Ухвала
від 13.10.2016 по справі 826/7924/15
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа 826/7924/15

Суддя доповідач Аліменко В.О.

У Х В А Л А

13 жовтня 2016 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Аліменко В.О. перевіривши матеріали адміністративної справи за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 08 грудня 2015 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АРЕКС до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянського району реєстраційної служби головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Р.Т., Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними дій та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В :

У квітні 2015 року Товариство з обмеженою відповідальністю АРЕКС звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянського району реєстраційної служби головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Р.Т., Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними дій та скасування рішень.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 грудня 2015 року адміністративний позов задоволено частково.

Не погоджуючись з вказаною постановою, Відповідачем, Державною податковою інспекцією у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, подано апеляційну скаргу.

Ухвалою апеляційного суду від 07.09.2016 року апеляційну скаргу було залишено без руху та надано апелянту тридцятиденний строк, з моменту отримання Ухвали, для усунення недоліків по апеляційній скарзі.

Згідно зворотного повідомлення про вручення поштового відправлення Державною податковою інспекцією у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві отримано копію ухвали про залишення апеляційної скарги без руху 12.09.2016 року, тобто останнім днем усунення недоліків по апеляційній скарзі є 12.10.2016 року.

З ухвали про залишення апеляційної скарги без руху вбачається, що недоліками апеляційної скарги є: пропуск, встановленого строку на апеляційне оскарження та несплата судового збору.

27.09.2016 року на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання від Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про долучення до матеріалів справи квитанції про сплату судового збору та клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Суд зауважує, що вказане клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження не можна вважати обґрунтованим, оскільки відсутність коштів на рахунках не може бути перешкодою для звернення до суду, скаржник не був позбавлений можливості звертатися із клопотаннями про розстрочення чи відстрочення сплати судового збору, у встановлений законодавством строк на апеляційне оскарження.

Отже, суд апеляційної інстанції вважає строк апеляційного оскарження постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 грудня 2015 року Державною податковою інспекцією у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві пропущеним.

Враховуючи вище викладене, суд на підставі ч.4 ст.189 КАС України відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 185, 189, 254 КАС України, -

У Х В А Л И В :

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою відповідача Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 08 грудня 2015 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АРЕКС до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянського району реєстраційної служби головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Р.Т., Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними дій та скасування рішень - відмовити .

Копію апеляційної скарги повернути Державній податковій інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві.

Адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АРЕКС до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянського району реєстраційної служби головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Р.Т., Державної податкової інспекції у Деснянському районі головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними дій та скасування рішень направити до суду першої інстанції.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів з дня отримання Ухвали.

Суддя: В.О. Аліменко

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2016
Оприлюднено19.10.2016
Номер документу62014280
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7924/15

Ухвала від 11.11.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 13.10.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Аліменко В.О.

Ухвала від 07.09.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Аліменко В.О.

Постанова від 08.12.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

Ухвала від 18.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

Ухвала від 15.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

Ухвала від 15.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні