Ухвала
від 17.10.2012 по справі 2-а-4138/11/2170
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

17 жовтня 2012 р.Справа № 2-а-4138/11/2170

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого -судді Романішина В.Л.,

суддів Бойка А.В., Яковлєва О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в місті ОСОБА_1 за власною ініціативою питання про заміну сторони у справі за апеляційною скаргою багатогалузевого приватного підприємства «Бонус»на постанову Херсонського окружного адміністративного суду від 11 жовтня 2011 року у справі за позовом багатогалузевого приватного підприємства «Бонус»до Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області про скасування постанови про накладення стягнень,

ВСТАНОВИВ:

В серпні 2011 року багатогалузеве приватне підприємство «Бонус» звернулося до Херсонського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області про визнання протиправною та скасування постанови №199 від 18.07.2011р.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 11.10.2011р. позов залишено без задоволення.

Не погоджуючись із зазначеною постановою, багатогалузеве приватне підприємство «Бонус»подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального та процесуального права і з неповним з'ясуванням обставин справи, та прийняти нову постанову, якою його позов задовольнити.

У відповідності до Указу Президента України №1085 від 09.12.2010р. «Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади»Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області ліквідовується та утворюється Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів.

Згідно спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців стан юридичної особи - Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області зазначений як «припинено», а відомості про найменування та місцезнаходження юридичних осіб -правонаступників -відсутні.

Поряд з цим, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців створено Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Херсонській області (код ЄДРПОУ 37959906).

Відповідно до ст.55 КАС України в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником.

В п.9 Постанови Пленуму ВАСУ №2 від 06.03.2008р. зазначено, що якщо під час розгляду адміністративної справи встановлено, що орган державної влади, орган місцевого самоврядування, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржуються, припинили свою діяльність, то в такому випадку необхідно залучити до участі у справі їх правонаступників. У випадку ж відсутності правонаступників необхідно залучити до участі у справі орган, до компетенції якого належить вирішення питання про усунення порушень прав, свобод чи інтересів позивача. У разі зменшення обсягу компетенції суб'єкта владних повноважень, не пов'язаного з припиненням його діяльності, до участі у справі як другий відповідач судом залучається інший суб'єкт владних повноважень, до компетенції якого передані або належать функції чи повноваження щодо вирішення питання про відновлення порушених прав, свобод чи інтересів позивача.

Відповідно до ст.ст. 55, 56 Конституції України у будь-якому разі в названих вище випадках спірні правовідносини допускають правонаступництво

За таких обставин у справі необхідно замінити ліквідованого відповідача - Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області на процесуального правонаступника Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Херсонській області.

Керуючись ст. ст. 55, 56 Конституції України, ст.55, ч.5 ст.254 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Замінити Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області на процесуального правонаступника Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Херсонській області (вул. Белінського, 15, м.Херсон, 73000) у справі №2-а-4138/11/2170 за апеляційною скаргою багатогалузевого приватного підприємства «Бонус»на постанову Херсонського окружного адміністративного суду від 11 жовтня 2011 року у справі за позовом багатогалузевого приватного підприємства «Бонус»до Управління у справах захисту прав споживачів у Херсонській області про скасування постанови про накладення стягнень.

Ухвала апеляційного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Романішин В.Л.

Судді Бойко А.В.

ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2012
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу60977607
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення стягнень

Судовий реєстр по справі —2-а-4138/11/2170

Ухвала від 17.10.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Романішин В.Л.

Постанова від 12.12.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Романішин В.Л.

Ухвала від 22.12.2011

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Романішин В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні