Ухвала
від 21.08.2015 по справі 498/986/15-ц
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 498/986/15-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження в справі

21 серпня 2015 року смт. Велика Михайлівка

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Пономаренко В.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про про визнання права власності на ощадбанківський вклад та земельну ділянку в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1, ОСОБА_2 звернувся до Великомихайлівського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про про визнання права власності на ощадбанківський вклад та земельну ділянку в порядку спадкування. Мотивуючи свої вимоги тим, що 20 березня 2015 року у м. Одеса померла баба позивачів ОСОБА_5, після смерті якої відкрилася спадщина у вигляді, земельної ділянка, розміром 16.09 га, розташована на території Чапаєвської сільської ради, Великомихайлівського району, Одеської області, відповідно до державного акту серії ЯГ №958833, виданого Великомихайлівською райдержадміністрацією 03 вересня 2001 року, а також житловий будинок за адресою вул. Центральна 54, с. Чапаєве, Великомихайлівського району, Одеської області.

На день смерті баба склала заповіт, який був посвідчений 30.07.2011 року приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу, відповідно до якого все майно яке буде належати її на день смерті заповіла позивачам в ревних долях. На день смерті заповіт не змінювався та не відмінявся. По день смерті баба проживала разом із позивачами.

Позивачі звернулись із заявами про оформлення спадщини до нотаріальної контори, однак їм було відмовлено в видачі свідоцтва про право на спадщину у зв'язку з відсутністю правовстановлюючих документів на спадкове майно, державний акт на землю втрачений а на будинок відсутні документи.

Позивачі вважають за доцільне розподілити спадщину в рівних долях, як зазначено в заповіті баби, а саме по ? частки спадкового майна на ОСОБА_1 та ОСОБА_2.

Відповідачі по справі являються дочками померлої та відносяться до першої черги на спадкування. ОСОБА_4 - мати позивачів не проти, того щоб позивачі прийняли спадщину по заповіту, після смерті ОСОБА_5.

ОСОБА_3 - тітка позивачів заперечує проти прийняття позивачами спадщини по заповіту, після смерті ОСОБА_5.

У зв'язку з чим позивачі вимушені були звернутися до суду із вказаним позовом про визнання права власності на спадщину.

В позові просить позовні вимоги задовольнити.

Вивченням позову та доданих документів встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 119-121 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 11, 122 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про про визнання права власності на ощадбанківський вклад та земельну ділянку в порядку спадкування.

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 25 серпня 2015 року о 11:00 .

Направити відповідачам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 25 серпня 2015 року письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності в установлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Д.Пономаренко

СудВеликомихайлівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.08.2015
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61513453
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —498/986/15-ц

Рішення від 31.08.2015

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Пономаренко В. Д.

Ухвала від 21.08.2015

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Пономаренко В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні