Ухвала
від 16.09.2016 по справі 924/880/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство

"16" вересня 2016 р.Справа № 924/880/16

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

За заявою голови ліквідаційної комісії Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" № 129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція", м. Хмельницький

про порушення провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду надійшла заява голови ліквідаційної комісії Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" № 129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція", м. Хмельницький про визнання його банкрутом з посиланням на ст.ст. 9-12, 16, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

В обґрунтування поданої заяви голова ліквідаційної комісії посилається на те, що 29.12.2014 р. власником Дочірнього підприємства «Хмельницьке спеціалізоване управління «Стальконструкція» № 129 Відкритого акціонерного товариства «Центростальконструкція» ОСОБА_1 було прийнято рішення про припинення діяльності ДП „Хмельницьке спеціалізоване управління „СтальконструкціяВ» № 129 ВАТ „ЦентростальконструкціяВ» . Призначено ліквідаційну комісію у складі: ОСОБА_2 (голова), ОСОБА_3, ОСОБА_4.

Згідно витягу Бюлетеня державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 306 (1), 13.01.2015р. була здійснена публікація повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Рішенням від 29.12.2014 р. було встановлено 2 - місячний строк з дня опублікування повідомлення для заявлення кредиторами своїх вимог за адресою: вул. Свободи, 6 а, м. Хмельницький, 29017.

Згідно витягу з ЄДРЮОФОПГФ від 07.09.2016р. боржник - ДП „Хмельницьке спеціалізоване управління „СтальконструкціяВ» № 129 ВАТ „ЦентростальконструкціяВ» (29017, м. Хмельницький, вул. Свободи, буд. 6а, Код ЄДРПОУ 01412973) перебуває в стані припинення за рішенням засновників, про що 30.12.2014р. внесено відповідний запис.

З метою вжиття заходів до виконання рішення власника від 29.12.2014 р. про припинення Дочірнього підприємства «Хмельницьке спеціалізоване управління «Стальконструкція» № 129 Відкритого акціонерного товариства «Центростальконструкція» ліквідаційною комісією було прийнято рішення (протокол від 28.01.15. 1/2015), а саме: повідомити письмово всіх можливих кредиторів про припинення підприємства для заявлення ними своїх вимог за адресою: вул. Свободи, 6 а, м. Хмельницький 29017 протягом двох місяців з дня опублікування повідомлення про припинення юридичної особи; всіх необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості підприємства; до завершення строку пред'явлення вимог кредиторів закрити рахунки, відкриті у фінансових установах, крім рахунка, який використовується для розрахунків з кредиторами під час припинення підприємства 26006017014882 в ПАТ „УкрексімбанкВ» ; вжити всіх необхідних заходів щодо інвентаризації майна підприємства, виявити та вжити заходів щодо повернення майна, яке перебуває у третіх осіб. Укласти договір на зберігання майна підприємства із відповідним працівником чи третьою особою за її згодою; документи, що підлягають обов'язковому зберіганню, передати в установленому законодавством порядку відповідним архівним установам; прийняти усі установчі та первинні документи від попереднього керівника ОСОБА_5; ініціювати приймання місцевою громадою житлового будинку по вул. Свободи, 6 а на баланс відповідного органу чи підприємства місцевого самоврядування та завершити уже розпочату передачу будинку по вул. Лісогринівецькій; фінансування із реалізації вказаних заходів здійснювати за рахунок власника; відповідальною за виконання вказаних заходів призначити бухгалтера ОСОБА_4

За наслідками проведення інвентаризації із врахуванням передачі житлового будинку по вул. Свободи, 6 та по вул. Лісогринівецькій, та заявлених грошових вимог кредиторів, ліквідаційною комісією встановлено, що балансова вартість активів підприємства -1644807,49грн., з яких вартість майна - 151415,35грн., невиконані зобов'язання перед підприємством (дебіторська заборгованість) - 1446800,49 грн.; розмір грошових зобов'язань підприємства за даними обліку - 4873566,41грн., з яких - 3197116,52грн. сума заявлених та визнаних ліквідаційною комісією грошових вимог.

З огляду на те, що сума заявлених та визнаних ліквідаційною комісією грошових вимог перевищує вартість активів підприємства та вимоги кредиторів не можуть бути задоволені за рахунок майна підприємства, було прийнято рішення звернутися до господарського суду області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ДП „Хмельницьке спеціалізоване управління „Сталь конструкціяВ» №129 ВАТ „ЦентростальконструкціяВ» та покласти обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії (протокол №1/2016 від 07.09.2016р.).

Вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви голови ліквідаційної комісії про визнання банкрутом ДП "Завод "ОСОБА_5", судом враховано наступне:

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі - Закону про банкрутство) право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно з ч. 5 ст. 11 Закону про банкрутство, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі це є підставою для звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Статтею 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Таким чином, дослідивши подану заяву на дотримання вимог ст. 11, 95 Закону про банкрутство, суд встановив, наявність підстав для прийняття заяви про порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та вважає за необхідне призначити заяву голови ліквідаційної комісії ДП „Хмельницьке спеціалізоване управління „Сталь конструкціяВ» №129 ВАТ „ЦентростальконструкціяВ» , м. Хмельницький до розгляду у підготовчому засіданні суду.

При цьому, відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Враховуючи наявність заяви голови ліквідаційної комісії ДП „Хмельницьке спеціалізоване управління „Сталь конструкціяВ» №129 ВАТ „ЦентростальконструкціяВ» про покладення обов'язку ліквідатора на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2 в порядку ч.2 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , яке підлягає розгляду у підготовчому засіданні, суд при прийнятті заяви не здійснює заходи для автоматичного визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Керуючись ст. ст. 9, 11, 12, 95, 96 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 2, 12, 15, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до розгляду заяву голови ліквідаційної комісії Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" № 129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція", м. Хмельницький.

2. Справу призначити до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду на 12:00 год. "27" вересня 2016 р.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

3. Зобов'язати боржника - надати суду:

- оригінали установчих документів (статут) та свідоцтва про державну реєстрацію - для огляду в судовому засіданні;

- бухгалтерський баланс на останню звітну дату; та належним чином завірені їх копії - до матеріалів справи;

- відомості про всі рахунки боржника, відкриті в банках та інших фінансово-кредитних установах, їх реквізити;

- відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов'язаної із державною таємницею;

- довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об'єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу;

- відомості про наявність та місцезнаходження заставленого майна.

4. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

Визнати явку голови ліквідаційної комісії боржника у судове засідання обов'язковою.

Копії ухвали надіслати: боржнику, кредиторам, голові ліквідаційної комісії ОСОБА_2, Першому МВДВС Хмельницького МРУЮ, державному реєстратору Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради, Головному управлінню статистики у Хмельницькій області, Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області.

Суддя Крамар С.І.

Віддрук. 60 прим.:

1 - до справи

2- боржнику -

3 - Відділу ДВС Хмельницького МРУЮ (вул. Тернопільська, 13/2, м.Хмельницький) (реком.);

4- Головному управлінню статистики у Хмельницькій області (вул. Театральна, 36, м. Хмельницький)(реком.);

5 -Державному реєстратору Відділу державної реєстрації ЮОФОП управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради (вул. Соборна, 16, м. Хмельницький)(реком.);

6-Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області (вул. Грушевського, 87, м. Хмельницький)(простим).

7 - ОСОБА_6 АДРЕСА_1;

8-Горбатюк ОСОБА_7 вул.Олімпійська 7/1 кв.19простим;

9-Дрогоруб ОСОБА_8 вул. Л-Гринівецька 10/1 кв.62простим;

10-Євдокімов ОСОБА_9,вул.Сковороди 46 кв.136простим;

11-Іванцов І.І. м. Хмельницький вул. Трудова 17, кв. 60;простим

12-Кондратюк О.П. м.Хмельницький вул.Свободи 6А, кв.75;простим

13-Москалишена В.В. м. Хмельницький вул.Прибузька 36 кв.90;простим

14-Нерода Л.С. м.Хмельницький вул.Курчатова 1 кв.74; простим

15-Парасина Н.АДРЕСА_2; простим

16-Пономаренко М.І. АДРЕСА_3;

17-Чорномиз О.В. АДРЕСА_4; простим

18-Шишко М.А.м. Київ вул Озерна 12 кв. 208;простим

19 - ОСОБА_5 АДРЕСА_5; простим

20 -ОСОБА_10В.м. Хмельницький вул.Прибузька 36 кв.90;простим

21-Пономаренко М.М.м. Хмельницький вул.. Курчатова 13/1, кв.115простим

22-Шишко М.А.м. Київ вул Озерна 12 кв. 208;простим

23-Антонюк Є.В.м. Хмельницький, Зарічанська, 30, кв. 10,простим

24 -ОСОБА_11П.м. Славута, АДРЕСА_6,простим

25-Притуляк А.І.м. Хмельницький, Прибузька,6, кв. 107, простим

26-Уманський С.В.м. Хмельницький вул. Інститутська, 14 кв.114;простим

27-Шишко М.А.м. Київ вул Озерна 12 кв. 208;простим

28-ПрАТ «ОСОБА_8 -Стар»м. Київ пр-т Червонозоряний, буд. 51;простим

29-ПАТ «Хмельницькобленерго»м. Хмельницький вул. Храновського 11-А; простим

30-Костишен О.В. АДРЕСА_7; простим

31-Подільська незалежна оцінкам. Хмельницький вул. Соборна, 69 кв.19;простим

32-ТОВ «Поні Експрес»м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 12;простим

33-КП «Спецкомунтранс»м.Хмельницький вул.Толстого1; простим

34-КП «Теплокомуненерго»м.Хмельницький вул.Пересипкіна 5; простим

35-Фонд соціально захисту інвалідів. м. Хмельницький вул.. Грушевського, 87 ; простим

36-МКП «Хмельницькводоканал» м. Хмельницький вул. Водопровідна 75; простим

37-СРБП «Хмельницькліфт» м.Хмельницький вул.Будівельників 27; простим

38-ТОВ ХСП - 527м. Хмельницький, вул. Чорновола, 23;простим

39-Шишко ОСОБА_12 м. Київ вул.. Н.Ужвій 8-А, кв.83;простим

40- ПП «Юридична агенція Магістр» м. Хмельницький вул. Гагарпростиміна; 5, к. 333

41-Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатпростимності м. Хмельницький вул.. Проскурівська, 18;

42-Фонд нещасні випадки м.Хмельницький вул.. Подільська, 3/1апростим;

43-Фонд страхування на випадок безробіття м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17/1;простим

44- ОСОБА_8.-Подільська ОДПІ м. Кам'янець-Подільський вул. Огієнка, 74;простим

45-Хмельницька ДПІ. м.Хмельницький вул.. Героїв Майдану, 12; простим

46-ПФУ м. Хмельницького. м. Хмельницький вул. Володимирська 49; простим

47-ПАТ «Центростальконструкція» м. Київ вул. Стельмаха 3; простим

48-ТзОВ НК «Альфа-Нафта»м.Хмельницький пров.Зенітний,21; простим

49-ПАТ «Хмельницькобленерго» м.Хмельницький, вул. Храновського, 11а;простим

50-Лабораторія експертиз умов праці м. Хмельницький вул. Свободи 77; простим

51-ТОВ «Поділля-Кабель» м. Хмельницький вул. Красовского 5/1; простим

52- ТзОВ «Проскурівтехгаз ЛХЗ» Хмельницький р-н с.Розсоша; простим

53-ПАТ Укртелеком м. Хмельницький вул. Проскурівська,13; 54-ВАТ УПТК «Хмельницькбуд» м.Хмельницький вул. Курчатова117; простим

55-ПАТ «Хмельницькгаз»м. Хмельницький вул. Пр. Миру 41; простим

56-ТОВ «Стілф»м. Київ бул. Шевченко, 33 п.13;простим

57- ОСОБА_13 ОСОБА_11. м. Хмельницький вул. Інститутська 6/3 кв.52;простим

58-ТОВ "Виробничий комплекс «Пульсар» м. Київ вул. Академіка Туполєва, 17Ж; простим

59-ТОВ «Укрколіямаш»м. Київ вул. Алма-Атинська 12; простим

60-Федоришен ОСОБА_14 м.Хмельницький Львівське шосе 16, кв. 80.простим

Дата ухвалення рішення16.09.2016
Оприлюднено23.09.2016
Номер документу61415033
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —924/880/16

Ухвала від 08.10.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 18.07.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 31.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 11.09.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні