Ухвала
від 12.10.2016 по справі 823/1205/16
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду адміністративної справи

12 жовтня 2016 року справа № 823/1205/16

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Коваленка В.І.,

за участю секретаря - Савости С.В.,

за участю представників:

позивача - ОСОБА_1 за довіреністю

відповідача - ОСОБА_2 за довіреністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Черкаси адміністративну справу за позовом ОСОБА_3 до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання протиправною відмови та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до суду з адміністративним позовом до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про відмову ОСОБА_3 про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельної ділянки, площею 2,0 га (рілля) у власність в адміністративних межах Красенівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель державної власності, викладене у листі від 25.07.2016 № 6238/6-16;

- зобов'язати Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області повторно розглянути заяву ОСОБА_3 від 30.05.2016 року про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельної ділянки, площею 2,0 га (рілля) у власність в адміністративних межах Красенівської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель державної власності та прийняти рішення у відповідності до чинного законодавства.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача селянське (фермерське) господарство «Шанс» (код ЄДРПОУ 30955563).

Представник відповідача заперечив проти залучення наведеного підприємства до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Заслухавши пояснення учасників процесу, розглянувши подані документи і матеріали, суд враховує, що згідно частин 2, 3 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Зважаючи на ту обставину, що вирішення спору у даній справі може вплинути на права і обов'язки селянського (фермерського) господарства «Шанс», оскільки спірна земельна ділянка щодо якої позивачем пред'явлено позов знаходиться у в оренді у вказаного підприємства, а тому суд приходить до висновку про необхідність його залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

У відповідності до частини 1 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених цим Кодексом, а також у разі неможливості розгляду справи у зв'язку з необхідністю заміни судді (в результаті задоволення заяви про відвід чи з інших причин) або залучення до участі у справі інших осіб.

З метою виклику в судове засідання залучених осіб, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 53, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача селянське (фермерське) господарство «Шанс» (код ЄДРПОУ 30955563).

Відкласти розгляд адміністративної справи за позовом ОСОБА_3 до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача селянське (фермерське) господарство «Шанс», про визнання протиправною відмови та зобов'язання вчинити дії.

Судове засідання призначити на 19 жовтня 2016 року о 10 год. 00 хв., яке проводитиметься суддею Коваленком В.І. одноособово в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 117.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Коваленко

Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено20.10.2016
Номер документу61994779
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —823/1205/16

Постанова від 19.10.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 26.09.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 02.09.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні