Ухвала
від 03.10.2016 по справі 806/5505/13-а
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну позивача

03 жовтня 2016 року           м.Житомир           Справа № 806/5505/13-a

Категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гуріна Д.М.,

секретар судового засідання - Коваль О.В.,

представник заявника (позивача) та представник відповідача у судове засідання не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну позивача його правонаступником в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області до Сільськогосподарського приватного підприємства "Оріон" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

в с т а н о в и в:

5 серпня 2013 року до Житомирського окружного адміністративного суду звернулося Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області із позовом до Сільськогосподарського приватного підприємства «Оріон» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій у розмірі 1800 грн 51 коп.

Ухвалами судді Житомирського окружного адміністративного суду від 8 серпня 2013 року відкрито провадження у даній справі та призначено справу до судового розгляду.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2013 року позов задоволено та стягнуто з Сільськогосподарського приватного підприємства "Оріон" на користь Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області 1800 грн 51 коп. заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за травень-липень 2013 року (а.с.14-15).

1 жовтня 2013 року Житомирським окружним адміністративним судом було видано Управлінню Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області виконавчий лист №4330/13 (а.с.18).

20 вересня 2016 року на адресу суду від Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області надійшла заява про заміну позивача його правонаступником, яка була призначена до розгляду у судовому засіданні.

Представник заявника (позивача) у судове засідання не з'явився, про дату, час, і місце розгляду заяви повідомлений належним чином (а.с.29). 30 вересня 2016 року через канцелярію Житомирського окружного адміністративного суду подав клопотання про розгляд заяви про заміну позивача його правонаступником без його участі, заявлені вимоги підтримав у повному обсязі (а.с.30).

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про причини неявки у судове засідання не повідомив, про дату, час і місце розгляду заяви повідомлений належним чином (а.с.28).

Суд, дослідивши заяву про заміну позивача його правонаступником, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення заяви з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до частини 9 статті 5 Закону України від 17 березня 2011 року №3166-VI "Про центральні органи виконавчої влади" визначено, що Порядок здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією чи ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, визначається Кабінетом Міністрів України. На виконання даного припису Закону Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про затвердження Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади" від 20 жовтня 2011 року за №1074 (далі - Постанова №1074).

Згідно абзацу першого пункту 1 Порядку, затвердженого Постановою №1074 визначено, що цей Порядок визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів до яких, згідно із пунктом 12 розділу XV Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", відносяться вищезгадані управління Пенсійного фонду України.

Пунктом 6 згаданого Порядку визначено, що права та обов'язки органів виконавчої влади переходять, зокрема, у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття. Таким чином, новоутворене Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є повним правонаступником ліквідованих управлінь.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 1 квітня 2016 року Управління Пенсійного фонду України в м.Житомирі Житомирської області та Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області ліквідовані шляхом злиття та утворення з 30 березня 2016 року нового Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (а.с.22-23).

Таким чином, судом встановлено, що Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником позивача.

Враховуючи наведене, суд задовольняє заяву Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача його правонаступником.

Керуючись статтями 55, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача його правонаступником задовольнити.

Замінити позивача у справі - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області на його правонаступника - Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення й оскарженню не підлягає.

           Суддя                                                                                           Д.М. Гурін

Дата ухвалення рішення03.10.2016
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61782179
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —806/5505/13-а

Постанова від 22.08.2013

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 03.10.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 08.08.2013

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні