄРДР 02.08.2016 року за № 5201600000000267 між обвинуваченими ОСОБА_5 , та ОСОБА_6 , та прокурором-начальником четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_7 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні - затвердити.

Визнати винною ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України та призначити їй покарання:

- за ч. 1 ст. 255 КК України у виді 5 ( п`яти) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо вона протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_5 обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, роботи.

- за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу в дохід держави у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п`ятдесят одну тисячу) грн.;

- за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України у виді штрафу в дохід держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом повного складання покарання у виді штрафу в дохід держави за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України остаточно визначити покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі 4000 тисячнеоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відповідно до ч. 3 ст. 72 КК України покарання у виді штрафу виконувати самостійно.

Запобіжний захід до набрання вироком чинності ОСОБА_5 змінити з тримання під вартою на особисте зобов`язання, звільнивши її з під варти в залі суду.

Визнати винним ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст.28 ч.2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 205-1 КК України та призначити йому покарання:

- за ч. 1 ст. 255 КК України у виді 5 ( п`яти) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом 3 (трьох) років іспитового строку не вчинить нового злочину.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_6 обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, роботи.

- за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу в дохід держави у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п`ятдесят одну тисячу) грн.;

- за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України у виді штрафу в дохід держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом повного складання покарання у виді штрафу в дохід держави за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України остаточно визначити покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі 4000 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) грн., без

позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відповідно до ч. 3 ст. 72 КК України покарання у виді штрафу виконувати самостійно.

Запобіжний захід до набрання вироком чинності ОСОБА_6 змінити з тримання під вартою на особисте зобов`язання, звільнивши його з під варти в залі суду.

Вирок може бути оскаржений виключно з підстав, передбачених ч. 3 ст. 394 КПК України до Апеляційного суду м. Києва через районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копія вироку негайно, після його проголошення, вручається обвинуваченим та прокурору.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

судді: ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення12.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59723562
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/13613/16-к

Ухвала від 18.05.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Ухвала від 28.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Щепоткіна Валентина Володимирівна

Ухвала від 28.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Щепоткіна Валентина Володимирівна

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Щепоткіна Валентина Володимирівна

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Щепоткіна Валентина Володимирівна

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Чорний Олександр Миколайович

Вирок від 12.08.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А. С.

Ухвала від 08.08.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні