Постанова
від 17.10.2016 по справі 920/671/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.10.2016 Справа № 920/671/16

Господарський суд Сумської області у складі судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Данілової Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщені господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/671/16, порушеної за заявою кредитора - Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління ДФС у Сумській області (40000, м. Суми, пл. Покровська, 2, код 39563287) до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю «Грінко-Суми» (40034, м. Суми, вул. Д.Коротченка, 17, код 36438099) про визнання банкрутом,

Представники сторін:

Від кредитора: ДПІ у м. Сумах - ОСОБА_1 (довіреність від 07.10.2016);

Від боржника: не з'явився;

Представник розпорядника майна за довіреністю - ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 25.07.2016 порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ «Грінко-Суми».

Ухвалою суду від 22.09.2016 затверджено реєстр вимог кредиторів та призначено підсумкове засідання на 17.10.2016.

На виконання вимог ухвали суду від 22.09.2016 розпорядник майна подав суду протокол зборів кредиторів ТОВ «Грінко-Суми» від 30.09.2016, відповідно до якого було обрано комітет кредиторів у складі ДПІ у м. Сумах.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів від 07.10.2016 було обрано головою комітету кредиторів ДПІ у м. Сумах та прийнято рішення про звернення до господарського суду Сумської області з клопотанням про визнання боржника ТОВ «Грінко-Суми» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3.

Арбітражний керуючий ОСОБА_3 подала суду заяву № 01-16/1364 від 07.10.2016 про надання згоди на призначення ліквідатором у справі № 920/671/16 про банкрутство ТОВ «Грінко-Суми».

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредитора та розпорядника майна, суд встановив наступне.

Матеріали справи свідчать, що на засіданні зборів кредиторів ТОВ «Грінко-Суми» 30.09.2016 обрано комітет кредиторів у складі ДПІ у м. Сумах.

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Як встановлено судом у підготовчому та попередньому засіданнях, боржник має заборгованість перед ДПІ у м. Сумах , що становить 1678585,69 грн.

Згідно з протоколом засідання комітету кредиторів від 07.10.2016 було прийнято рішення про обрання головою комітету кредиторів боржника ТОВ «Грінко-Суми» - ДПІ у м. Сумах, погоджено звіт розпорядника майна та прийнято рішення про звернення до господарського суду Сумської області з клопотанням про визнання боржника ТОВ «Грінко-Суми» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3, від якої надійшла згода.

У відповідності до ст. 27 Закону у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство;

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

З дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

З наданих на запити розпорядника майна довідок за боржником сільгосптехніка, транспортні засоби не зареєстровані, право власності та користування на земельні ділянки за боржником не значиться, основні засоби, грошові кошти та інші оборотні активи відсутні, будь-яке майно відсутнє.

З поданих документів вбачається, що встановити наявність основних засобів, матеріальних цінностей та коштів не надалося за можливе у зв'язку з відсутністю бухгалтерських документів. На підставі викладеного, здійснити аналіз фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках, а також аналіз щодо наявності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства є неможливим.

Відповідно до ст. 114 Закону кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи той факт, що комітет кредиторів запропонував призначити ліквідатором ТОВ «Грніко-Суми» арбітражного керуючого ОСОБА_3, яка надала згоду на призначення, господарський суд дійшов висновку про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво № 253 від 26.02.2013, 40020, м. Суми, пр. Курський, 26, к. 4) ліквідатором ТОВ «Грінко-Суми» у справі № 920/671/16.

Відповідно до ст. 38 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Частинами 3, 4 статті 38 Закону встановлено, що з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Повідомлення про визнання боржника. банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Керуючись статтями 26, 27, 38, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю «Грінко-Суми» - припинити.

2. Визнати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю «Грінко-Суми» (40034, м. Суми, вул. Д.Коротченка, 17, код 36438099) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

3. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво № 253 від 26.02.2013, 40020, м. Суми, пр. Курський, буд. 26, каб. 4, код НОМЕР_1).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю «Грінко-Суми» (40034, м. Суми, вул. Д.Коротченка, 17, код 36438099) банкрутом.

5. Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру за результатами якої у відповідності до вимог статті 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

6. Копію даної постанови направити кредитору, ліквідатору, банкруту, головному управлінню юстиції у Сумській області, державному реєстратору, органу ДВС.

СУДДЯ В.В. ЯКОВЕНКО

Дата ухвалення рішення17.10.2016
Оприлюднено20.10.2016
Номер документу62002127
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/671/16

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 23.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 29.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 21.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 17.10.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні