Ухвала
від 11.10.2016 по справі 757/47236/16-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/47236/16-ц

У Х В А Л А

"11" жовтня 2016 р. Печерський районний суд м. Києва

в складі: головуючого судді Батрин О.В.

при секретарі Козак О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києві заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Громадської спілки Федерація легкої атлетики України про визнання недійсним рішення і його скасування та визнання недійсним проекту протоколу і його скасування, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла заява позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Громадської спілки Федерація легкої атлетики України про визнання недійсним рішення і його скасування та визнання недійсним проекту протоколу і його скасування, шляхом заборони Громадській спілці Федерація легкої атлетики України , Головному територіальному управлінню юстиції у м. Києві в особі районних у м. Києві Відділів державної реєстрації юридичних осіб, державним реєстраторам юридичних осіб проводити реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу Громадська спілка Федерація легкої атлетики України , код ЄДРПОУ 14292236 у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань до вирішення справи по суті.

На підставі ч. 1 ст. 153 ЦПК України суд розглянув заяву за відсутності сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні вказаної заяви з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Окрім того, згідно з ч. 3 ст. 152 ЦПК України види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Таким чином, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Крім того, відповідно до п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову при встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів. Наприклад, обмеження можливості господарюючого суб'єкта користуватися та розпоряджатися власним майном іноді призводить до незворотних наслідків.

Разом з тим, зі змісту заяви такої реальної загрози невиконання чи утруднення виконання відповідачем можливого рішення суду про задоволення позову не вбачається. Доводи позивача в обґрунтування забезпечення позову ґрунтуються лише на його припущеннях.

Крім того, вид забезпечення позову, який позивач просить застосувати фактично вирішує справу по суті, що є недопустимим.

Ураховуючи наведене, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви позивача про забезпечення позову.

На підставі викладеного та керуючись ст. 151-153 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Громадської спілки Федерація легкої атлетики України про визнання недійсним рішення і його скасування та визнання недійсним проекту протоколу і його скасування - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена через Печерський районний суд м. Києва до Апеляційного суду м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення11.10.2016
Оприлюднено19.10.2016
Номер документу62015040
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення і його скасування та визнання недійсним проекту протоколу і його скасування

Судовий реєстр по справі —757/47236/16-ц

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 16.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 16.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Рішення від 24.11.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Рішення від 24.11.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 30.09.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 06.10.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 11.10.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 30.09.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 28.09.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні