Ухвала
від 03.10.2016 по справі 923/1061/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Театральна, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

про порушення справи

03 жовтня 2016 року Справа № 923/1061/16

Суддя господарського суду Херсонської області Сулімовська М.Б., розглянувши матеріали

за заявою: ОСОБА_1 міської ради м.Херсона

до відповідача: Приватного підприємства "Статус Херсон", м.Херсон

про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Позивач ОСОБА_1 міська рада звернувся до суду із позовом до відповідача приватного підприємства "Статус Херсон", м.Херсон про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Дослідивши матеріали заяви, суд визнає їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Крім цього, позивачем подано заяву про забезпечення позову, відповідно до якої ОСОБА_1 міська рада просить у порядку забезпечення позову заборонити у будь-який спосіб здійснювати будь-які дії, пов'язані із - будівництвом, монтажем, розміщенням: тимчасових споруд, малих архітектурних форм, нерухомого майна та вирубку дерев на земельній ділянці орієнтовною площею 102,41 кв.м. по вул. Старообрядницькій (Комсомольській) в районі буд.14 (відповідно ло схеми розміщення тимчасової споруди).

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора або з власної ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно ч. 2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 26.12.2011р. "Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову" питання про забезпечення позову може вирішуватися господарським судом як без проведення окремого судового засідання, так і в засіданні з викликом представників сторін, інших учасників судового процесу із заслуховуванням їх думки.

Розглянувши заяву позивача, суд вважає за необхідне призначити її до розгляду в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись статтями 61, 64, 65, 66, 86 ГПК України, господарський суд -

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Заяву ОСОБА_1 міської ради про забезпечення позову прийняти до розгляду.

3. Призначити справу та заяву про забезпечення позову до розгляду в засіданні господарського суду на 18 жовтня 2016 року о 10:00 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18 зал судових засідань № 318.

4. Явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст. 28 ГПК України, визнати обов'язковою.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

5. Зобов'язати сторони до 14.10.2016р. через канцелярію господарського суду Херсонської області, з супровідним листом з посиланням на номер справи, подати:

- Позивача - докази направлення копії заяви про забезпечення позову відповідачеві.

- Відповідача - відзив на позов з документальним обґрунтуванням викладеної в ньому позиції, письмові пояснення по суті заяви про вжиття заходів забезпечення позову, належним чином засвідчені копії реєстраційних документів.

6. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, а пояснення по суті спору викласти письмово.

7. Довести до відома сторін, що, відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України за не надіслання витребуваних судом документів чи відзиву на позов господарський суд вправі стягувати з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

8. Копію даної ухвали направити учасникам судового процесу до відома та виконання.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.10.2016
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61784270
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1061/16

Рішення від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні