Постанова
від 24.04.2007 по справі 11/131а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/131а

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                        Тел. 7-38-36, факс 7-44-62

Іменем України

ПОСТАНОВА

          

 "24" квітня 2007 р.                                                  Справа № 11/131а

За позовом: Прокурора Чернігівського району в інтересах держави в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіттяпредставницький орган –Чернігівський районний центр зайнятості населення

14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 95 б

До: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Нове життя”

15532, Чернігівський район, с. Боромики, вул. Нова 2 а

Про стягнення 1208,00 грн. заборгованості  

                                                                                            Суддя Ю.М.Бобров

                                                                                            Секретар О.Ю.Михальова

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН :

Від Позивача:  Баринцева Н.М. –гол. спеціаліст, дов. від 24.04.07 р. № 7.

Від Відповідача: Самоненко В.П. –директор, паспорт НК 757786 Чернігівський РВ УМВС 19.01.00 р.

В судовому засіданні взяв участь прокурор відділу прокуратури Чернігівської області Бригинець Т.І.

        

СУТЬ СПОРУ:

Прокурором подано позов в інтересах держави в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі –Фонд), представницький орган –Чернігівський районний центр зайнятості населення до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Нове життя” про стягнення 1208,00 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків на випадок безробіття.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні підтримали позовні вимоги з мотивів, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги визнав в повному обсязі, письмових пояснень щодо суті спору суду не надав.

Дослідивши матеріали справи та надані докази, заслухавши в судовому засіданні пояснення прокурора та представників сторін, суд встановив наступне.

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття створений для управління страхуванням на випадок безробіття, провадження збору та акумуляції страхових внесків, контролю за використанням коштів, здійснення інших функцій  згідно із Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.00 р. № 1533-ІІІ (далі –Закон) та статутом Фонду.

Управління Фондом здійснюють правління Фонду та виконавча дирекція Фонду (ст. 10 Закону). Згідно ст.12 Закону виконавча дирекція Фонду є виконавчим органом правління Фонду, який забезпечує виконання рішень правління. Функції виконавчої дирекції Фонду покладаються на органи державної служби зайнятості, які є робочими органами виконавчої дирекції Фонду. Виконавча дирекція Фонду та її робочі органи організовують виконання рішень правління Фонду та забезпечують дотримання законодавства України про страхування на випадок безробіття, діють від імені Фонду, ведуть реєстр платників збору, провадять збір страхових внесків, контролюють правильність нарахування, своєчасність сплати страхових внесків, представляють інтереси Фонду в судових та інших органах.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Нове життя” зареєстроване як платник страхових внесків на випадок безробіття за № 348.

Відповідно до ст. 35 Закону відповідач зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та надавати дирекції Фонду відомості про нарахування та сплату зазначених внесків.

Згідно зі ст. ст. 17, 19 Закону розмір страхових внесків встановлюється щорічно на календарний рік Верховною Радою України у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці. Роботодавці та застраховані особи сплачують страхові внески 1 раз на місяць в день одержання в установах банків коштів на оплату праці.

Пунктами 1, 2 ст. 38 Закону № 1533 встановлено, що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців.

У разі несвоєчасної  сплати  страхових  внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих  контролюючим  органом  страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку  України, що  діяла  на  момент  сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування  штрафів)  за весь її строк.

Не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в доход Фонду зі страхувальника у безспірному порядку. Строк давності у разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

В силу ст. 39 Закону спори, що виникають із правовідносин за ним нормативним актом, вирішуються у судовому порядку.

Всупереч вимогам чинного законодавства, відповідач не сплачує своєчасно страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Станом на 01.01.07 р. СТОВ „Нове життя” має заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 1208,00 грн., яка виникла за період з 01.01.06 р. по 01.01.07 р. Вказана сума недоїмки підтверджується копією розрахункової відомості про нарахування та перерахування внесків до Фонду за 2006 р., яка додана до позовної заяви.

На день прийняття рішення дана сума заборгованості відповідачем добровільно не сплачена та підлягає примусовому стягненню.

За таких обставин, зважаючи на те, що заявлена до стягнення сума підтверджується доданими до позовної заяви матеріалами (доказами), суд приймає повне визнання відповідачем позову, оскільки його дії не суперечать закону та не порушують чиї –небудь права, свободи чи інтереси, та задовольняє позовні вимоги.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, ст.ст. 94, 112, 136, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти повне визнання відповідачем адміністративного позову.

2. Позов задовольнити повністю.

3. Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Нове життя” (15532, Чернігівський район, с. Боромики, вул. Нова, 2 а, р/р 26000935013450 ЧОФ АКБ УСБ, код 30788616) на користь Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Чернігівського районного центру зайнятості населення (14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 95 б) на р/р 37177971900522 в УДК в Чернігівській області, МФО 853592, код 21402240     1208,00 грн. заборгованості.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була  подана у строк, встановлений цим Кодексом,  постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано,  набирає  законної  сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Про апеляційне оскарження постанови спочатку подається заява.

Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Чернігівської області.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається  особою,  яка  її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня складання постанови в повному обсязі, відповідно до ст. 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС України, в судовому засіданні 24.04.07 р. проголошено тільки в ступну та резолютивну частини постанови.

Постанова суду в повному обсязі виготовлена 03.05.07 р.

Сторони можуть отримати копію постанови, виготовлену в повному обсязі, подавши відповідну заяву на ім'я судді через канцелярію суду.

         Суддя                                                                               Ю.М.Бобров                                                                          

Дата ухвалення рішення24.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу612291
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/131а

Постанова від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Бобров Ю.М.

Ухвала від 18.03.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Бобров Ю.М.

Постанова від 24.04.2007

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Бобров Ю.М.

Ухвала від 19.03.2007

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Бобров Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні