Ухвала
від 12.09.2016 по справі 44/362-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

Справа № 44/362-б 12.09.16

За заявою Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва

до Приватного підприємства "Укртекстильторг"

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника не з'явились

Від боржника не з'явились

Арб. керуючий Реверук П.К.

Обставини справи :

Державна податкова інспекція у Оболонському районі м. Києва звернулась до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника - Приватного підприємства "Укртекстильторг", у зв'язку з наявністю ознак, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", заборгував до бюджету 2 380 грн. 00 коп. і неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати податкової заборгованості.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 02.06.2010 порушено провадження у справі № 44/362-б про визнання банкрутом Приватного підприємства "Укртекстильторг" та призначено до розгляду на 14.06.2010.

Постановою Господарського суду м. Києва від 19.07.2010 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора Державну податкову інспекцію у Оболонському районі м. Києва, зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 19.07.2011.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 12.10.2010 задоволено клопотання заявника щодо заміни ліквідатора Приватного підприємства "Укртекстильторг". Припинено обов'язки ліквідатора банкрута - Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва та призначено ліквідатором Приватного підприємства "Укртекстильторг" арбітражного керуючого Агафонова Олега Юрійовича.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.12.2011 задоволено клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Агафонова Олега Юрійовича та продовжено строк ліквідаційної процедури Приватного підприємства "Укртекстильторг" на три місяці, до 19.03.2012.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 02.12.2013 усунуто від виконання обов'язків ліквідатора Приватного підприємства "Укртекстильторг" арбітражного керуючого Агафонова О.Ю., призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Колодник Л.О. та продовжено строк ліквідаційної процедури Приватного підприємства "Укртекстильторг" на шість місяців, до 02.06.2014.

23.12.2014 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Колодник Л.О. про припинення повноважень ліквідатора банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.03.2015 розгляд справи відкладено на 06.04.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

06.04.2015 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання заявника про призначення ліквідатора банкрута за допомогою автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражних керуючих у справах про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 06.04.2015 розгляд справи відкладено на 13.05.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання та необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2015 розгляд справи відкладено на 08.06.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання та необхідністю витребування нових доказів.

21.05.2015 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання заявника про призначення ліквідатором Приватного підприємства "Укртекстильторг" арбітражного керуючого Сніжка О.Ю.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 08.06.2015 розгляд справи відкладено на 22.06.2015, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.06.2015 розгляд справи відкладено на 19.08.2015, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.08.2015 розгляд справи відкладено на 28.09.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін та необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.09.2015 розгляд справи відкладено на 19.10.2015, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.10.2015 розгляд справи відкладено на 23.11.2015, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.11.2015 розгляд справи відкладено на 11.01.2016, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.01.2016 розгляд справи відкладено на 15.02.2016, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.02.2016 задоволено заяву арбітражного керуючого Колодник Л.О. припинено його повноваження ліквідатором Приватного підприємства "Укртекстильторг" призначено арбітражного керуючого Реверука П.К.

До Господарського суду м. Києва надійшов на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.08.2016 призначено розгляд справи на 12.09.2016.

12.09.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Реверука П.К. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 12.09.2016 затверджено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Крім того, у судовому засіданні 12.09.2016 розглядались звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ліквідатор надав пояснення по суті поданого звіту ліквідатора.

Представник заявника у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

З поданого ліквідатором звіту вбачається, що з метою виявлення майна чи інших активів банкрута ліквідатором були направлені запити до компетентних органів, зокрема до Державної служби України з питань праці, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», Київської міської митниці Державної фіскальної служби, Державної фіскальної служби України, Управління державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві, Державної інспекції сільського господарства в м. Києві, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Головного управління статистики м. Києва, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Державної авіаційної служби України, Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, Головного управління Держгеокадастру у м. Києві, Державної служби інтелектуальної власності України.

Одержані ліквідатором відповіді від зазначених органів свідчать про відсутність у банкрута майнових активів, які належать йому на праві власності або повного господарського відання та які можуть бути включенні до ліквідаційної маси.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна у Приватного підприємства "Укртекстильторг" відсутнє будь-яке рухоме чи нерухоме майно.

Крім того, ліквідатором також не було виявлено залишку грошових коштів на рахунках банкрута.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю у банкрута майнових активів непогашеними залишились кредиторські вимоги Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на суму 2 380 грн. 00 коп.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" всі кредиторські вимоги до банкрута Приватного підприємства "Укртекстильторг", які не були задоволені за недостатністю майна банкрута, вважаються погашеними.

Враховуючи викладене вище, а також те, що майнових активів банкрута для задоволення вимог кредитора не виявлено, боржника визнано банкрутом, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута представлені суду, виконані всі необхідні дії на стадії ліквідації банкрута, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", наявні всі підстави ліквідувати банкрута - Приватне підприємство "Укртекстильторг".

Разом з тим, враховуючи, що оплата основної грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражному керуючому Реверуку П.К. проведена не була, ліквідатор у судовому засіданні підтримав своє клопотання про стягнення з ініціюючого кредитора вказаних витрат.

Згідно статті 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надання послуг професійного арбітражного керуючого відбувається на платній основі.

Так, згідно вказаної статті оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою Господарського суду м. Києва від 12.09.2016 затверджено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражному керуючому Реверуку П.К. за період виконання повноважень ліквідатора Приватного підприємства "Укртекстильторг" за період з 15.02.2016 по 12.09.2016 в розмірі 19 697 грн. 51 коп., а також звіт про здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого Реверука П.К. за період виконання повноважень ліквідатора банкрута з 15.02.2016 по 12.09.2016 в розмірі 826 грн. 25 коп.

Нормами ч. 1 п. 10 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначені три джерела оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку із виконанням ним своїх обов'язків: за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Судом встановлено, що у боржника відсутні будь які активи, а саме, майно, грошові кошти, за рахунок яких можливе було б створення фонду для оплати послуг арбітражного керуючого.

У випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, така оплата повинна здійснюватись за рахунок коштів кредиторів.

Вказаної правової позиції дотримується також Вищий господарський суд України у постановах від 23.04.2013 у справі № 5020-544/2011, від 10.12.2014 у справі № 5011-43/17913-2012, від 27.11.2015 у справі № 911/1056/13.

За змістом статей 44, 84 Господарського процесуального кодексу України витрати на оплату послуг арбітражного керуючого входять до складу судових витрат і їх стягнення повинно здійснюватись у справі, під час розгляду якої такі витрати виникли.

Таким чином, суд дійшов висновку, що витрати на оплату грошової винагороди арбітражному керуючому, який виконував повноваження ліквідатора банкрута в розмірі 19 697 грн. 51 коп., а також відшкодування його витрат, пов'язаних із виконанням відповідних обов'язків у даній справі в розмірі 826 грн. 25 коп. слід покласти на ініціюючого кредитора - Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві.

Вищий господарський суд України у постанові від 25.11.2009 у справі № 15/6-09 вказує про те, що у випадку відмови ініціюючого кредитора від оплати послуг арбітражного керуючого в добровільному порядку, суд припиняючи провадження у справі, повинен вирішити це питання та видати наказ про примусове стягнення грошових коштів.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. 12, ч. 6 ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс банкрута станом на 04 серпня 2016 року.

3. Вимоги кредитора - Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на суму 2 380 грн. 00 коп. у відповідності до положень ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними у зв'язку з недостатністю майнових активів боржника.

4. Головному управлінню статистики у м. Києві виключити банкрута - Приватне підприємство "Укртекстильторг" (04073 м. Київ, вул. Фрунзе, буд. 160, літера Б; код ЄДРПОУ 33496080) з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Державній податковій інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві зняти банкрута - Приватне підприємство "Укртекстильторг" (04073 м. Київ, вул. Фрунзе, буд. 160, літера Б; код ЄДРПОУ 33496080) з податкового обліку.

6. Ліквідувати банкрута - Приватне підприємство "Укртекстильторг" (04073 м. Київ, вул. Фрунзе, буд. 160, літера Б; код ЄДРПОУ 33496080) як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

7. Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві провести державну реєстрацію припинення Приватного підприємства "Укртекстильторг" (04073 м. Київ, вул. Фрунзе, буд. 160, літера Б; код ЄДРПОУ 33496080) як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Приватного підприємства "Укртекстильторг", як юридичної особи не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали.

8. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

9. Стягнути з Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві (04213, м. Київ, пр.-т. Героїв Сталінграда, 58; ідентифікаційний код 33496080) на користь арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича (адреса для листування: АДРЕСА_1; ідентифікаційний код НОМЕР_1) грошову винагороду та відшкодування витрат арбітражного керуючого за період виконання повноважень ліквідатора у справі № 44/362-б про банкрутство Приватного підприємства "Укртекстильторг" в розмірі 20 523 (двадцять тисяч п'ятсот двадцять три) грн. 76 коп.

10. Видати наказ.

11. Копію ухвали направити державному реєстратору боржника для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

12. Копію ухвали направити сторонам, ліквідатору, кредиторам, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника та зазначеним вище державним органам і установам для виконання.

13. Провадження у справі № 44/362-б припинити.

14. Дію мораторію припинити.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення12.09.2016
Оприлюднено29.09.2016
Номер документу61552409
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —44/362-б

Постанова від 31.01.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 18.01.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 21.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 31.10.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 15.02.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.01.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні