Постанова
від 18.10.2016 по справі 632/2015/16-п
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/2015/16-п Провадження № 3/632/433/16

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2016 року м. Первомайський

Суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Жупанова О.О., розглянувши справу про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1, яка народилася 23 грудня 1974 року в с. Реводарівка Лозівського району, Харківської області, громадянка України, працює головним бухгалтером СФГ «Ганна», проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1,

щодо вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 163-4 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 788397 від 07 жовтня 2016 року при перевірці СФГ «Ганна» (код ЄДРПОУ 30378375), головним бухгалтером якого є ОСОБА_1, було встановлено неутримання та неперерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб за період квітень-травень 2016 року в сумі 248 грн. 04 коп.. перекручення даних в податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) за 2 квартал 201 року, чим порушено п.п. 169.1.1 п. 169.1, п.п. 169.2.2 п. 169.2 ст. 169 Податкового кодексу України, відповідальність за що передбачена ч. 1 ст. 163-4 КУпАП.

Перевіривши надані матеріали у порядку, передбаченому ст. 278 КУпАП, суд дійшов висновку про необхідність повернення матеріалів справи для дооформлення.

Стаття 163-4 КУпАП передбачає відповідальність за порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи, що тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі від двох до трьох неоподатковуваних мінімумів громадян.

Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого цією статтею, є порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи. Вказане правопорушення вчиняється у формі активних дій, які порушують встановлений законом порядок ведення податкового обліку.

Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення наряду з фактичними обставинами справи та даними про особу правопорушника вказуються нормативний акт, який передбачає відповідальність за інкриміноване правопорушення; прізвища, адреси свідків, якщо вони є; пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Для вирішення питання про наявність в діях притягуваної особи складу адміністративного правопорушення, відповідно до вимог Податкового кодексу України, у матеріалах справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 163-4 КУпАП має бути повідомлення-рішення та відомості чи було оскаржене у визначений Законом термін і у визначеному Законом порядку повідомлення-рішення, ухвалене за результатами податкової перевірки.

Однак, всупереч положенням ст. 256 КУпАП, а також статті 251 КУпАП, якою визначені докази та засоби доказування у адміністративній справі, надані суду матеріали не містять належних доказів, які б давали суду можливість прийняти рішення по суті інкримінованого правопорушення, а саме:

- до протоколу не долучено прийняте податкове повідомлення-рішення, ухвалене за результатами проведеної перевірки. У разі, якщо повідомлення-рішення було оскаржено, до протоколу про адміністративне правопорушення мають бути додані підтвердження того, що повідомлення-рішення набрало відповідної юридичної сили. Таким підтвердженням може бути копія рішення контролюючого органу за скаргою про перегляд раніше прийнятого рішення, копія рішення адміністративного суду за позовом відповідної посадової особи тощо;

- відсутні відомості про неподання посадовими особами платника податків заперечень на акт перевірки та прийнятого рішення про їх розгляду, в порядку вимог п.86.7 ст.86 ПК України;

- відсутнє підтвердження того, що податкове повідомлення-рішення, ухвалене за результатами проведеної перевірки СФГ «Ганна», набуло відповідної юридичної сили (копія рішення контролюючого органу за скаргою про перегляд раніше прийнятого рішення, копія рішення адміністративного суду за позовом відповідної посадової особи, тощо, які були прийняті в порядку оскарження рішень контролюючих органів, визначеному ст. 56 ПК України).

Крім того додано акт про результати камеральної перевірки, не завірений належним чином, а саме: не прошито, не пронумеровано та не скріплено печаткою.

Відсутність вищезазначених документів в матеріалах справи про адміністративне правопорушення позбавляє суд повно та об'єктивно з'ясувати обставини справи та винести обґрунтовану постанову.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність повернення адміністративного матеріалу до Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області - для належного оформлення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 256, 257 КпАП України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний матеріал у відношенні ОСОБА_1 за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 163-4- КУпАП повернути до Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області - для належного оформлення.

Постанова остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя:ОСОБА_2.

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено24.10.2016
Номер документу62072364
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —632/2015/16-п

Постанова від 16.11.2016

Адмінправопорушення

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Босняк М. М.

Постанова від 18.10.2016

Адмінправопорушення

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Жупанова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні