Ухвала
від 21.09.2016 по справі 910/13061/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м. Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

21.09.2016 р.Справа № 910/13061/16

За позовом Общєства с огранічєнной отвєтствєнностью "Іздатєльство АСТ"

до 1) Компанії ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.)

2) Державної служби інтелектуальної власності України

про дострокове припинення дії свідоцтв України на знаки для товарів і послуг №59471, №182112 та зобов'язання вчинити дії

Суддя Зеленіна Н.І.

При секретарі судового засідання Ліпіній В.В.,

за участю представників сторін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача-1: не з'явився;

від відповідача-2: Фінагіна В.Б. за довіреністю № 1-8/4356 від 02.06.2015 р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Общєство с огранічєнной отвєтствєнностью "Іздатєльство АСТ" звернулась до господарського суду міста Києва з позовною заявою до 1) Компанії ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.), 2) Державної служби інтелектуальної власності України про дострокове припинення дії свідоцтв України на знаки для товарів і послуг №59471, №182112 та зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 21.07.2016 р. порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 10.08.2016 р.

28.07.2016 р. через відділ діловодства суду від позивача надійшло клопотання про виправлення описки в ухвалі суду та клопотання про витребування доказів.

У судовому засіданні 10.08.2016 р. представник позивача подав клопотання про продовження строку вирішення спору у справі на 15 днів.

У судовому засіданні 10.08.2016 р. представник відповідача-2 подала пояснення по справі.

Ухвалою від продовжено строк вирішення спору у справі на 15 днів, витребувано документи, розгляд справи відкладено на 21.09.2016 р.

31.08.2016 р. від Державної фіскальної служби України надійшла інформація на виконання вимог ухвали суду від 10.08.2016 р.

07.09.2016 р. від позивача надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності представника та направлення документів.

Судом встановлено, що місцезнаходженням відповідача-1 у справі - Компанії ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.), являється м. Лондон, Великобританія.

Порядок передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном регулюється Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, до якої Україна приєдналася 19.10.2000 року, прийнявши відповідний нормативний акт - Закон України "Про приєднання України до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах".

Статтею 1 Конвенції визначено, що ця Конвенція застосовується у цивільних та комерційних справах щодо всіх випадків, коли існує потреба в передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном.

Відповідно до ст. ст. 2, 3 Конвенції, кожна Договірна Держава призначає Центральний Орган, обов'язком якого є отримання прохань про вручення документів, що виходять від інших Договірних Держав, і здійснення процесуальних дій відповідно до положень статей 3 - 6. Кожна Держава організовує Центральний Орган згідно із своїм правом. Орган влади чи судовий працівник, компетентний відповідно до права запитуючої Держави, направляють Центральному Органу запитуваної Держави прохання згідно з формуляром, що додається до цієї Конвенції, без потреби легалізації або виконання інших аналогічних формальностей. До прохання додається документ, що підлягає врученню, або його копія. Прохання і документ надаються в двох примірниках.

Якщо документ має бути вручений відповідно до частини першої ст. 5 вказаної Конвенції, то Центральний Орган може вимагати, щоб документ був складений або перекладений офіційною мовою або однією з офіційних мов запитуваної держави.

За таких обставин, Компанії ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.) для належного повідомлення про розгляд справи необхідно вручати судові документи та матеріали по справі в нотаріально засвідченому перекладі на англійську мову.

Відповідно до п. b) ч. 2 ст. 15 Конвенції, кожна договірна держава може заявити, що суддя, незалежно від положень частини першої цієї статті, може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови, зокрема, з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців.

Приписами ст. 69 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви.

Відповідно до вимог ст. 79 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Оскільки суд повинен належним чином повідомити Компанію ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.) про розгляд даної справи, у зв'язку з необхідністю отримання від третьої особи витребуваних судом документів, враховуючи положення Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах та приписи ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про необхідність звернення до Уповноваженого Органу Великобританії із судовим дорученням про вручення документів, та зупинення провадження у справі до виконання судового доручення чи надходження повідомлення про неможливість такого виконання.

Керуючись ст. ст. 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, господарський суд міста Києва, -

Керуючись ст. ст. 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Направити судове доручення до Уповноваженого Органу Великобританії про вручення судових та позасудових документів Компанії ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.).

3. Зупинити провадження у справі до надходження повідомлення про вручення судових та позасудових документів або про неможливість такого вручення.

4. Зобов'язати Общєство с огранічєнной отвєтствєнностью "Іздатєльство АСТ" у строк до 15.10.2016 р. через відділ діловодства (канцелярію) господарського суду міста Києва надати належним чином нотаріально завірені копії перекладу позовної заяви з усіма додатками та даної ухвали суду на англійську мову, в трьох примірниках.

Попередити Общєство с огранічєнной отвєтствєнностью "Іздатєльство АСТ" про відповідальність за невиконання вимог суду, передбачену ст. ст. 83, 90 Господарського процесуального кодексу України.

5. Зобов'язати компанію ВАЙ ЕМ ІНВЕСТМЕНТ Лтд. (YM Investment LTD.) надати суду відзив (заперечення) на позовну заяву та документи, що підтверджують викладені у відзиві обставини, зокрема, докази використання на території України знаків за Свідоцтвами України на знаки для товарів і послуг №59471, №182112.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду через господарський суд міста Києва протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя Н.І. Зеленіна

Дата ухвалення рішення21.09.2016
Оприлюднено27.09.2016
Номер документу61484228
СудочинствоГосподарське
Сутьдострокове припинення дії свідоцтв України на знаки для товарів і послуг №59471, №182112 та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —910/13061/16

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 09.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 19.11.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 21.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні