Ухвала
від 15.08.2016 по справі 922/1184/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"15" серпня 2016 р.Справа № 922/1184/16 вх. № 1184/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю сторін:

розпорядника майна - ОСОБА_1,

ініціюючого кредитора - ОСОБА_2 (дов.),

представника кредитора ТОВ "Компанія з управління активами "Фінекс-капітал" - ОСОБА_3 (дов.),

розглянувши заяву розпорядника майна про відсторонення від посади керівника боржника по справі

По справі за заявою Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківської області, м. Харків,

до товариства з обмеженою відповідальністю "Мзіурі", м. Харків,

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Західна об`єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Харківській області звернулась до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мзіурі" у порядку ст.10 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» на тій підставі, що боржником протягом більш ніж трьох місяців не було задоволено вимоги кредитора на загальну суму 652335,26 грн.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 18.05.2016 року порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Мзіурі"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_1; зобов'язано учасників процесу виконати всі необхідні дії, відповідно до ст. 16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ; призначено попереднє засідання суду.

Ухвалою суду від 18.07.2016р. розгляд справи у попередньому засіданні відкладено на 15.08.2016р.

Ухвалою господарського суду від 26.07.2016р.здійснено заміну ініціюючого кредитора - Західної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області на її правонаступника Центральну ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківської області.

У судовому засіданні 15.08.2016р. розпорядник майна подав заяву про відсторонення від посади керівника ТОВ "Мзіурі", оскільки останній перешкоджає розпоряднику майна в здійсненні його повноважень.

Представники кредиторів не заперечували проти задоволення вказаної заяви.

Розглянувши заяву розпорядника майна, вислухавши думку кредиторів, суд дійшов висновку про задоволення заяви виходячи з наступного.

Суд встановив, що з моменту прийняття до розгляду заяви про визнання ТОВ "Мзіурі" банкрутом боржник у судові засідання, призначені по даній справі не з'являвся, відзив на заяву не надавав, боржником не розглянуті кредиторські вимоги, що заявлялись по даній справі.

Розпорядник майна арбітражний керуючий ОСОБА_1 звернувся до керівника ТОВ "Мзіурі" з листом, в якому просив надати йому належним чином завірені документи фінансово-господарської діяльності підприємства за останні три роки.

Направлення вказаного листа на адресу керівника ТОВ "Мзіурі" ОСОБА_4 підтверджується описом вкладення до цінного листа № НОМЕР_1 від 06.08.2016р.

Згідно відомостей з сайту Укрпошти цінний лист № НОМЕР_1 від 06.08.2016р. вручений адресату 13.06.2016р.

Як вказує розпорядник майна, відповіді на своє звернення він не отримав, документи, що перелічені в запиті, не були надані розпоряднику майна, при цьому такі документи необхідні для здійснення розпорядником майна аналізу фінансового становища товариства.

Суд звертає увагу на те, що боржником не виконані вимоги ухвали суду від 18.05.2016р. та не забезпечено проведення разом з розпорядником майна інвентаризації майна товариства.

Таким чином, внаслідок невиконання керівником боржника вимог суду та Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ігнорування звернень розпорядника майна, останній не має змоги виконати належним чином всі необхідні заходи, що передбачає процедура розпорядження майном боржника, зокрема, без первинної документації ТОВ "Мзіурі" неможливо проведення аналізу фінансово-господарської та інвестиційної діяльності боржника.

Відповідно ч. 12 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повноваження керівника боржника та виконавчих органів його управління, покладені на них відповідно до законодавства чи установчих документів, можуть бути припинені в разі, якщо ними не вживаються заходи щодо забезпечення збереження майна боржника, створюються перешкоди діям розпорядника майна чи допускаються інші порушення законодавства. У разі виявлення зазначених обставин за клопотанням кредиторів або інших учасників справи про банкрутство ухвалою господарського суду повноваження керівника та виконавчих органів управління боржника припиняються, а виконання відповідних обов’язків тимчасово покладається на розпорядника майна до призначення в порядку, визначеному законодавством та установчими документами, нового керівника боржника та виконавчих органів управління боржника.

Згідно ч.13 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня винесення господарським судом ухвали про припинення повноважень керівника боржника або органів управління боржника керівник, повноваження якого припинені ухвалою господарського суду, зобов’язаний протягом трьох днів передати розпоряднику майна, а розпорядник майна прийняти бухгалтерську та іншу документацію боржника, його печатки і штампи, матеріальні та інші цінності.

Суд встановив, що керівник боржника ОСОБА_5 у судові засідання не з'являється та не направляє повноважного представника, перешкоджає діям розпорядника майна, направленим на виконання вимог ч.3-4 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме: не надає на вимогу розпорядника майна необхідні документи, що перешкоджає належним чином та в повному обсязі провести інвентаризацію майнових активів боржника та інші дії, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи вищевикладене, суд вважає обґрунтованими клопотання розпорядника майна про припинення повноважень керівника ТОВ "Мзіурі" та покладення виконання обов’язків керівника боржника на розпорядника майна ТОВ "Мзіурі" арбітражного керуючого ОСОБА_1

Керуючись ч. 2 ст. 18, ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання розпорядника майна про відсторонення від посади керівника боржника та тимчасове покладення виконання його обов`язків на розпорядника майна.

Припинити повноваження керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Мзіурі", код 34756368, ОСОБА_4 та покласти виконання обов’язків керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Мзіурі", код 34756368, на розпорядника майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1 (свідоцтво № 466 від 15.03.2013 року, адреса: 61118, АДРЕСА_1).

Зобов'язати керівника боржника ОСОБА_4, повноваження якого припинені даною ухвалою, протягом трьох днів з дня винесення даної ухвали передати розпоряднику майна ОСОБА_1 бухгалтерську та іншу документацію ТОВ "Мзіурі", його печатки і штампи, матеріальні та інші цінності.

Ухвалу направити розпоряднику майна, боржнику, кредиторам.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення15.08.2016
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59756086
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/1184/16

Ухвала від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 01.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 03.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 21.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 12.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні