Ухвала
від 12.09.2016 по справі 5004/1494/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОКРЕМА УХВАЛА

"12" вересня 2016 р. по справі № 5004/1494/12

Господарський суд Волинської області, розглянувши матеріали справи

за заявою Ковельського об'єднаного управління пенсійного фонду України

до Спільного українсько - словацького підприємства товариства з обмеженою відповідальністю В«ЛІСПРОМВ»

про банкрутство

Встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 26.11.2012 року в порядку ст. 52 ЗУ В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції, чинній до 19.01.2013 року, порушено провадження у справі про банкрутство за заявою УПФУ в місті Ковелі та Ковельському районі до спільного українсько-словацького підприємства товариства з обмеженою відповідальністю В«ЛІСПРОМВ» .

Постановою суду від 05.12.2012 року спільне українсько-словацьке підприємство товариство з обмеженою відповідальністю В«ЛІСПРОМВ» визнано банкрутом, ліквідатором спільного українсько-словацького підприємства товариства з обмеженою відповідальністю В«ЛІСПРОМВ» призначено ОСОБА_1.

Пунктом 6 резолютивної частини постанови ліквідатора - ОСОБА_1 зобов'язано не пізніше 05.12.2013р. подати господарському суду звіт про свою діяльність, ліквідаційний баланс та підтверджуючі документи до нього.

Ухвалами суду неодноразово було продовжено строку ліквідаційної процедури банкрута.

Відповідно до ст. 22 ЗУ В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції, чинній до 19.01.2014р., строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ст. 3-1 ЗУ В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції, чинній до 19.01.2014р., при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Про невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого, господарський суд може винести ухвалу, яка направляється державному органу з питань банкрутства.

Невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Обов'язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено до принципів організації і діяльності названого суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України визначено, що рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ст.ст. 4, 45 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Статтею 25 ЗУ В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено ряд функцій, які виконує ліквідатор. Крім того, Законом передбачено, що ліквідатор зобов'язаний на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи та передати на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк.

При цьому, суд з врахуванням вимог ЗУ В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , того, що ліквідаційна процедура банкрута триває майже три роки, а також необхідності дотримання вимог Конвенції від 04.11.1950р. "Про захист прав людини і основоположних свобод", ратифікованої Законом України від 17.07.1997р. №475/97-ВР, пунктом 6 котрої визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру зазначає, що ліквідатор банкрута ОСОБА_1 впродовж тривалого терміну звіт та ліквідаційний баланс спільного українсько-словацького підприємства товариства з обмеженою відповідальністю В«ЛІСПРОМВ» на затвердження до суду не подає.

На підставі викладеного, враховуючи допущені порушення у своїй діяльності арбітражним керуючим ОСОБА_1 положень чинного законодавства України, керуючись ст.ст. 1-5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, чинній до 19.01.2013 року, ст.ст. 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Окрему ухвалу направити арбітражному керуючому ОСОБА_1 для вжиття відповідних заходів, спрямованих на подальшу недопустимість у своїй діяльності порушень положень та вимог чинного законодавства України, зокрема, Конституції України, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарського процесуального кодексу України.

2. Арбітражному керуючому ОСОБА_1 в найкоротші терміни подати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення12.09.2016
Оприлюднено16.09.2016
Номер документу61251476
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/1494/12

Ухвала від 18.07.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.06.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 07.05.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні