Ухвала
від 02.09.2016 по справі 173/1314/16-ц
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1314/16-ц

Провадження №2-о/173/98/2016

У Х В А Л А

іменем України

02 вересня 2016 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

У складі: головуючої - судді Петрюк Т.М.

При секретарі - Рудовій Л.В.

За участю народних засідателів: Коротких О.Р., Ляшенко А.М.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську цивільну справу за заявою комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернату № 2 Дніпропетровської обласної ради» заінтересована особа Верхньодніпровська міська рада про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувсь заявник КЗ «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 2 ДОР» з заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, заінтересована особа Верхньодніпровська міська рада посилаючись на наступне: У КЗ «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 2 ДОР» перебуває підопічний ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

На підставі довідки МСЕК серії 12 ААА № 433399 від 27.04.2016 року ОСОБА_1 встановлена друга група інвалідності з 01.05.2016 року. Він визнаний інвалідом з дитинства і має встановлений медичний діагноз: помірна розумова відсталість.

За станом здоров»я ОСОБА_1 А,П. перебуває у Верхньодніпровському будинку -інтернаті № 2 на повному державному забезпеченні.

В наслідок хвороби ОСОБА_1 має нечітке уявлення про навколишній світ, читати та писати не вміє, знає окремі літери. Лише частково може самостійно виконувати побутові справи та трудові доручення, тобто не може самостійно здійснювати свої права, розуміти значення своїх дій та керувати ними. У зв'язку з чим заявник просить визнати ОСОБА_1 недієздатним.

В судове засідання представник заявника не з'явився, подавши заяву про слухання справи у його відсутність. Заявлені вимоги підтримує в повному обсязі

Представник заінтересованої особи: органу опіки та піклування Верхньодніпровської міської ради в судове засідання не з'явився., надавши суду заяву про слухання справи у його відсмутність.

Відповідно до ч. 1 ст. 143 ЦПК України для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань в галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо суд призначає експертизу за заявою осіб, що беруть участь у справі.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 145 ЦПК України призначення експертизи є обов'язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 239 ЦПК України суд, за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров'я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що існують достатні дані, які підтверджують наявність психічного розладу у ОСОБА_1, що підтверджується довідкою МСЕК серії 12 ААА № 433399 від 27.04.2016 року.

Для вирішення вимог, викладених заявником в заяві щодо визнання ОСОБА_1 недієздатним та для вирішення питання щодо встановлення його психічного стану, здатності розуміти свої дії та керувати ними на думку суду потрібно призначити судово-психіатричну експертизу ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, доручивши її проведення експертам комунального закладу «Дніпропетровська обласна клінічна психіатрична лікарня «ДОР».

Керуючись ст.ст. 143, 145, 239 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу по цивільній справі за заявою комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернату № 2 Дніпропетровської обласної ради», заінтересована особа Верхньодніпровського міська рада про визнання фізичної особи - ОСОБА_1 недієздатним та встановлення над ОСОБА_1 опіки, доручивши проведення експертизи експертам комунального закладу «Дніпропетровська обласна клінічна психіатрична лікарня «ДОР», попередньо попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст. 385-386 КК України, поставивши перед експертами такі питання:

1. Чи виявляє ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, хронічний стійкий психічний розлад ?

2. Чи за своїм психічним станом на даний час ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 може розуміти значення своїх дій та керувати ними?

Провадження по справі зупинити до одержання висновку експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена до судової палати з цивільних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом 5 днів, від дня її оголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Верхньодніпровський районний суд. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує апеляційна скарга подається протягом п»яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Петрюк Т.М.

Народні засідателі Коротких О.Р.

ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення02.09.2016
Оприлюднено08.09.2016
Номер документу60857598
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —173/1314/16-ц

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Рішення від 02.11.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 02.09.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 29.07.2016

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні