Ухвала
від 12.10.2009 по справі 5/264-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.10.09 Справа №5/264-09.

за позовом приватного під приємця ОСОБА_1, м. Суми

до відповідача - Сумської міської ради, м. Суми

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору - комунальн ого підприємства «Сумське мі ське бюро технічної інвентар изації», м. Суми

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору, на боці від повідача - Полтавського казе нного експериментального пр отезно - ортопедичного підп риємства, м. Полтава

про визнання права власнос ті

Суддя Гудим В.Д.

Представники:

Від позивача - ОСОБА_1

Від відповідача - предст. Клименко Ю.М.(дов. № 5/05-09 від 10. 01.09 )

Від третьої особи - не з' я вився

Суть спору: позивач подав п озовну заяву, в якій просить с уд визнати громадський будин ок (офісне приміщення) під літ А-1 загальною площею 32,7 кв.м., в т ому числі тамбур площею 3,1 кв.м .. офіс площею 26,1 кв.м. (згідно тех нічного паспорту, виготовлен ого КП «Сумське МБТІ» 22 липня 2009 року) розташоване за адресо ю: м. Суми. вул. Білопільський

шлях,б/н (на території земел ьної ділянки площею 0,0050га., яка знаходиться в постійному к ористуванні Полтавського ка зенного експериментального протезно - ортопедичного під приємства, за адресою: м. Суми, вул. Білопільський шлях, буд. 20) таким, що відповідає держав ним будівельним, протипожежн им та санітарним нормам та пр авилам.; визнати право власно сті позивача на громадський будинок (офісне приміщення) п ід літ А-1 загальною площею 32,7 к в.м., в тому числі тамбур площе ю 3,1 кв.м.. офіс площею 26,1 кв.м. (згі дно технічного паспорту, виг отовленого КП «Сумське МБТІ» 22 липня 2009 року) розташоване за адресою: м. Суми, вул. Білопіль ський шлях, б/н (на території з емельної ділянки площею 0,0050га ., яка знаходиться в постійн ому користуванні Полтавськ ого казенного експериментал ьного протезно - ортопедично го підприємства, за адресою: м . Суми, вул. Білопільський шлях , буд. 20).

Позивач наполягає на задов оленні позовних вимог.

Відповідач письмового від зиву на позовну заяву не пода в, але в судовому засіданні за значив, що проти позовних вим ог заперечує.

Відповідач заявив усне кло потання про залучення до уча сті у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на боці від повідача - Полтавського казе нного експериментального пр отезно - ортопедичного підп риємства, м. Полтава.

Позивач вважає залучення з азначеного підприємства до у часті у справі в якості треть ої особи недоцільним.

Розглянувши матеріали спр ави, господарський суд встан овив:

Відповідно до ст. 27 Господар ського процесуального кодек су України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть всту пити у справу на стороні пози вача або відповідача до прий няття рішення господарським судом, якщо рішення з господа рського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі т акож за клопотанням сторін, п рокурора або ініціативи госп одарського суду.

Враховуючи зазначене, а так ож те, що офісне приміщення за гальною площею 32,7 кв. м. побудов ане позивачем на земельній д ілянці, яка знаходиться в пос тійному користуванні Полт авського казенного експерим ентального протезно - ортопе дичного підприємства згідно з державний актом на право по стійного користування земле ю, господарський суд вважає з а необхідне залучити зазначе не підприємство до участі у с праві в якості третьої особи без самостійних вимог на пре дмет спору на боці відповіда ча.

В зв'язку з неподанням письм ового відзиву на позовну зая ву та з метою витребування до даткових матеріалів, розгляд справи відкладається.

Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господ арського процесуального ко дексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкл асти і призначити на 29 жовтня 2009 року о 10 год. 50 хв. в приміщенні господарського суду Сумсько ї області, м. Суми, пр. Шевченк а, 18/1, зал судових засідань № 1, ка б. 120, поверх 1.

2. Відповідно до ст. 27 Го сподарського процесуальног о кодексу України залучити д о участі у справі в якості тре тьої особи, яка не заявляє сам остійних вимог на предмет сп ору, на боці відповідача По лтавське казенне експерим ентальне протезно - ортопед ичне підприємство, яке знахо диться за адресою: 36000, м. Полтава, вул. Монастирськ а 10.

3. Зобов' язати позива ча подати матеріали в обґрун тування позовних вимог, зокр ема докази того, що спірне май но належить позивачеві на за конних підставах, докази буд івництва громадського будин ку (офісного приміщення) під л іт А-1 загальною площею 32,7 кв.м. у відповідності до чинного за конодавства; інші матеріали в обґрунтування своєї позиці ї у справі; надіслати залучен ій до участі у справі третій о собі копію позовної заяви з д оданими до неї матеріалами, д окази надсилання подати суду ; інші матеріали в обґрунтува ння позовних вимог.

4. Зобов' язати відпов ідача подати письмовий обґру нтований відзив на позовну з аяву; інші матеріали в обґрун тування своєї позиції у спра ві.

5. Зобов'язати третіх о сіб подати письмові поясненн я щодо своєї позиції по справ і.

6. У разі неявки предст авників сторін в судове засі дання та не поданням витребу ваних матеріалів справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами відповідн о до ст. 75 ГПК України.

Суддя В.Д. Гудим

Дата ухвалення рішення12.10.2009
Оприлюднено21.01.2011
Номер документу6069376
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власнос ті

Судовий реєстр по справі —5/264-09

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим Валентин Дмитрович

Ухвала від 11.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 29.10.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим Валентин Дмитрович

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Рішення від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко С.Л.

Судовий наказ від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко С.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні