Ухвала
від 05.09.2016 по справі 392/550/16-ц
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/550/16-ц

Провадження № 2/392/462/16

У Х В А Л А

05 вересня 2016 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі:

Головуючої -судді Кавун Т.В.

при секретарі Стець Т.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Мала Виска справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю " СТОВ Авангард", третя особа: Реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області про визнання недійсним договору оренди землі, скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

20.04.2016 року позивач звернувся до суду з вказаною позовною заявою в якій просить суд визнати недійсним договора оренди землі укладені між ОСОБА_1 та ТОВ " СТОВ Авангард" від 17.07.2015 року та скасувати їх державну реєстрацію.

Від представника позивача надійшло до суду клопотання про заміну третьої особи Реєстраційну службу Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області на Маловисківську районну державну адміністрацію, посилаючись на те, що відповідно до Закону України " Про внесення змін до Закону України " Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" , з 01.05.2016 року органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припиняють надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць за рішенням Кабінету Міністрів України, прийнятим у разі забезпечення виконавчими органами міських рад міст обласного та /або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями умов, необхідних для реалізації повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відповідно до ст. 35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов"язки щодо однієї із сторін.

Враховуючи, що Законом України " Про місцеві державні адміністрації ", передбачено що місцева державна адміністрація здійснює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", тому суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 35, 209-210 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Замінити третю особу - Реєстраційну службу Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області в справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю " СТОВ Авангард", третя особа: Реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області про визнання недійсним договору оренди землі, скасування державної реєстрації на Маловисківську районну державну адміністрацію, що знаходиться за адресою: м. Мала Виска Кіровоградської області вул. Центральна, 78.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кавун Т.В.

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.09.2016
Оприлюднено08.09.2016
Номер документу60861777
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/550/16-ц

Рішення від 22.12.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 28.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 19.09.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 05.09.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні