Ухвала
від 21.09.2016 по справі 2а/1570/7709/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/7709/2011

УХВАЛА

21 вересня 2016 року                                                                                 м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Андрухіва В.В., розглянувши в письмовому провадженні заяву Суворовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м.Одесі про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником по справі за адміністративним позовом Управління пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси до Державного підприємства “Одеський механічний завод” про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 30.01.2012 року, яка набрала законної сили 28.02.2012 року, стягнуто з Державного підприємства “Одеський механічний завод” на користь Управління пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 та ч. 13 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” (пенсій за віком, призначених на пільгових умовах) в сумі 8800 грн. 66 коп.

За заявою позивача 27.03.2012 року видано виконавчий лист.

До суду надійшла заява Суворовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження з управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси на Суворовське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (код ЄДРПОУ 40388751 вул. Чорноморського козацтва, 95, м. Одеса, 65003).

Згідно з ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Повідомлені у встановленому законом порядку про дату, час та місце розгляду заяви заявник, ДП “Одеський механічний завод” та державний виконавець до судового засідання не з'явились, заявник просив про розгляд заяви за відсутності представника.

Відповідно до ч.6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, без фіксування судового засідання технічними засобами, що передбачено ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 р. № 1055 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1, перейменовані деякі територіальні органи Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2.

На виконання вищевказаної постанови юридичні особи: управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси, управління Пенсійного фонду України в м. Южне 01.04.2016 року припинили свою діяльність за рішенням засновників та 01.04.2016 року створено Суворовське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (код ЄДРПОУ 40388751), яке є правонаступником припинених юридичних осіб.

Таким чином, на теперішній час Суворовське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі виконує функції та повноваження Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси та є його правонаступником.

          Відповідно до ч.1 ст.264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положеннями ч. 5 ст. 8 Закону України “Про виконавче провадження” також передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає, що заява Суворовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження по даній справі є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ч.6 ст.128, ст.ст. 165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Суворовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження – задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні по справі № 2а/1570/7709/2011, а саме: замінити стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси на Суворовське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (код ЄДРПОУ 40388751 вул. Чорноморського козацтва, 95, м. Одеса, 65003).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасною подачею копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя:                                                                                В.В.Андрухів

Дата ухвалення рішення21.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61478102
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —2а/1570/7709/2011

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 21.09.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Постанова від 03.02.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 17.10.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 04.10.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні