Ухвала
від 29.09.2016 по справі 904/7015/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.09.16 Справа № 904/7015/16

За позовом товариства з обмеженою відповідальністю "РЕМБИТТЕХНІКА", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

до Управління комунальної власності міста виконавчого комітету Криворізької міської ради Дніпропетровської області, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

про визнання недійсним конкурсу на право оренди нежилого приміщення та зобов`язання до укладення договору оренди нежилого приміщення

Суддя Соловйова А.Є.

Секретар судового засідання Гаркуша К.О.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1, довіреність б/н від 01.06.2016

від відповідача: ОСОБА_2, довіреність №3449 від 27.09.2016

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕМБИТТЕХНІКА" (надалі-Позивач) звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою Управління комунальної власності міста виконавчого комітету Криворізької міської ради Дніпропетровської області (надалі-Відповідач) про визнання недійсним конкурсу на право оренди нежилого приміщення та зобов`язання до укладення договору оренди нежилого приміщення.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 19.08.2016 порушено провадження у справі, позовна заява прийнята до розгляду.

Господарський суд розпочав розгляд справи по суті.

Позивач підтримав позовні вимоги.

Відповідач не визнав позовні вимоги, надав письмові заперечення б/н, б/д та додані документи для долучення до матеріалів справи. Суд долучив письмові заперечення Відповідача та додані документи до матеріалів справи.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши представників Позивача та Відповідача, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю "Правова константа" (50065, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 37664060), виходячи з такого.

Відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Пунктом 1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" визначено, що ГПК України передбачає можливість участі в судовому процесі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на предмет спору, якщо рішення господарського суду зі спору може вплинути на права та обов'язки цієї особи щодо однієї із сторін (стаття 27 ГПК України). Така третя особа виступає в процесі на стороні позивача або відповідача - у залежності від того, з ким із них у неї існують (або існували) певні правові відносини.

Питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Саме лише зазначення в позовній заяві та/або у вступній частині судового рішення певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язки у майбутньому.

Предметом позову є визнання недійсним конкурсу на право оренди нежилого приміщення комунальної власності, розташованого за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, пр. Миру, 29В, який оголошений Управлінням комунальної власності міста виконавчого комітету Криворізької міської ради та проведений конкурсною комісією 12.05.2016; зобов'язання Відповідача укласти з Позивачем договір оренди зазначеного вище нежилого приміщення.

З протоколу засідання комісії з проведення конкурсу на право укладання договору оренди об'єктів комунальної власності міста від 12.05.2016 вбачається, що переможцем конкурсу, який Позивач просить визнати недійсним, визнано ТОВ "Правова константа".

Таким чином, суд вважає що рішення господарського суду по даній справі може вплинути на права та обов'язки товариства з обмеженою відповідальністю "Правова константа".

Керуючись викладеним, ст.ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти на 18.10.2016 о 12:30.

Залучити до участі у справі в якості Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю "Правова константа" (50065, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 37664060).

Зобов'язати до наступного судового засідання:

Позивача:

- направити копію позовної заяви з доданими до неї документами на адресу Третьої особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Правова константа" (50065, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 37664060), докази направлення надати суду;

Третю особу (товариство з обмеженою відповідальністю "Правова константа"):

- надати письмові пояснення щодо обставин, викладених у позовній заяві;

Відповідача:

- пропозиції щодо техніко-економічного обґрунтування укладення договору оренди об'єкта комунальної власності міста, надані ТОВ "Правова константа", ТОВ "ПНЗ "СПЕКТР" (оригінали - для огляду, належним чином засвідчені копії - для долучення до матеріалів справи);

- інформацію щодо здійснення експертної оцінки об'єкта оренди, за якою визначатиметься розмір орендної плати.

Всі витребувані судом документи сторонам необхідно здати до канцелярії господарського суду Дніпропетровської області за три дні до розгляду справи.

Роз’яснити сторонам, що згідно з п.5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони стягується штраф до 1 700,00 грн.

Явка в судове засідання повноважних представників учасників судового процесу обов’язкова.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті №3-307 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка (Куйбишева), 1а.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\ .

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення29.09.2016
Оприлюднено05.10.2016
Номер документу61722046
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним конкурсу на право оренди нежилого приміщення та зобов`язання до укладення договору оренди нежилого приміщення

Судовий реєстр по справі —904/7015/16

Постанова від 17.01.2017

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Рішення від 07.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 29.09.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 19.08.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні